MSI B450M Mortar Max vs ASUS TUF Gaming B450M-PRO S

Max Rockatansky

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim için yeni anakart alacağım. Aralarında 330 lira fiyat farkı var, Pro-S daha pahalı. Farkı verebilecek bütçem var fakat çok büyük bir fark yoksa da istemiyorum açıkçası vermek, direkt Mortar Max alıp kullanmak istiyorum.

Benim için en önemli kriterlerden birisi çift M.2 desteği ve 4 RAM slotu olması, ikisi de karşılıyor bunu. Pro-S'in DRM'lerinin daha iyi olduğunu biliyorum. İleride 5600 ile sistemi yenilemeyi düşünüyorum, alacağım anakartı da bu sebeple giriş seviyesi B450M-K2 yerine alıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. (bütçe olarak 1400 liranın üstüne çıkamam.)

Mevcut sistem:
  • ASUS Prime B450M-K2 anakart.
  • AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
  • ASUS Dual RTX 260 ekran kartı.
  • XPG 8+8 GB 3000 MHz RAM.
  • SanDisk Ultra 3D 500 GB M.2 SSD.
  • Samsung 970EVO 250 GB M.2 SSD (yeni anakart ile beraber takacağım)
  • Sharkoon TG5 Pro kasa.
  • Sharkoon SHP V2 650 watt güç kaynağı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kriter olarak 2 M.2 yuvası istediğim yazıyor yukarıda, istediğimi karşılamayan ve Pro-s ile aynı fiyata olan bir kartı hangi özelliğinden dolayı attınız, Pro-s modeline göre bir avantajı var mı yani demek istediğim.

Sharkoon SHP V2 650 watt güç kaynağı.

Bunu değiştir.

Anakart olarak da ikinci elden B550M Pro VDH bakabilirsin.

Sıfır anakart alıp daha sonra bütçe olunca da PSU alınabilir ama Pylon'un indirimini kaçırırsın büyük ihtimal.

Ooooppppppssssssss.

Msi MPG X570 GAMING PLUS AMD X570 4400 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 ATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri

Hocam azıck aşarsanz bütçeyi iyi iş görür hem de 2 tane M.2 slotu var.

Yolla 1000 lirayı aşıyorum.

Bunu değiştir.

Anakart olarak da ikinci elden B550M Pro VDH bakabilirsin.

Sıfır anakart alıp daha sonra bütçe olunca da PSU alınabilir ama Pylon'un indirimini kaçırırsın büyük ihtimal.

Değiştireceğim zaten ama aciliyeti olduğunu düşünmüyorum, iki senedir bir problem yaşamadım o güç kaynağı ile. Alacağım zaman da modüler güç kaynağı almak istiyorum, kasayı ilk aldığım zamanlar Core Reactor almaya çok heveslenmiştim ama sonra fırsat olmayınca kaldı, şimdi de fiyatları uçmuş gitmiş zaten.

5600 alacaksan PCI-e 4.0 destekli bir anakart tercihi yapman daha doğru olur.

Konuya gelecek olursak TUF B450M-Pro S, en iyi VCore VRM'e sahip B450 modelidir. VCore VRM'lerinden 400A güç sağlayabilmektedir. Ama VRM haricinde biraz işlevsiz bir anakarttır. ARGB portu vs. gibi eksileri var. Sebebi de B450'nin çıktığı yıllarda ARGB'nin çok yaygın olmamasıydı. Tabii ARGB portu olan B450'ler var mı, var.

5600 alacaksan PCI-e 4.0 destekli bir anakart tercihi yapman daha doğru olur.

Konuya gelecek olursak TUF B450M-PRO S, en iyi Vcore VRM'e sahip B450 modelidir. Vcore VRM'lerinden 400a güç sağlayabilmektedir. Ama VRM haricinde biraz işlevsiz bir anakarttır. ARGB portu vs. gibi eksileri var. Sebebi de B450'nin çıktığı yıllarda ARGB'nin çok yaygın olmamasıydı. Tabii ARGB portu olan B450'ler var mı, var.

RGB merakım yok zaten, benim için önemli bir unsur değil ama bildiğim kadarıyla bu modelde ARGB portu var. Bunun dışında önemli bir eksiği yok ise açıkçası ASUS modele yönelmek istiyorum çünkü parçalarımın çoğu da zaten ASUS ( bir önemi olmadığını biliyorum performans açısından), giriş seviye 550 çipsetli anakart almaktansa üst seviye 450 çipsetli anakart almak daha mantıklı geliyor bana. Yanlışım varsa düzeltin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı