MSI B650 Tomohawk vs Pro B650 P Wi-Fi

Ben de sizin gibi dikkatlice anakartı oturtayım bari hocam her şeyi dışarıda halledeyim önce. Benim PSU da modüler bu arada o da sıkıntı olmaz o zaman muhtemelen. Termal macun ne kullandınız soğutucunun içinden çıkanı mı yoksa harici MX4 gibi bir şey mi almıştınız?

Bir de anakartın kasaya takılması gereken arka metal aparatı takmayı unutmayın :D. Birkaç kere sök tak yaptığımda onu bir kere unutmuştum. Sırf onun için tekrar sökmek biraz koyuyor.

Bir de hocam bu kısmı anlamadım metal aparat nedir :D

Ben de sizin gibi dikkatlice anakartı oturtayım bari hocam her şeyi dışarıda halledeyim önce. Benim PSU da modüler bu arada o da sıkıntı olmaz o zaman muhtemelen. Termal macun ne kullandınız soğutucunun içinden çıkanı mı yoksa harici MX4 gibi bir şey mi almıştınız?

Bir de hocam bu kısmı anlamadım metal aparat nedir :D

Termal macun Arctic MX-4 kullanmıştım, XT 214 ile gelip gelmeyeceğini bilmiyordum.

Power Switch'leri, reset Switch'leri, LED'leri de dışardayken takmıştım ama sizin kurulumda çok gerekli olmayabilir. ATX olunca onlar da köşede kalıyor çok zor oluyor sonradan takmak. Sizde ortada kalacak anladığım kadarıyla sonradan da takabilirsiniz.

Anakartın vidalanacağı yuvaları demek istedim hocam metal aparat derken, pense ile söküp yerini değiştirmek gerekmişti ya onlar. Adı aklıma gelmedi :D. Anakartı hizalamadan onların üzerine temas edecek şekilde yerleştirip sonradan sağ sol yapıp hizalamaya kalkarsak çizebilir gibi. Onun için oturturken hizalı, kaydırıp vida yerlerine gelecek şekilde hizalarken de sürtmeyecek şekilde hafif yukarı kaldırıp hizalamak daha mantıklı gibi. Ani hareket yapmadan, zorlamadan hareket ettikçe sorun olmaz ama dikkat edilmezse alttan zarar verebilir o ayaklar.

Hocam anakarta o kadar şey takıp kasaya yerleştirirken biraz ağır olmadı mı anakart, boş hali bile ağırdı şimdi ben çift kule soğutucuyu da takınca çok ağır olacak. Tutma yeri de yok ki adam gibi tuttuğum yerine de bir şey olacak diye korkuyorum :D siz yerleştirirken nasıl yerleştirdiniz? Az önceki Recep Baltaş'ın videosunda 15. dakikada o stok soğutucunun kafasından tutup yerleştirmiş ama biz kule tipi kullandık o şekilde nasıl olacak şimdi?

Alttaki vidalara ayrıca önem göstereceğim hizalarını Allah'tan en başta yapmışım ama esas marifet güzelce oturtmakta onu da yaptık mı kablo bağlantıları kalacak inşallah

Yanlardan tutup yerleştirmiş hocam, led ve switch kablolarını de dışardayken takmak için kasayı yan yatırıp üzerine anakart kutusunu koyarak bağlamıştım bu son kabloları. Sonra yandan alttan tutup kutuyu çektim, ardından da yanlardan tutup yerleştirdim.

Sizin soğutucu daha ağır ama anakart ufak yani tutarken, taşırken bir dengesizlik mi hissediyorsunuz? mATX kısmen daha kolay olmalı. Soğutucu çok fark etti herhalde.

Ben kabloları en son anakartı yerleştirince takayım diye düşünüyorum Recep Baltaş'ın yaptığı gibi. Daha önce kablolama da yapmadığımdan biraz karışık geliyor şu an neyi nereye takacağımdan emin değilim :(

Evet soğutucu büyük olunca kenarına el de sığmıyor, soldaki büyük MOSFET soğutucudan tutup yapmayı deneyeceğim olmazsa

Bir de hocam sizin kasada fanlar RGB miydi, öyle ise ışıkları kasanın üstündeki tuş ile mi kontrol ediliyor yoksa o tuşu anakarta reset için mi bağladınız?

Kasadaki fanlarda RGB yok hocam sadece CPU'da var, o da öyle denk geldi yoksa özellikle RGB araştırmamıştım.

Kablolama genelde en son yapılıyor, yaygın yöntem o. O şekilde daha sağlıklı olur herhalde, biraz daha uğraştırır ama daha mantıklı.

Hocam macunu nasıl sürüyorsunuz X şeklinde mi, yayarak mı, yoksa ortaya top koyarak mı? Bir de bizim işlemcilerin üst yüzey alanı da çok girintili çıkıntılı, köşe ve kenarların üstü boş kalacak gibi, bu durumda oralara spatula ile mi yaymak gerekir acaba? 13. nesil Intel işlemcilere göre daha az sürme alanı var gibi duruyor.

eski bir kredi kartını kesip spatula gibi yayarak sürdüm hocam. diğer yöntemlerde taşıp o boşluklara gelme ihtimali daha yüksek gibi geldi. kaldırıp bakmadım tabi.

ryzen 7 serisinin en sevmediğim yanı bu boşluklu tasarım oldu.

Kesinlikle aynı fikirdeyim hocam, ne biçim tasarım yapmışlar hayret doğrusu. Bu arada ilk anakart takma deneyimim olmadı hocam 10dk uğraştım vida yerleri tutmadı terletti de beni gece gece :D

Şimdi tekrar deneyeceğim. Anakartın arka plakası kısmı tam oturmuyor anakartı sokarken. Onun da bir ilmi falan mı var acaba biliyor musunuz?

Hocam bu meret anakart dışarıda iken bile uymuyor gibi ne olacak şimdi? Yeni bisiklet lastiğinin küçük kılları gibi USB port aralarındaki küçük kıl gibi metal parçalar koparılacak mı acaba?

1685753678705.png

1685753694610.png

Son düzenleme:
Resmini attığınız parça daha hiç kasaya takmadan anakarta mı uymuyor hocam emin misiniz uyması lazım o ufak metal çıkıntılar slotların arasına denk geliyor koparmanıza gerek yok. USB3 portunun üstündeki metali hafif yamultmuştum ben de yoksa slotun içine geliyordu ama onun dışında bir sorun olmadı. Muhtemelen ona da gerek yok anakartı takarken dikkat edersek.

O parçayı anakart dışarıdayken kasaya takıyoruz tabii hocam. Ortalardan köşelerden bastırdıkça yine ses geliyor oturdukça. Sonra anakartı kasaya ona göre hizalayıp takıyoruz. Biraz gıcık bir parça evet.

Sizde daha dışarıda anakarta denerken de mi uymuyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı