MSI BIOS Updatelerini Yayınladı [Raven Ridge]

untitled-2.png

AMD yakın zamanda Raven Ridge APU'ları çıkarmaya hazırlanıyor. Hatta bazı sitelerde ön sipariş ile alabiliyoruz. MSI elini çabuk tutmuşa benziyor. 300 Serisi anakartlara update yayınladı. Listede göründüğü gibi bazı modeller yok. Sanıyorum ileriki günlerde sanırım kalan modellere de update yayınlarlar.

Raven Ridge nedir?
Basit olarak açıklamak gerekirse Ryzen işlemcilerine Vega GPU entegre edilmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sistemim ; Ryzen 5 1600 + MSI B350M Mortar Arctic

MSI B350M Mortar Arctic anakartımın BIOS'unu bugün A.A0'a güncelledim. Fakat yaptığım bütün ayarların sıfırlanmış olduğunu gördüm. Ayrıca CPU voltaj değerine 1,3 v den daha az bir değer verilemiyor. (Yabancı bir kaynakta bunun hata olmadığını, MSI'ın bilerek yaptığını söylüyorlardı.)

Bende mecbur olarak game boost u açarak otomatik voltaja aldım. Ama yaptığım bazı benchmark testlerde performansın düştüğünü gördüm. ( Örneğin Cinebench testinde 100 puanlık bir düşüş söz konusu). Önceden 3,6 ghz 1,22 v değerinde gayet stabil bir şekilde kullanıyordum. Bide Ryzen Master programı üzerinden overclock denediğimde yeniden başlatma gereklidir uyarısı çıkıyor, önceden öyle birşey de olmuyordu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı