MSI B450M Gaming Plus 5+1 ses sisteminden 2+1 ses alma sorunu

B.Coskun

Kilopat
Daha fazla  
MSI B450M Gaming Plus anakart satın aldım ve elimde bulunan Creative 5+1 ses sistemini arka ses çıkışlarına bağladım. Fakat 3 hoparlörden ses gelmiyor. Realtek driverdan da ayar yapıyorum fakat düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Neden peki? Önceki ekran kartımda ses alıyordum 5 hoparlörden.
Anakartım demek istediniz sanırım. Önceki anakartınızda 5+1 desteği var demek ki. Bende B350M Gaming Pro kullanıyorum ve ayrıca bir ses kartı kullanmak zorunda kaldım çünkü 5 hoparlörü bağlayacak jack girişine sahip değil yani desteklemiyor. Benim kullandığım ses kartı Creative Sound Blaster Audigy Fx. Fiyat performans olarak tavsiye ederim oldukça memnunum.

Anakartım demek istediniz sanırım. Önceki anakartınızda 5+1 desteği var demek ki. Bende B350M Gaming Pro kullanıyorum ve ayrıca bir ses kartı kullanmak zorunda kaldım çünkü 5 hoparlörü bağlayacak jack girişine sahip değil yani desteklemiyor. Benim kullandığım ses kartı Creative Sound Blaster Audigy Fx. Fiyat performans olarak tavsiye ederim oldukça memnunum.
Evet anakart demek istedim, dalgınlık.. :) Yardımcı olduğun için teşekkürler.

Aynı sorunu ben de yaşadım eğer girişlerini doğru taktıysan anakartın arkasına, Realtek ayarlarından 5.1 Ses sistemini seçip yapılandırman gerekiyor.
Hocam arkada 3 giriş var ve benim ses sisteminin de 3 girişi var. Takıyorum hepsini yerine. Msi realtek driverdan 5.1 ses sistemini seçiyorum fakat yine ses gelmiyor. Önceki anakartta arka girişleri kulaklık, mikrofon, arka hoparlör çıkışı gibi yapılandırabiliyorduk, hepsini arka hoparlör çıkışı yaptığımda bütün hoparlörlerden ses geliyordu ama bu yeni anakartin ses driverinda bunu yapamiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı