MSI Cyborg 15 i7-13620H RTX 4060 90 derecede çalışıyor

Dostum son kez anlatıyorum ben bu laptopu alırken yazılımcı arkadaşlarıma da danıştım kendim de araştırarak aldım sistem cahili bir insan değilim
Ben bilgisayar mühendisliği okuyacağım ve bu kadar bütçem vardı daha fazla bütçem olsaydı MSI Pulse alacaktım
Onun dışında benim amacım sadece oyun olsaydı en iyi oyun laptopu ASUS TUF çünkü p yüzden sadece ASUS hakkında konuşuyorum çünkü diğerlerinde hep bir sorun var deniyor
Hem işlemcim iyi olsun hem yazılım işi yapayım hem de oyun oynayayım mantığı ile alınabilecek iyi bir laptop bence ve araştırdığım sorduğum insanlara göre MSI cybrog işlemci isteyen oyunlarda güzel performans alıyorsun üstüne AAA oyunlarda aynı fiyattaki ASUS laptoptan çok daha az FPS farkı alıyorsun Bu da çok şnemli bir şey değil burada en önemli faktör drop yememek ve drop yemiyorum yazılım programı mı açacaksın çok rahat açıyor işini yapıyor 5 10 FPS peşinde değilseniz ve işlemci önemliyse alınabilecek bir seri diyorum buradaki mesele neden aldığımızla alakalı ne için aldığımızla alakalı

Ayrıca 4050 140 alacağıma 45 4060 alırım hem yeni nesil hem de aynı FPS'i biri yürüyerek biri koşarak veriyor arada böyle bir fark var

İki kartta 4000 serisi nesil farkı falan yok. Yürüme koşma örneğinde saçmalıgın zirvesi zaten. Neye inanmak istiyorsanız inanın fakat orada burada Cyborg övmeyin millete.

Aynı fiyata çok daha iyi kalitede olan Nitro 16 modelini almak varken sorunlu Cyborg alınmaz.

İki kartta 4000 serisi nesil farkı falan yok. Yürüme koşma örneğinde saçmalıgın zirvesi zaten. Neye inanmak istiyorsanız inanın fakat orada burada Cyborg övmeyin millete.

Aynı fiyata çok daha iyi kalitede olan Nitro 16 modelini almak varken sorunlu Cyborg alınmaz.
Bana göre de Asus Msi dışında sözde fiyat performans Acer HP Lenovo laptopları hayatta alınmaz Msi ın sorunlu olduğu bir tane konu yok Performans konusunda iyi yazılım konusunda iyi işlemcili oyunlarda iyi ekran kartı isteyen oyunlarda orta iyi ısınma sorunum yok menteşe sorunum yok marka kalitem var uzun senelerde bozulur mu korkum yok dediğiniz sözde fiyat performans seriler gibi e ben neden tercih etmeyeyim ve saçma dediğiniz yorum gayet mantıklı 25 walt çeken ekran kartı o an 100 fps veriyorsa 100 walt çeken 4050 de aynı fps i veriyor yani 4050 140 karşılaştırmasına girmek mantıksız ha 4060 140 ile karşılaştırılır ve laf söylenebilir ama genel olarak ne için aldığımız önemli kusura bakmayın

İnsanlara gayette öneririm alan insanlarda çok fazla çünkü önerilmeyecek bir yanı yok alma amacı burada önemli i7 13620h bir işlemciniz tam performans kullanamadığınız bir ekran kartınız üstüne msi kalitesi açamayacağı yazılım programı yok sadece gidip AAA oyunlarda 10 fps fazla alacağım diye gidip ryzen 5 li sisteme para vermem çünkü kullanım amacım farklı acer hp lenpvo gibi sorunlu Markalarada para vermem yüksek ekran kartı waltı istesem gider kasa alırım bu kadar basit bence kağıt üstünden konuşarak burda herkes konuşur

Bana göre de ASUS MSI dışında sözde fiyat performans Acer HP Lenovo laptopları hayatta alınmaz MSI'ın sorunlu olduğu bir tane konu yok Performans konusunda iyi yazılım konusunda iyi işlemcili oyunlarda iyi ekran kartı isteyen oyunlarda orta iyi ısınma sorunum yok menteşe sorunum yok marka kalitem var uzun senelerde bozulur mu korkum yok dediğiniz sözde fiyat performans seriler gibi e ben neden tercih etmeyeyim ve saçma dediğiniz yorum gayet mantıklı 25 walt çeken ekran kartı o an 100 FPS veriyorsa 100 walt çeken 4050 de aynı FPS'i veriyor yani 4050 140 karşılaştırmasına girmek mantıksız ha 4060 140 ile karşılaştırılır ve laf söylenebilir ama genel olarak ne için aldığımız önemli kusura bakmayın

MSI'ın sorunlu olduğu tek konu yok mu? 45W olması sorun, tek fanlı soğutma sistemi olması sorun, işlemcinin throttle yapması sorun, ısınması sorun, panelinin kötü olması sorun her şeyi sorun? Msi ın dediğim acer modelden daha iyi olduğu tek bakın tek nokta +2 gb vram olması kalan aklınıza gelebilecek her konuda Nitro 16 model çok daha iyi.

İnsanlara gayette öneririm alan insanlarda çok fazla çünkü önerilmeyecek bir yanı yok alma amacı burada önemli i7 13620h bir işlemciniz tam performans kullanamadığınız bir ekran kartınız üstüne msi kalitesi açamayacağı yazılım programı yok sadece gidip AAA oyunlarda 10 fps fazla alacağım diye gidip ryzen 5 li sisteme para vermem çünkü kullanım amacım farklı acer hp lenpvo gibi sorunlu Markalarada para vermem yüksek ekran kartı waltı istesem gider kasa alırım bu kadar basit bence kağıt üstünden konuşarak burda herkes konuşur
Benim kağıt üstü verilerine göre konuştuğumu düşünüyorsunuz? Komikmiş.

MSI'ın sorunlu olduğu tek konu yok mu? 45W olması sorun, tek fanlı soğutma sistemi olması sorun, işlemcinin throttle yapması sorun, ısınması sorun, panelinin kötü olması sorun her şeyi sorun? Msi ın dediğim acer modelden daha iyi olduğu tek bakın tek nokta +2 gb vram olması kalan aklınıza gelebilecek her konuda Nitro 16 model çok daha iyi.
Şimdi öncelikle şuan aktif olarak kullanıyorum, ben bir throttle göremedim, o kadar kullandım zorladım ama göremedim. 45 watt’a gelecek olursak, zaten laptop yapılış amacıyla ince kasayla sunulan bir laptop piyasaya ve ona göre de soğutucusu var. Bence de çift fanlı olsa daha iyi olurdu ama ekran kartı watt’ına göre yetiyor. Panel kötü lafını hiç duymadım. Acer laptoplar, HP laptoplar, Lenovo laptoplar, Gamegaraj laptoplar bunların hepsi MSI, Asus’tan daha iyilerdir aynı fiyatlarda ama hiç düşündünüz mü neden bu modeller sürekli arıza çıkarıyor, neden hep başa bela oluyor? Laptop almak olsun, monitör almak olsun bu markalar (MSI, Asus) hep ön planda olmuştur. Evet, monitörde bile mesela 120 Hz alacağınız paraya başka markada 144 alabilirsiniz ama kalitesi falan hep bu markaların daha öndedir. Kağıt üzerinden konuşma konusuna gelirsek, ben de biliyorum Epey’i açıp sistem karşılaştırma yapmayı fakat 4 senelik kullanımda hangi markalar daha önde, ortada: MSI ve Asus tabii ki de.

Böyle sosyal medya yerlerinde insanlar seviyor işte “fiyat performans Lenovo alın, Acer alın, HP alın” demeyi ama hepsi Epey üzerinden açıp konuşuyor.

Ben laptopumu aldım, isteyen istediğini alır. Ben görüş belirtiyorum ve alanda çok benim laptopumu. Kaç tane bilen insana sordum, Vatan’da çalışan yakınıma da sordum, onların hepsinin dediği tek şey Asus veya MSI alman ama işlemci yönünde MSI modelinin daha ön planda olduğu konuşuldu.

Ben şunu kabul ediyorum, oyun için almak amacıyla bu fiyata bu watt alınmaz ama sorunlu bir laptop değil, çok amaçlı kullanım için bire bir olduğunu düşünüyorum. İstediğiniz yorumu yapabilirsiniz, daha fazla uzatmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi öncelikle şu an aktif olarak kullanıyorum ben bir throttle göremedim o kadar kullandım zorladım ama göremedim. 45 walta gelecek olursak zaten laptop yapılış amacıyla ince kasayla sunulan bir laptop piyasaya ve ona göre de soğutucusu var bence de çift fanlı olsa daha iyi olurdu ama ekran kartı waltına göre yetiyor panel kötü lafını hiç duymadım Acer laptoplar HP laptoplar Lenovo laptoplar GameGaraj laptoplar bunların hepsi MSI ASUS'tan daha iyilerdir aynı fiyatlarda ama hiç düşündünüz mü neden bu modeller sürekli arıza çıkarıyor neden hep başa bela oluyor Laptop almak olsun monitör almak olsun bu markalar(MSI ASUS) hep ön planda olmuştur evet monitör de bile mesela 120 Hz alacağınız paraya başka markada 144 alabilirsiniz ama kalitesi falan hep bu markaların daha öndedir kağıt üzerinden konuşma konusuna gelirsek ben de biliyorum epey i açıp sistem karşılaştırma yapmayı fakat 4 senelik kullanım da hangi markalar daha önde ortada MSI ve ASUS tabii ki de. Böyle sosyal medya yerlerinde insanlar seviyor işte fiyat performans Lenovo alın Acer alın HP alın demeyi ama hepsi epey üzerinden açıp konuşuyor
Ben laptopumu aldım isteyen istediğini alır ben görüş belirtiyorum ve alanda çok benim laptopu mu? Kaç tane bilen insana sordum vatan da çalışan yakınıma da sordum onların hepsinin dediği tek şey ASUS veya MSI alman ama işlemci yönünde MSI modelinin daha ön planda olduğu konuşuldu. Ben şunu kabul ediyorum oyun için almak amacıyla bu fiyata bu walt alınmaz ama sorunlu bir laptop değil çok amaçlı kullanım için bire bir olduğunu düşünüyorum istediğiniz yorumu yapabilirsiniz daha fazla uzatmak istemiyorum.

Dedikleriniz yarısı sosyal medya teknoloji bilgisi yarısı boş yanlış bilgiler. O yüzden tek tek cevap vermeye bile uğraşmayacağım zamanım değerli. Cyborg övdüğünüz konu başlığı Cyborg sorunu ile ilgili bu arada hatırlatayım dedim.

Dedikleriniz yarısı sosyal medya teknoloji bilgisi yarısı boş yanlış bilgiler. O yüzden tek tek cevap vermeye bile uğraşmayacağım zamanım değerli. Zaten konuyu okuyan arkadaşlar kimi ciddiye alacaklarını bilirler. Cyborg övdüğünüz konu başlığı Cyborg sorunu ile ilgili bu arada hatırlatayım dedim.
herkesin zamanı değerli. Bizde işe gidiyoruz çalışıyoruz akşam geliyoruz araştırmamızı yapıyoruz boş durmuyoruz merak etmeyin.Sadece burada demek istediğim konu ön yargı meselesidir. İsterseniz cevap verin vermeyin sosyal medya yorumlarına bakacak olsaydım üstüne böyle sosyal medyalarda kağıt üzerinden yorum yapan insanları dinleseydim zaten bu modeli almazdım.Önemli olan gerçek kullanıcı deneyimidir.Ben bu konuda araştırmamı iyi yaptım ve sadece kaale aldığım iki marka (asus ve msi) arasından benim ihtiyaçlarımı daha güzel karşılayan laptopu aldım.

İyi işlemci
tek fanlı olmasına rağmen diğer dandik markadaki çift fanlılardan daha iyi soğutma
düşük walt ekran kartı ama iyi işlemci ve marka kalitesi ile bu açığı kapatmış.
oyunlarda her hangi bir drop yada çok ısınma söz konusu değil (doğru ayarlarla birlikte tabikide)

Dedikleriniz yarısı sosyal medya teknoloji bilgisi yarısı boş yanlış bilgiler. O yüzden tek tek cevap vermeye bile uğraşmayacağım zamanım değerli. Cyborg övdüğünüz konu başlığı Cyborg sorunu ile ilgili bu arada hatırlatayım dedim.
O yüzden yani öncelikle karşınızdaki insanların söylediklerini asla dinlemeyip "Bu kötü bu şöyle bu böyle" demek yerine gerçek deneyim yaşayan birinin yorumlarını da dikkate almanız sizin için daha sağlıklı olur.Evet msi adlı bir sorun başlığındayız ve bu forumda acer hp lenovo gibi markaların bir çok sorun başlıkları da var.

-İyi işlemci
-Tek fanlı olmasına rağmen diğer dandik markadaki çift fanlılardan daha iyi soğutma
-Düşük Watt ekran kartı ama iyi işlemci ve marka kalitesi ile bu açığı kapatmış.
-Oyunlarda her hangi bir drop yada çok ısınma söz konusu değil (doğru ayarlarla birlikte tabii ki de)
-İyi işlemci dediğin 13420H mı? Güldürme beni.
-Model değil de marka bakmak gram mantıklı değil şurada. O zaman senin görüşüne göre Legion Pro 7'den iyi senin laptopun 🤡🤡🤡
-Marka kalitesi dediğin daha az bakır boru koyulması falan mı 😍😍😍
-İşte o laf ettiğin markaların ADAM gibi modellerinde ayar yapmaya gerekmiyor.

-Model değil de marka bakmak gram mantıklı değil şurada. O zaman senin görüşüne göre Legion Pro 7'den iyi senin laptopun 🤡🤡🤡
öncelikle işlemci modeli 13620h dandik markalarında görüyoruz sıcaklık değerlerini sözde kaliteli bakır borularının performansını.Ayardan kastım her laptopta yapılan driver ayarlarıdır öyle fazla bir şey de değil.

Araştırmalar yapıldığı zaman hp lerde şu sorun acerlerde bu sorun lenovolarda bu sorun yok şu kronik yok bu kronik bitmiyor maalesef o yüzden MSİ ASUS gibi markaları konuşmak almak daha mantıklı adam sana koyduğu 3 bakırla 5 bakırla kafa kafaya soğutma performansı gösteriyor ben bi kere 90 ı geçtiğini görmedim en fazla 84 gördüm oda en fazla ne drop ne fps kaybı ne başka bir şey o yüzden merak etmeyin

Öncelikle işlemci modeli 13620H dandik markalarında görüyoruz sıcaklık değerlerini sözde kaliteli bakır borularının performansını. Ayardan kastım her laptopta yapılan driver ayarlarıdır öyle fazla bir şey de değil.
Tamam, 4 sayfalık konunun tamamını okumamam benim hatam, özür dilerim. İşlemci olarak bir ön yargıya kapılmışım.

Isınıyor derken hangi markanın hangi modelinden bahsediyorson? Legion Pro 7, Acer Nitro 16 falan mı ne?

MSI o kadar kaliteli ki bu laptopa %45 NTSC 250 Nit panel koymuş zaten.
1755981806622.png

Bu laptop hakkındaki şikayetleri zaten forumda adını yazarak bulabilirsin.

Tamam, 4 sayfalık konunun tamamını okumamam benim hatam, özür dilerim. İşlemci olarak bir ön yargıya kapılmışım.

Isınıyor derken hangi markanın hangi modelinden bahsediyorson? Legion Pro 7, Acer Nitro 16 falan mı ne?

MSI o kadar kaliteli ki bu laptopa %45 NTSC 250 nit panel koymuş zaten.
Eki Görüntüle 2561591

Bu laptop hakkındaki şikayetleri zaten forumda adını yazarak bulabilirsin.

Hocam zaten benim derdim markayla değil sizin dediğiniz Legion Pro 7 gibi pahalı serilere neden laf atayım bu markaların giriş seviye laptoplarında sözde daha avantajlıyken daha sıkıntıya düşüyorsun işte biz MSI'dan ASUS'dan şunu fazla koyduk bunu fazla verdik ee sonuç ne oluyor hüsran kronik sıkıntılar bunu demek istiyorum. Yoksa benim marka düşmanlığım yok benim abimde HP'nin 70 bin liralık laptopu var ve ben önerdim o zaman alırken sorun markalarda değil giriş seviyeleri orta seviyeler üst seviyeler olarak yorumluyorum ve bugün ki konumuz giriş seviyeler.

Gelelim MSI laptopuma.
Ben beğenmesem 15 gün içinde iadede ederdim ya da herhangi bir sorun yaşasam tüketici hakem heyetinden de bir şekilde iademi gerçekleştiririm uğraşsam ama emin olun bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Araştırma yaptım en derinine kadar gerçek kullanıcı deneyimlerine göre bunu aldım. Ve üstüne ben 15 gün geçmeden testlerimi yaptım istediğim sonuçları aldım.

Şimdi 40-45 bandında laptoplara baktığımız zaman forumlarda HP, Lenovo, ASUS, MSI, Acer gibi markalar var doğru mu ama HP'ye geldiğimiz zaman Hall sensör Lenovo'ya geldiğimiz zaman anakart yanması vs. diye sorunlar çoğalıyor. ASUS'a gelelim mesela tamam aynı fiyatta diğer laptoplarda Ryzen 5 7535 almak yerine ryyzen 7 7800 bile alabiliyorsun ama sonuca baktığın zaman hüsran şikayet üstüne şikayet ile karşılaşıyorsun. Bende farkındayım MSI'ın %100 RGB kullanmadığını ama bu beni günlük kullanımda vs rahatsız etmiyor ben sonuçta grafikerlikte yapmıyorum o yüzden pek kafaya takmadım. Onun dışında evet tek fan ama bakarsak çift fanlı diğer markalara göre aynı dereceyi veriyor. Benim bu laptopu almamdaki en büyük kriterler i7 13620H 4060(düşük waltın farkındayım) ve MSI'ın malzeme kalitesi uzun ömürlülüğü kronik sıkıntıları olmaması açısından kafamın rahat etmesi için bu laptopu tercih ettim ve yine bu fiyat bandında sadece oyun için önerebileceğim en iyi laptop ASUS TUF Gaming serisi başkasını önermem açıkçası. Zaten 50 k üstü laptoplarda bir zahmet HP de Lenovo da kronik hatası olmasın demek istediğim o. Yoksa markalara karşı bir takıntım yok benim eski laptopum da HP kendim Almanya'dan aldım zamanında bakarak. Ben kullandığım laptopun eksiklerini söylüyorum zaten düşük walt ekran kalitesi falan falan. Ama baktığımız zaman kronik sıkıntı yok bozulma yok o yok sadece kısmalar var ve ben bu fiyatta bir laptop alırken uzun ömürlü olmasınada dikkat ettim açıkçası marka güven verdi. Demek istediğim son kez HP Lenovo Acer düşmanlığım yok sadece giriş seviyeleri çok kronik bu laptopların. Ben bilgisayar mühendisliği okuyacağım ve 5 senelik üniversite hayatında hem oyun oynatsın hem derslerde işimi görsün hem işlemciside beni 5 sene götürsün üstüne kronik falan kafam ağrımasın istedim ve bunu aldım anlatmak istediğim bu arkadaşın dediği yorum işte o cihaz alınmaz bu cihaz alınmaz ondan uzak durun yorumları kağıt üzerinde yapılıdığı için yanlıştır her laptopun eksisi artısı vardır ve kullanıcı kendi isteğine düşüncesine göre alır ve bu forumlarda herkes düşüncesini aktarmakta özgürdür. Ben MSI Pulse alacaktım ilk başta o parayı vermek mantıklı mı diye düşündüm sonuçta bu model 40 Pulse 50 bin TL arada 10 bin TL fark var ve ben zaten 5 sene kullanacağım üniversite hayatım bitince de çok daha güçlü yani en az 80 bin TL'lik laptoplar alacağım için 5 sene de bana en kroniksiz iyi işlemci veriyorsa da yeterli performans istedim performans testlerimi de yaptıktan sonra iade etmekten vazgeçtim çünkü gayet istediklerimi aldım sonuç bu kadar hayırlı günler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı