MSI B550 Gaming Plus, anakart LED'i yanıyor PC açılmıyor

burak611

Kilopat
Katılım
20 Mart 2013
Mesajlar
73
MSI B550 Gaming Plus anakartım var. Ryzen 5600X işlemci için BIOS flash ile en son sürüme sıkıntısız bir şekilde güncelledim. Sonra PC açıldı sorun yoktu. Şeytan dürttü beni RAM'lerimi 4000MHz yapmak istedim. BIOS'tan ayarları yaptım tekrar açılmadı PC. CPU ışığı beyaz bir şekilde anakartının üzerinde yanıyordu. Sonra buradan konulara baktım. CMOS sıfırladım. Olmadı. En son dedim flash BIOS'la eski BIOS atmaya çalışayim. O aşamada flash BIOS kırmızı ışığı yanıp sönüyor sürekli ama öncesinde 5 dk da ışık sönüyordu güncellemiştim şimdi ışık yanıp sönmesi durmuyor sürekli flash BIOS kırmızı ışığı yanıp sönüyor. Şu an 45DK'dır yanıp sönüyor. Bu esnada yine CPU beyaz ikaz ışığı anakartın yanık bir şekilde bekliyor. Şu an hala öyle. Ne yapmam gerekiyor bilginiz var mı? Yoksa servise mi gitmeliyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef yine başarısız. CPU ışığı sabit yanıyor. Büyük ihtimalle anakart hala işlemciyi RAM'leri 4000MHz çalıştırmaya zorluyor. CMOS sıfırlamayı beceremiyor muyum anlamadım. 40 saniye tornavide ile jbat1 pinlerine dokundum. Pili çıkardım taktım. Pilsiz çalıştırmayı denedim. Olmadı. İşlemciye herhangi bir zarar verdiğimi düşünmüyorum. Anakarta da öyle. Fiziki hiçbişe yapmadım. Sadece MSI BIOS'unda sistem profilerlerinde RAM'i 4000MHz seçtim.

BIOS sıfırlanmıyor anlaşılan, RAM'leri sistemden söküp, RAM'siz çalıştırın, kapatıp tekrar RAM'leri takıp deneyin.

Bu arada USB belleği sistemden çıkarın.
 
BIOS sıfırlanmıyor anlaşılan, RAM'leri sistemden söküp, RAM'siz çalıştırın, kapatıp tekrar RAM'leri takıp deneyin.

Bu arada USB belleği sistemden çıkarın.

Yine olmadı :( aklım almiyor. Keşke denemeseydim. Unuttum işlemcinin 3600'e kadar desteklediğini. Hazır RAM profillerinden DDR4 4000MHz seçtim sadece. Kaydedip yeniden başlattım açılmadı. CPU ışığı hala yanıyor. İnanılmaz gerçekten. Başka bir çözüm yolunuz varsa yazın lütfen.
 
Bu BIOS flash ışığı hala yanıyor mu?

Onu denemeyi biraktım. Ama denediğimde BIOS flash kırmızı ışığı sürekli yanıp sönüyor sonsuza kadar. Flash ın veri aktarım ışığı yanmıyor ama. Flash BIOS güncelleme yaparken yine CPU ışığı sabit beyaz yanıyor. (bu normal sanırsam) ama kırmızı ışığın yanıp sönmesi bitmiyor.
 
Hayır yanmıyor. İki üç sürüm önceki BIOS versiyonunu yüklemeyi denesem mi? Daha önce bir önceki versiyonu denedim olmamıştı. Anlamadığım nokta işlemciyi bile çıkarıyorum. Flash BIOS ile BIOS'u eski sürüme bile getiremiyorum. Anlamadım :(

En sondan bir önceki BIOS'u indirin BIOS dosyasının adını MSI.ROM yapıp belleğe atın, BIOS flashback tuşunun altındaki usb slotuna takıp, butona basın.
 
Hayır en fazla 5 dakika sürer.

Güncelleme sonrası ışık söner zaten.
Bu şekilde bekliyorum… :( Kırmızı ışığı yakalayamadık resimde normalde şu ab hala yanıp sönüyor…

Bu şekilde bekliyorum… :( Kırmızı ışığı yakalayamadık resimde normalde şu ab hala yanıp sönüyor…

Hayır en fazla 5 dakika sürer.

Güncelleme sonrası ışık söner zaten.


İndirip denediğim sürümler üstten aşağı 3 sürümüde denedim. Dosyanın uzantısı MSI.ROM yaptım.
Flash belleği FAT32 formatladım. Güncelleme bir türlü bitmiyor. Denemediğim bir farklı flash bellek kaldı o da şu an elimde başka bellek yok maalesef.
 

Dosya Ekleri

  • D977F93D-DBA3-43FB-A288-69DC4AC36EA4.jpeg
    D977F93D-DBA3-43FB-A288-69DC4AC36EA4.jpeg
    154,3 KB · Görüntüleme: 31
  • image.jpg
    image.jpg
    142,9 KB · Görüntüleme: 21
  • image.jpg
    image.jpg
    91,9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı