MSI B450M GAMING Plus BIOS "administrator password" kaldıramıyorum

BerkayV

Centipat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi akşamlar arkadaşlar. Anakartım MSI B450M GAMING Plus modeli.

Yaklaşık 2-3 ay önce BIOS'a hem BIOS'a girerken hem de administrator password şeklinde şifre koymuştum. BIOS'a girebiliyorum ancak administrator password'u unuttuğum için hiçbir ayarı değiştiremiyorum.

Ekran görüntüsü:

LvLqyJ.jpg

BIOS pilini çıkartıp 10 saniye - 12 saat gibi çeşitli sürelerde bekleyip takıp denedim. Anakart kitapçığında yazan "JBAT_1" soketini kısa devre yaptırdım.
Pili söküp kasanın tüm kabloları sökülü şekilde güç tuşuna 30 saniye basılı tutup sıfırlamayı denedim.
Anakart üzerindeki SSD ve HDD soketlerini, RAM'leri ve BIOS pilini söküp denedim.
Anakartın arkasındaki tuş ile BIOS flashback yaparak BIOS güncellemesi yaptım.

Fakat hiçbir yöntem sonuç vermedi. BIOS'u sıfırlıyorum, açılış ekranında "CMOS have been cleared" ibaresi çıkıyor. BIOS sıfırlanmasına rağmen administrator password sıfırlanmıyor. BIOS sıfırlandığı için XMP gibi ayarlarım da default hale geldi. Ancak hala BIOS kitli olduğu için hiçbir işlem yapamıyorum, ayarlara dokunamıyorum.

a27b5af5fcafb764630ac03aef3c0820.jpeg

Bu şifre bilgisayarımda nerede depolanır? Nasıl sıfırlayabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplar için teşekkür ediyorum. Ben en iyisi Vatan Bilgisayar ile iletişime geçip, problemi anlatıp ürünü garantiye göndereyim.

Dediğiniz işlemler çoğu sitede söylenen çözümler, sizde işe yaramaması garip. Ayrıca farklı çözümlerin olacağını düşünüyorum. İllaki vardır çözüm, @Recep Baltaş'ın bu konu hakkında bilgilerini merak ediyorum. Bu arada sisteminiz açılıyor mu?

Yabancı bir forum sitesinde sistem açıldıktan sonra CMD komutları vermiş. Başlat > Komut İstemi diyerek şu komutları deneyin ( Sırasıyla tek tek yazıp enterlayın )

debug yaz enterla
o 70 2E yaz enterla
o 71 FF yaz enterla
quit yaz enterla

Sistemi yeniden başlatıp sıfırlanmış mı bakınız.
Ne yaptınız mesajı yazdıktan hemen sonra anakartı söktünüz mü? @BerkayV :D

Son düzenleme:
Dediğiniz işlemler çoğu sitede söylenen çözümler, sizde işe yaramaması garip. Ayrıca farklı çözümlerin olacağını düşünüyorum. İllaki vardır çözüm, @Recep Baltaş'ın bu konu hakkında bilgilerini merak ediyorum. Bu arada sisteminiz açılıyor mu?

Yabancı bir forum sitesinde sistem açıldıktan sonra CMD komutları vermiş. Başlat > Komut İstemi diyerek şu komutları deneyin ( Sırasıyla tek tek yazıp enterlayın )

debug yaz enterla
o 70 2E yaz enterla
o 71 FF yaz enterla
quit yaz enterla

Sistemi yeniden başlatıp sıfırlanmış mı bakınız.
Ne yaptınız mesajı yazdıktan hemen sonra anakartı söktünüz mü? @BerkayV :D

Yok hocam henüz sökmedim. 😅

CMD kullanarak ''debug'' yazdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum:

"'debug' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file."

Yönetici olarak çalıştırmayı da denedim. Sistemim 64 bit.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı