voidianquadrature
Centipat
- RAM
- XPG x TUF Gaming Alliance 2x8 GB CL16 3200MHz
- SSD veya HDD modeli
- Kingston 1TB NVMe M2
- Ekran kartı
- ASUS TUF Gaming RTX 3070Ti
- Anakart
- Asus Prime B660M-K D4
- İşlemci
- Intel i5 12400f
Selam arkadaşlar,
Benzer birçok konu açılmış, hemen hemen hepsine göz attım ama net bir cevap bulamadım.
Sorunum başlıkta da belirttiğim üzere uğultu şeklinde gelen bir ses sorunu. Bilgisayarımı alalı 1 ay olmadı ama başından beri bu ses var.
Ses bu konu sahibi arkadaşın eklediği videodaki gibi bir ses. Fan çalışma sesi değil de arkadan gelen aralıklı uğultulu vınlama sesi.
Bu bilgiler ışığında, sizce bu sorunun kaynağı, cihaza vereceği muhtemel zarar ve sorunun çözümü hakkındaki görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi belirtirseniz sevinirim.
Dipnot: Foruma yeni üye oldum, pek forum tecrübem de yok. O yüzden hatalı şekilde konu açtıysam kusuruma bakmayın.
Benzer birçok konu açılmış, hemen hemen hepsine göz attım ama net bir cevap bulamadım.
Sorunum başlıkta da belirttiğim üzere uğultu şeklinde gelen bir ses sorunu. Bilgisayarımı alalı 1 ay olmadı ama başından beri bu ses var.
- Ses, tiz olmayan bir uğultu sesi (cızırdama veya su baloncuğu sesi değil)
- Ses, kasaya yaklaşıldığında yahut kasanın içini açtığımda değil; normal kullanım düzenindeyken bariz şekilde kendini belli ediyor.
- Sesin kaynağı MSI CoreLiquid P240 sıvı soğutucu. (ses oluştuğunda anakart üzerindeki CPU fan pinini söktüğüm anda ses kesiliyor.)
- Söz konusu uğultu sesi sürekli gelen bir ses değil. Kesintili şekilde bazen ritmik bazen aritmik olarak oluşuyor.
- Ses, radyatör fanlarından gelmiyor.
- Ses, sistem boştayken değil, yük altına girdiğinde oluşuyor. Ancak yük altında belli bir süre geçirdikten sonra (5-10dk) ses kesiliyor. örneğin bir oyun açtığımda bu uğultu bariz ve rahatsız edici biçimde ortaya çıkıyor bir süre sonra kesiliyor lakin oyunu kapattıktan biraz sonra ses tekrardan oluşuyor yine bir süre sonra kesiliyor. Ben bunu pompa devrine bağlıyorum belli pompa devirlerinde cihaz ses çıkarıyor gibi geldi ama yanılıyor olabilirim.
- Cihazın soğutma performansından memnunum diyebilirim. Zira, i5 12400F kullanmaktayım ve oyunlarda en yüksek ayarlarda işlemci sıcaklığı 65 dereceyi geçmiyor.
Ses bu konu sahibi arkadaşın eklediği videodaki gibi bir ses. Fan çalışma sesi değil de arkadan gelen aralıklı uğultulu vınlama sesi.
Bu bilgiler ışığında, sizce bu sorunun kaynağı, cihaza vereceği muhtemel zarar ve sorunun çözümü hakkındaki görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi belirtirseniz sevinirim.
Dipnot: Foruma yeni üye oldum, pek forum tecrübem de yok. O yüzden hatalı şekilde konu açtıysam kusuruma bakmayın.
Son düzenleme: