MSI B450I Gaming Plus AC vs MSI MPG B550I Gaming Edge Wi-Fi

Muyittin

Centipat
Mini ITX sistemim için MSI MPG B550I anakartı satın alacaktım fakat 1850 TL gibi bir fiyatı var. MSI B450'i Gaming Plus modelini 940 TL gibi bir fiyata bulabiliyorum.

Sizlere sorularım şunlar; Ben Ryzen 5 3600 kullanacağım. Ryzen 4. 5. 6. nesilide destekler ise B450 alırsam yine 3600 seviyesi olan işlemcileri alırım. VRM'ler yeterli gelir mi sonraki nesiller için?
Başka bir ihtimal diyelim ki 5. ve 6. nesili desteklemedi. 3. nesilde overclock yapmadan Ryzen 7 işlemcileri kullanabilir miyim?
Bütçem çok kısıtlı olduğu için B550'ye o kadar para vermek istemiyorum. Yorumlarınız çok değerli lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olsun. Şimdiden teşekkürler.

Ha bu arada, hız aşırtma yapabilmeniz için herhangi bir kısıtlama yok önünüzde. İyi bir soğutma ile bunu da yapabilirsiniz.

Be Quiet Shadow rock LP modeli kullanacağım. 130W TDP'si olan bir soğutucu sanırım Ryzen 7 işlemcileri içinde yeterli olur.

Bu arada B450 olan modeli sanırım satın alacağım fiyatı çok uygun şu anda indirimde.

Fiyatı 1000 lira civarı sanırım, mümkünse 120/140mm sıvı soğutmalara yönelin bence.(Kasanızın desteklediğini varsayıyorum.)

Destekliyor. Fakat ben 230 TL gibi uygun bir fiyata aldım. Bir de kasa küçük olduğu için taşıyacağım sıvı soğutma bir problem çıkarmasın diye kullanmak istemedim. Pompa sesi vs gibi dertleri de var. Ayrıca 2 tane Akasa Viper r fan kullanacağım. Biri tahliye için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı