MSI Cyborg 15 i7-13620H RTX 4060 90 derecede çalışıyor

Övdüğüm bir şey yok çatır çatır performans alıyorum arkadaşımda ASUS var kafa kafaya çoğu oyun ısınma sorunu da yaşamıyorum FPS düşmesi sorunu da içinde i7 13620H olan bir laptop yanında 4060 kısıtlı olduğu için sadece AAA oyunlarda düşüş yaşanıyor öncelikle. Alan birçok insan var kullanıcı yorumlarınını da okudum çoğu memnun dışarıdan yorum herkes yapıyor işte HP öneriyorlar Acer öneriyorlar lenpvo öneriyorlar bunların hepsi kronik ASUS TUF'ta Ryzen 5 7500 var oyun için yeterli ama yazılım için değil o yüzden tercih etmedim saf oyun için bu fiyatta en iyi ASUS fakat dediğim şeylerde MSI çoklu iş ve oyun için önde dostum ben de bu çok sistem kullandım internetten sistem özellikleriyle yorum yapmak bana çok saçma geliyor o yüzden asıl olay kullanıcı yorumlarında.

FPS düşmesi sorunu normal bir şey değil. 45W ekran kartıyla 140W bir ekran kartı ile aynı performansı alamazsınız. En ufak stress testinde işlemci yüksek sıcaklıkları görecek ve throttle yapacak.

FPS düşmesi sorunu normal bir şey değil. 45W ekran kartıyla 140W bir ekran kartı ile aynı performansı alamazsınız. En ufak stress testinde işlemci yüksek sıcaklıkları görecek ve throttle yapacak.
Hocam doğru ayarlarda yapmadığını söylüyorum ben aldıktan doğru ayarlarla hiç sıkıntı çıkarmıyor ekran kartı kullanımım ve işlemci kullanımım çok iyi önemli olan sorunu konuşmak değil soruna çözüm üretmektir 140 walt ekran kartı tabiki iyi ama bir laptopta o da çok ısınma sorunu yaşatıyor kullanıcılara ben açık açık mesajda söylüyorum eğer bu kadar bütçeleri varsa sadece oyun oynamak istiyorlarsa asus hem oyun hemde böyle yazılımsal işler msi zaten bu markadan ikisi dışında tercih edilmez diğerleri hep kronik. Kronik HP alacağıma 45 walt msi alırım bu mantık yani bazı şeyleri konuşurken ezbere konuşmayın

Benim cevabım açık hocam yukarıda gayet yazıyor sistem gereksinimlerini açıp bence herkes yorum yapar fakat hiç düzgün bir test etmedikten sonra yorum yapmak saçma sadece internetteki 45 walt yorumlarını görüp eleştiri yapmak kulağa mantıklı gelmiyor Valorant 300+ Rainbow 200+ CS 200+ ve bu oyunlarda ASUS'lardan daha iyi performans veriyor i7 sayesinde sadece Cyberpunk gibi oyunlarda ASUS'lar 80 alıyorsa bu laptop 70 alıyor ben diyorum ki amaç sadece oyun ise ASUS daha mantıklı ama çok amaçlı alıyorsanız MSI daha mantıklı yazılım uygulamarında çatır çatır işini yapıyor

Sen benim sadece sistem özelliklerine bakarak öneri yaptığımı falan mı zannediyorsun? 45W ve 140W bir kart arasında AAA oyunlarda en az 20FPS fark olur.

Hocam doğru ayarlarda yapmadığını söylüyorum ben aldıktan doğru ayarlarla hiç sıkıntı çıkarmıyor ekran kartı kullanımım ve işlemci kullanımım çok iyi önemli olan sorunu konuşmak değil soruna çözüm üretmektir 140 walt ekran kartı tabiki iyi ama bir laptopta o da çok ısınma sorunu yaşatıyor kullanıcılara ben açık açık mesajda söylüyorum eğer bu kadar bütçeleri varsa sadece oyun oynamak istiyorlarsa asus hem oyun hemde böyle yazılımsal işler msi zaten bu markadan ikisi dışında tercih edilmez diğerleri hep kronik. Kronik HP alacağıma 45 walt msi alırım bu mantık yani bazı şeyleri konuşurken ezbere konuşmayın
Hp öneren yok burada. Ayrıca soğutması iyi olan ısınmaz bu kadar basit. 140w olupta ısınmayan modeller var.

Sen benim sadece sistem özelliklerine bakarak öneri yaptığımı falan mı zannediyorsun? 45W ve 140W bir kart arasında AAA oyunlarda en az 20FPS fark olur.
Hocam açtık iki sistemi oynattık 140 walt asus zaten 80 çekti en fazla arkadaşımın 70 aldığı oyunda ben 60 aldım ama hiç bir drop darboğaz yemedim merak etmeyin

Hocam açtık iki sistemi oynattık 140 walt ASUS zaten 80 çekti en fazla arkadaşımın 70 aldığı oyunda ben 60 aldım ama hiçbir drop darboğaz yemedim merak etmeyin

Arkadaşın cihaz özellikleri farklıdır zaten arkadaşının cihazı umurum dışı. Ben objektif kaynaklardan bilgi alıyorum dostum. Belki arkadaşın cihazında bir sorun var, belki hor kullanmıştır, ayar farkı vardır, test ortamı aynı değildir tarzı sana yüzlerce sebep sayarım burada. Sırf sen kullanıyorsun diye gelipte burda sorunlu cyborg modeli övme sonradan bu konuyu okuyan kişiler sana uyup alıp sonrasında pişman olmasınlar.

Hp öneren yok burada. Ayrıca soğutması iyi olan ısınmaz bu kadar basit. 140w olupta ısınmayan modeller var.
Zaten ben kimseye msi alsınlar diye öneri de bulunmuyorum oyun amaçlı alacak birisi asus alsın kaçırmasın bu fiyatlar da ama çok amaçlılık için msi ın daha mantıklı olduğunu söylüyorum 3 saat cyberpunk oynadım bir kere drop yemedim bir kere işlemciye güç binmedi çünkü doğru yazılım ayarları yaptım ve sorun almadım arkadaş 70 aldı ben 60 değerler ortalama değerler sizin dediğiniz gibi evet her şey aynı bir sistemde 20 fps farkedebilir ama arada işlemci kaliteleri var bir tarafta i7 13600 bir tarafta ryzen 5 7500 ve bu sayede oyunlarda üzülmüyorsunuz zaten çoğu oyun da dllss teknolojisi sayesinde fps ler çok uçuk farketmiyor buradaki olay amaç sonuçtur ne yapmak istiyorsan onu alırsın

Zaten ben kimseye MSI alsınlar diye öneri de bulunmuyorum oyun amaçlı alacak birisi ASUS alsın kaçırmasın bu fiyatlar da ama çok amaçlılık için MSI'ın daha mantıklı olduğunu söylüyorum 3 saat Cyberpunk oynadım bir kere drop yemedim bir kere işlemciye güç binmedi çünkü doğru yazılım ayarları yaptım ve sorun almadım arkadaş 70 aldı ben 60 değerler ortalama değerler sizin dediğiniz gibi evet her şey aynı bir sistemde 20 FPS fark edebilir ama arada işlemci kaliteleri var bir tarafta i7 13600 bir tarafta Ryzen 5 7500 ve bu sayede oyunlarda üzülmüyorsunuz zaten çoğu oyun da dllss teknolojisi sayesinde FPS'ler çok uçuk fark etmiyor buradaki olay amaç sonuçtur ne yapmak istiyorsan onu alırsın

i7 13620H 4060 kartlı, sorunlu Cyborg cihaz 37k. Aynı işlemcili 140W 4050 kartlı (45W 4060 ile 140W 4050 benzer performans verir) Acer Nitro 16 modelde 36-37k fiyattaydı. Aynı performans fakat çok daha iyi kalitede bir cihaz. Sanki tek marka asus gibi niye konuşuyorsunuz?

Arkadaşın cihaz özellikleri farklıdır zaten arkadaşının cihazı umurum dışı. Ben objektif kaynaklardan bilgi alıyorum dostum. Belki arkadaşın cihazında bir sorun var, belki hor kullanmıştır, ayar farkı vardır, test ortamı aynı değildir tarzı sana yüzlerce sebep sayarım burada. Sırf sen kullanıyorsun diye gelipte burda sorunlu cyborg modeli övme sonradan bu konuyu okuyan kişiler sana uyup alıp sonrasında pişman olmasınlar.
Tüm ayarlar aynı şekilde denedik
Valorant cs gibi oyunlarda fps farkı olmadı hatta i7 nin tekli çekirdek kalitesiye bazen öne geçtim
AAA oyunlarda doğal olarak yüksek fps aldı ama uzun kullanımda drop falan bir sıkıntısı olmadı sizin dediğiniz gibi de 20 fps farkı yok işlemci kalitesi burda öne çıkıyor çünkü

sonuç olarak çok amaçlılık işlemci kalitesi ve oyunlarda kasmasın 5 10 fps dert değil diyorsanız msi

Bana oyun önemli diyorsanız asus tuf ( bu fiyatlarda tabiki)

Tüm ayarlar aynı şekilde denedik
Valorant CS gibi oyunlarda FPS farkı olmadı hatta i7'nin tekli çekirdek kalitesiye bazen öne geçtim
AAA oyunlarda doğal olarak yüksek FPS aldı ama uzun kullanımda drop falan bir sıkıntısı olmadı sizin dediğiniz gibi de 20 FPS farkı yok işlemci kalitesi burada öne çıkıyor çünkü

Sonuç olarak çok amaçlılık işlemci kalitesi ve oyunlarda kasmasın 5 10 FPS dert değil diyorsanız MSI

Bana oyun önemli diyorsanız ASUS TUF ( bu fiyatlarda tabii ki)

7535HS ile i7 13620H bir mi? Valorant işlemci oyunu dolayısıyla sizin öne geçmeniz çok normal.

7535HS ile i7 13620H bir mi? Valorant işlemci oyunu dolayısıyla sizin öne geçmeniz çok normal.
Dostum son kez anlatıyorum ben bu laptopu alırken yazılımcı arkadaşlarıma da danıştım kendim de araştırarak aldım sistem cahili bir insan değilim
Ben Bilgisiyar mühendisliği okuyacağım ve bu kadar bütçem vardı daha fazla bütçem olsaydı msi pulse alacaktım
Onun dışında benim amacım sadece oyun olsaydı en iyi oyun laptopu asus tuf çünkü p yüzden sadece Asus hakkında konuşuyorum çünkü diğerlerinde hep bir sorun var deniyor
Hem işlemcim iyi olsun hem yazılım işi yapayım hem de oyun oynayayım mantığı ile alınabilecek iyi bir laptop bence ve araştırdığım sorduğum insanlara göre Msi cybrog işlemci isteyen oyunlarda güzel performans alıyorsun üstüne AAA oyunlarda aynı fiyattaki asus laptoptan çok daha az fps farkı alıyorsun Buda çok şnemli bir şey değil burda en önemli faktör drop yememek ve drop yemiyorum yazılım programı mı açacaksın çok rahat açıyor işini yapıyor 5 10 fps peşinde değilseniz ve işlemci önemliyse alınabilecek bir seri diyorum buradaki mesele neden aldığımızla alakalı ne için aldığımızla alakalı

Ayrıca 4050 140 alacağıma 45 4060 alırım hem yeni nesil hemde aynı fps i biri yürüyerek biri koşarak veriyor arada böyle bir fark var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı