Çözüldü MSI bravo 15 DDR4 CPU sıcaklığı fazla mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

M.Emre98

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2021
Mesajlar
19
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI bravo 15 isimli cihazı kullanıyorum, cihazı alalı yaklaşık 1 hafta oldu fakat Dragon Center'dan baktığımda CPU'nun yük altında değil iken olan sıcaklığı çok kafamı karıştırıyor. CPU neredeyse hiç kullanılmıyorken bile sıcaklığı 55 ile 65 arasında geziyor. Sizce bu sıcaklıklar fazla değil mi?
MSI bravo a4DDR cihazımın modeli yanlış yazmışım. 😅
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    292,9 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam benim şahsi fikrim bu cihazda MSI ne kadar soğutma sistemini övse de cihaz her laptop gibi yük altındayken ısınıyor. Ben şahsen Ultra ayarlarda oyun oynarken CPU da 96 dereceleri gördüm. Bunun çözümünü araştırdığımda ise.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoya denk geldim. Adamın anlattığını uyguladığımda ise gerçekten Ryzen Controller sayesinde ısınma problemini çözdüm, Ryzen Controller programında adamın da yaptığı gibi 80 dereceye sınır koyduğum zaman 80 derecenin altında çok rahat oyun oynayabiliyorum. Yük altında değil iken CPU'nun 50-60 derecelerde olmasını da artık normal karşılıyorum çünkü SSD belleğimin %96'sı dolu durumda olduğu için bu sıcaklıklarda olması kabul edilebilir.
Hocam bana kalırsa normal sayılmaz. Attığınız fotoğrafa göre neredeyse hiç kullanılmıyor olmasına rağmen bu sıcaklıkta. Benim laptop yük altındayken 70 80 görüyor siz düşünün.
Cihazınız hiç tamir gördü mü?
 
Yok hayır görmedi, belirttiğim gibi cihazı alalı 1 hafta oldu. Yük altındayken ben de 75-85 arası değerler alıyorum hocam o konuda sorun olduğunu düşünmüyorum çok nadir 90'ı görüyor. 90'nı görmesinin sebebi de fanları tam hızda çalıştırmamam.
Fakat CPU'nun yük altında değilken bu sıcaklıklara ulaşmasına bende anlam veremiyorum.
 
Yok hayır görmedi, belirttiğim gibi cihazı alalı 1 hafta oldu. Yük altındayken ben de 75-85 arası değerler alıyorum hocam o konuda sorun olduğunu düşünmüyorum çok nadir 90'ı görüyor. 90'nı görmesinin sebebi de fanları tam hızda calıştırmamam.
Fakat CPU'nun yük altında değilken bu sıcaklıklara ulaşmasına bende anlam veremiyorum.

Yük altında da uçuk bir sıcaklık olsa bu sıcaklık değerleri göz önünde bulundurulunca normal olurdu. Fakat yük altında normal sıcaklık boştayken yüksek. İşte bu garip. Biraz düşünmem gerekiyor. Gece gece kafam çalışmıyor çünkü.
 
Yani benim aklıma tek gelen depolama biriminin %90'a yakın dolu olması sebep olabilir gibi geliyor fakat bir alakası var mıdır bilmem.
 
Aynı laptopu kullanıyorum. Boştayken ara sıra bu değerleri gördüğüm oldu. Ben uzun süre oyun oynamıştım onda. Tavsiyem oyun oynadıktan sonra cooler Boost açın. Ha diyorsanız PC ilk açıldığında böyle, ben soğuk bir ortamda ilk açtığımda 25'i görmüştüm. İlk açıldığında böylr açılıyorsa sıkıntı vardır. Şimdi bilgisayarımı açtım ve 56°c ile başladı. Ben normal buluyorum çünkü hiçbir fan çalışmıyor şu an. Zaten laptop sıkışık bir yer. O yerde fan çalışmadığı için hava akışı da olmadığını söylersek normal diyebiliriz.

Not: Bunları yazdığımda laptop yeni açılmıştı ve programları falan başlattı kendiliğinden. İşlemci kullanımı %20'yi kadar gördü. O sırada 56°c iken şimdi %2-3 kullanımda 32°c'ye düştü.

Hocam sizin için bir sıkıntı olmayacaksa aynı modeli kullanan birini bulmuşken birkaç soru da ben sorabilir miyim?
 
Ben kullanmıyorum hocam:D bendeki Alpha 17.
@Arda Demirkıran bir bakar mısın hocam?
Normal değerler değil bunlar Alpha 17'deki R7 4800h 40-55 arasında geziyor genellikle 50. fan çıkışları kapalı mı? Hangi modda kullanıyor sunuz?
Hocam genellikle oyun oynamıyacaksam super battery modunda kullanıyorum. Fan çıkışları kapalı mı derken neyi kastettiğinizi anlamadım.
Soğuk ortam denilecek bir ortamda gördüğüm minimum sıcaklık bu, zaten bunun altına indiğini de görmedim.
Tabii ki soru sorabilirsin hocam bu arada.
 

Dosya Ekleri

  • soğuk ilk çalışma.PNG
    soğuk ilk çalışma.PNG
    306,1 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Hocam genellikle oyun oynamayacaksam super battery modunda kullanıyorum. Fan çıkışları kapalı mı derken neyi kastettiğinizi anlamadım.
Soğuk ortam denilecek bir ortamda gördüğüm minimum sıcaklık bu, zaten bunun altına indiğini de görmedim.
Tabii ki soru sorabilirsin hocam bu arada.

Şu fotoda 38°c değerler gayet normal. Oyun içinde o kadar ısınmıyorsa kafaya takmayın derim de zaten sorun düzelmiş gibi.

Sorularıma gelecek olursak hangi oyunlarda kaç FPS aldığınızı soracaktım. Bir de oyundaki sıcaklık değerlerinizi söylerseniz çok sevinirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı