Monitörü aldım ve iade ettim, neden?
Yaklaşık 2 saatlik bir deneyimim oldu. Bende ASUS VG279Q modeli olan IPS 1080 27" monitör var. MSI'ı 1. monitör olarak kullanacaktım. Kurulumumu yaptım kendi monitörümü dikey olarak sağ tarafa aldım. Monitör açılasıya ekran farkları beni rahatsız etmeye başladı. MSI 350 nit ASUS ise 400 nit. MSI bana çok karanlık geldi. Tahminim bu karanlık muhabbeti MSI'ın 10 bit oluşu. ASUS 6+frc bir panel kullanıyor. Parlaklığı ASUS'ta %60'a çekmiş olsam da gözüm parlak ekrana alıştığından çok rahatsız etmeye başladı. (aslında tam tersi olur parlak yorar alıştığımdan sanırım moralim bozuldu) MSI da bütün ayarları defalarca gezdim kurcaladım memnun etmedi bende iade talebinde bulundum. Amazon'dan 9099 TL'ye okula dönüş kampanyasından almıştım. Bu konuda korkuyordum. Parlaklığın yetmeyeceğini düşünüp bir süre bekledim, araştırdım ve fiziki şekilde göremeyince almaya karar verdim. Ölü piksel yoktu bu da tam denk gelmişti

beğensem kesin ölü piksel çıkardı

bu arada standart bir monitörden buna geçen biri olsa kesinlikle beğenilecek bir monitör. Kendi monitörümün yanında bu konuda pasif kalınca rahatsız ettiği için iade ettim. Bir eksiğide arkadaki joistik basma hissi biraz kötü zor basıyor gibi geldi.
Artıları neler?
-10 bit (8+frc) gerçekten renkleri çok güzel veriyor. Bence bu monitörün parlaklık hakkı 450 nit. -2K oluşu gayet iyi. Aşırı fark ettirmese de güzel.
-ASUS'a göre hareket kabiliyeti daha rahat. (sağa-sola-pivot gibi)
Bunlar kişisel düşüncelerim ve 4,5 yıllık ASUS deneyimimle değerlendirildi.