MSI G272QPF monitörde 2K görüntü yeteri kadar net değil

AngelEyess4

Decapat
Daha fazla  
Monitör
MSİ G272QPF
MSI G272Qpf'yi laptopa bağlı kullanıyorum. Anlamadım ama monitör 2K olmasına rağmen ayarlarda 3840x2160 dahi var. Yine de bu en yüksek çözünürlüğe aldığımda 2K gibi hissettirmiyor. Konu açıyorum çünkü sorun benim köylülüğüm de olabilir. Bu zamana kadar 16.1' laptop ekranını 1080p kullandığımdan aşırı net geliyordu. Sizce 27' için 2K kötü bir çözünürlük mü? Laptop ekranına alıştığım için mi piksel piksel geliyor?

Laptop ekran kartı 3050, HDMI ile bağlantı kuruyorum. Şu an için HDMI 2.0 kablo almadığımdan 60FPS ile idare ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
3050 1080p kartı ama bununla ilgili olduğunu sanmıyorum zamanla alışırsınız benim arkadaşımda laptoptan 24 inç 1080p ekrana geçti oda piksel piksel görüyordu sonradan alıştı.

MSI G272Qpf'yi laptopa bağlı kullanıyorum. Anlamadım ama monitör 2K olmasına rağmen ayarlarda 3840x2160 dahi var. Yine de bu en yüksek çözünürlüğe aldığımda 2K gibi hissettirmiyor. Konu açıyorum çünkü sorun benim köylülüğüm de olabilir. Bu zamana kadar 16.1' laptop ekranını 1080p kullandığımdan aşırı net geliyordu. Sizce 27' için 2K kötü bir çözünürlük mü? Laptop ekranına alıştığım için mi piksel piksel geliyor?

Laptop ekran kartı 3050, HDMI ile bağlantı kuruyorum. Şu an için HDMI 2.0 kablo almadığımdan 60FPS ile idare ediyorum.
3840x2160 4K çözünürlüktür. Ve 2K panelde 4K görüntüyü sıkılştırmak bulanıklaşmaya sebep olup keskinliği azaltır. Ekranınızın Native çözünürlüğünü kullanınız. 27" için 2K oldukça ideal.

16" Ekran 1080P çözünürlükte 137 ppi veriyor. 27" 1440P ise 109ppi veriyor. 1080P 16" daha keskin görünür tabii. Fakat 2K için 27" gayet iyi. 4K daha iyi.

Daha az keskin gözükür, fakat piksel piksel de gözükmez. Biraz takıldığınız için veya 4K kullandığınız için öyle olabilir.

27 inç için 2K gayet yeterli ve olması gereken bir çözünürlük. Kullandığınız HDMI veya DP kablosuyla alakalı olabilir.
HDMI kablosunu değiştireceğim fakat HZ harici değişen bir şey olacağını düşünmüyorum. Çünkü kullandığım kablo eğer 2k'yı desteklemeseydi hiç açmazdı sonuçta, 2k açıyor.

HDMI kablosunu değiştireceğim fakat HZ harici değişen bir şey olacağını düşünmüyorum. Çünkü kullandığım kablo eğer 2k'yı desteklemeseydi hiç açmazdı sonuçta, 2k açıyor.
HZ değeri de bazen neden olabiliyor. 2560x1440 çözünürlüğünde açın. Kaç HZ olarak kullanabiliyorsunuz şu anda? Monitörde Overclock ayarları açık mı?

Laptop ekranı ufak olduğu için PPI değeri yüksek olur. Sıkıştırılan pikseller görüntüyü net gösterir. Bu yüzden büyük monitöre geçenler bu soruyu çok soruyorlar. Alışkanlıkla alakalı bir durum.
60 FPS oyunlarda almanız akıcılığı düşürür ama pikselleşme yapmaz. Bunlar ayrı ayrı konulardır.

Laptop ekranı ufak olduğu için PPI değeri yüksek olur. Sıkıştırılan pikseller görüntüyü net gösterir. Bu yüzden büyük monitöre geçenler bu soruyu çok soruyorlar. Alışkanlıkla alakalı bir durum.
60 FPS oyunlarda almanız akıcılığı düşürür ama pikselleşme yapmaz. Bunlar ayrı ayrı konulardır.
Son 60 FPS’den sonra demek istediğinizi anlamadım.

Son 60 FPS'den sonra demek istediğinizi anlamadım.

144/165 Hz'lerde 60 FPS almak akıcılığı düşürür. Oyunun akıcılığını tam almak için FPS ve Hz'nin eşit oranda olması gerekir. Hz'den çok yüksek FPS almak da iyi değildir Hz'den çok düşük FPS'de almak iyi değildir. Sync açılarak bu akıcılığı iyileştirmeye çalışırız.
Bu konu pikselleşmeyle alakalı değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı