MSI B650 Gaming Wi-Fi sistemde kablosuz internet kopuyor

Sooso

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, öncelikle herkese merhaba. Geçen ay yeni bir sistem dizdim. Anakart olarak da MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi seçtim. Evdeki Wi-Fi baglaniyor gayet güzel. Tam hız aliyorum. Cekim gücü güzel fakat birden kopuyor. Baglan diyorum olmuyor. PC'ye reset atınca veya aygıt yöneticiden kapat aç yapınca düzeliyor fakat yine kopuyor.

Yaptığım 1 2 deneme oldu onlar da şöyle:
1. driver silip yükledim olmadı.
2. güç yönetimini yüksek performans yaptım olmadı.
3 BIOS güncellemesi yaptım olmadı.
4 modemi fabrika reset yaptım olmadı ( diğer tüm cihazlar bagli kalıyor PC kopuyor)

Online oyun oynayacağım zaman USB Wi-Fi adaptörüm var onunla bağlanıp giriyorum kopma olmuyor.
Ne yapmam gerek? Yardımcı olabilir misiniz bana?

Son düzenleme:
Ekran görüntüsü atar mısın hocam.
1714913012639.png

buyur hocam bu sekilde.

@Sooso merhaba konunun üzerinden 1 yıl geçmiş ama aynı sorunu ben de yaşıyorum. Çözebildiniz mi sorunu? İnternet koptuğu an (aslında wifi simgesinde net var gözüküyor) usb wifi adaptörünü bağlayıp öyle deniyorum ve sorunsuz şekilde girebiliyorum.

@Sooso merhaba konunun üzerinden 1 yıl geçmiş ama aynı sorunu ben de yaşıyorum. Çözebildiniz mi sorunu? İnternet koptuğu an (aslında Wi-Fi simgesinde net var gözüküyor) USB Wi-Fi adaptörünü bağlayıp öyle deniyorum ve sorunsuz şekilde girebiliyorum.

Hocam ben modem ayarlardan 2.4GHz ve 5 GHz baglantilari ayirdim. Eskiden PC kendi oto baglaniyordu. Şu an sadece 5GHz bandina baglaniyorum. Sonrasinda BIOS guncellemeleri ile sorun kendinden çözüldü. Çok uzun zamandır hiç kopma vs yasamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben modem ayarlardan 2.4GHz ve 5 GHz baglantilari ayirdim. Eskiden PC kendi oto baglaniyordu. Şu an sadece 5GHz bandina baglaniyorum. Sonrasinda BIOS guncellemeleri ile sorun kendinden çözüldü. Çok uzun zamandır hiç kopma vs yasamadım.
cevap için teşekkürler, sanırım sorun kanal genişliği ile alakalı. Normalde "oto 20/40/80/160 mhz" ayarında kullanıyordum ve muhtemelen 160 mhz kullanıyordu, parazite karşı çok duyarlıymış gördüğüm kadarıyla ve kesinti de bundan kaynaklı oluyordu sanırım. Oto 20/40/80 ayarına çekince kopma sorunu ortadan kalktı.

cevap için teşekkürler, sanırım sorun kanal genişliği ile alakalı. Normalde "oto 20/40/80/160 mhz" ayarında kullanıyordum ve muhtemelen 160 mhz kullanıyordu, parazite karşı çok duyarlıymış gördüğüm kadarıyla ve kesinti de bundan kaynaklı oluyordu sanırım. Oto 20/40/80 ayarına çekince kopma sorunu ortadan kalktı.
Süper hocam. Geçmiş olsun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı