MSI B450M Pro-VDH Max 1 uzun 2 kısa bip sesi

Quanble

Hectopat
RAM
XPG gammix 8GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
500 GB m2 ssd
Ekran kartı
AMD Sapphire RX 5500 XT
Anakart
MSI B450M PRO-VDH MAX
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Merhabalar. Yaklaşık 2-3 günden beri karşılaştığım bir hata. 2-3 gün önce "Mafia Definitive Edition" oynarken ekran bir anda gitti ve "sinyal yok" yazısı geldi. Uzun uğraşlar sonucu düzelmediğini anlayınca bilgisayarı Power tuşundan kapattım ve tekrar açmak için Power tuşuna bastım. Ancak bilgisayardan 1 uzun 2 kısa bip sesi denen lanet ses geldi. Baktığımda ekran kartının fanı dönmüyordu ve ekrana görüntü gelmiyordu. RAM'i çıkartıp farklı bir slota taktım ekrana görüntü geldi. Bilgisayarı açtığımda driver ile ilgili bir hata aldım. Aldığım hata ekte mevcut. Ardından "DDU" ile driverı sildim ve driverı tekrar kurdum. BIOS Update yaptım. Bilgisayar 1 gün boyunca düzgün bir şekilde çalıştı ancak bugün tekrar gitti. Yine aynı hata. Aynı ses geliyor ekran gidiyor. Slotu değiştiriyorum. Ekran geliyor. Sorun ekran kartında mı yoksa RAM'de mi bir şey var ya da anakartta mı bir şey var çözemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    70,2 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kaynaklı değilmiş demek ki. Bu ihtimal elendi.

Ekran kartına sadece 10 dakika test yapacaksınız. VRAM testi yapılacak ve ayarlarına ellenmeyecek.

Ben kendi kartımı ayda bir kere 1 saatlik VRAM testine sokuyorum test amaçlı. (940MX var.)
Hiç bir ayar değiştirmeden direkt start veriyorum teste değil mi?
RAM kaynaklı değilmiş demek ki. Bu ihtimal elendi.

Ekran kartına sadece 10 dakika test yapacaksınız. VRAM testi yapılacak ve ayarlarına ellenmeyecek.

Ben kendi kartımı ayda bir kere 1 saatlik VRAM testine sokuyorum test amaçlı. (940MX var.)
Dediğiniz şekilde VRAM testini yaptım. Sonuçlar şu şekilde çıktı.

00:00:00 - Info - Test schedule started at 2022-04-16 21:56:39
00:00:00 - Info - VRAM - Started (Duration : 00:10:00)
00:10:00 - Info - VRAM - Stopped
00:10:00 - Info - Test schedule completed

Başka yapmam gereken bir test mevcut mu?

Son düzenleme:
Bundan kaynaklanıyor ise anakartta demektir. Yeni anakart almak daha mantıklı olur. Garantisi varsa zaten gönderebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı