MSI B450M GAMING Plus yeni sürüm ayarı

277726

Kilopat
Makaleler
4
BIOS'u yeni güncelledim. MSI eski görüntüye dönmüş. Sorunum CPU RATIO 3.6GHz yaptığım halde 4GHz kullanıyor. CPU CORE BOOST kapattım, GAME MODE kapattım.

596f5ca5-caf9-482a-a144-070e78298050.jpg

BIOS'u sıfırlayıp tekrar deneyebilirsin. Ayrıca neden güncelledin? 3000 serisiyle MAX olmayan MSI B450'lerle bu tarz sevimsiz bi' tasarıma geçildi. 3.6 GHz'i şart koşmanı da anlamadım. Tek çekirdek performansı bariz şekilde düşüyor. 2600X ile 4.3'leri falan zorlaman gerekiyor normalde :).

BIOS'u sıfırlayıp tekrar deneyebilirsin. Ayrıca neden güncelledin? 3000 serisiyle MAX olmayan MSI B450'lerle bu tarz sevimsiz bi' tasarıma geçildi. 3.6 GHz'i şart koşmanı da anlamadım. Tek çekirdek performansı bariz şekilde düşüyor. 2600X ile 4.3'leri falan zorlaman gerekiyor normalde :).
BIOS nasıl sıfırlayabilirim ? Benim BIOS sürümü biraz eskiydi kurulduğunda vatan bilgisayardaki kuran kişi biraz eskisini kurmuş. Yeni güncellemenin bir önceki versiyonun da bellekler için bir güncelleme gelmiş bende hem o güncellemeyi hemde daha güncel olsun diye son çıkanı indirdim. Acaba bir önceki versiyonu yüklesem daha mı iyi olur ? Şu an da 4GHz çalışıyor ve boştayken sıçramalar olduğu için 3.6 yapmak istiyorum. 52 derece 60 derece genellikle 47-41 arası dolaşıyor ama arada sıçrama olmasa böyle kullanırım normalde. Bu arada stok fan kullanıyorum. Acaba voltajını sabitlersem sıçramalar düzelir mi ?

BIOS'u geri alamazsın, en azından BIOS üzerinden. Flashback ile yapabilirsin herhalde. Manuel çarpan ve voltaj girmek işe yaramalı normalde.

BIOS'u geri alamazsın, en azından BIOS üzerinden. Flashback ile yapabilirsin herhalde. Manuel çarpan ve voltaj girmek işe yaramalı normalde.
Aslında BIOS sıfırlamak yerine B450M için son sürümün bir eskisini, bellek güncellemesi gelen sürümünü indirsem eski görüntü gelir mi ? Eğer gelirse onu yüklemek daha iyi olur benim için zaten 3000 serisi kullanmıyorum.

Peki nasıl 3.6 GHz yapabilirim voltajı da düşürmem lazım kaç vermem gerekiyor onu da bilmiyorum. Stok fanla çok fazla dereceler alıyor hemde boşta olmasına rağmen .

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı