MSI G274QPF-QD ekranda anlık kararma

UlughBeg

Hectopat
Yer
Semerkant
Monitör
MSİ G274QPF-QD
İyi sosyaller,
Monitör olarak eskiden AOC'un 23" 1080p bir modelini kullanıyordum. Yeni monitöre geçtim MSI'nin G274QPF-QD modeli. Ve testleri yaparken ekranda anlık kararmalar olduğunu gördüm. Bu AOC monitörümde olmuyordu. Çok hızlı bir şekilde anlık kararıyor geri devam ediyor 1ms civarı. Oyun oynarken bunu hiç hissetmedim, tarayıcıda sıkça hissettim. Videoları maalesef 30FPS'te çektiğim için kararma belli olmuyor fakat ekranda bozulmalar net bir şekilde belli oluyor. Nasıl çözebilirim? Veya ürün hatalı mı?
Videolar ve fotoğraflar:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

IMG-20230920-WA0002.jpg

Screenshot_20230920_195214.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi sosyaller,
Monitör olarak eskiden AOC'un 23" 1080p bir modelini kullanıyordum. Yeni monitöre geçtim MSI'nin G274QPF-QD modeli. Ve testleri yaparken ekranda anlık kararmalar olduğunu gördüm. Bu AOC monitörümde olmuyordu. Çok hızlı bir şekilde anlık kararıyor geri devam ediyor 1ms civarı. Oyun oynarken bunu hiç hissetmedim, tarayıcıda sıkça hissettim. Videoları maalesef 30FPS'te çektiğim için kararma belli olmuyor fakat ekranda bozulmalar net bir şekilde belli oluyor. Nasıl çözebilirim? Veya ürün hatalı mı?
Videolar ve fotoğraflar:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1950997

Eki Görüntüle 1950998

Geniş açıdan video atar mısın? Sadece ekranın yarısında mı oluyor? Bunu chrome'dan beyaz bir site/resim açarak daha net anlayabiliriz.

Hocam sanırım sadece Youtube'de oluyor. Ekranın yarısında oluyor evet, tam ekranı kaplamıyor.
Evde televizyon varsa evde ki tv'ye takabilir misin? Tv'de aynısı olacak mı acaba? Tv'de aynısı olursa monitörü eleriz. Eğer tv'de aynısı olmazsa monitör'ün LVDS'inde veya anakartındadır sorun.

Evde televizyon varsa evde ki tv'ye takabilir misin? Tv'de aynısı olacak mı acaba? Tv'de aynısı olursa monitörü eleriz. Eğer tv'de aynısı olmazsa monitör'ün LVDS'inde veya anakartındadır sorun.
Hocam televizyona şu an takamıyorum HDMI kablosu kısa ve bende de uzun olarak sadece DP kablosu var o da Televizyonda yoktu. Ama pcde ekran kaydımı açtım ve beklemeye başladım, aşağıda bıraktığım resimdeki gibi ekran kaydında olay gözüktü. Bu sorunun monitörde değil yazılımda olduğunu mu gösteriyor? Videonun kayıt uygulamasında YouTube'da sekmeler arası gezerken videoda oldu bu
1695293209535.png

Hocam televizyona şu an takamıyorum HDMI kablosu kısa ve bende de uzun olarak sadece DP kablosu var o da Televizyonda yoktu. Ama pcde ekran kaydımı açtım ve beklemeye başladım, aşağıda bıraktığım resimdeki gibi ekran kaydında olay gözüktü. Bu sorunun monitörde değil yazılımda olduğunu mu gösteriyor? Videonun kayıt uygulamasında YouTube'da sekmeler arası gezerken videoda oldu bu
Eki Görüntüle 1951647
O zaman sorun pc'de ekran kartı muhtemel.

O zaman sorun pc'de ekran kartı muhtemel.
Hocam ne yapmalıyım? Yeni aldım 1 ay kadar oldu, 4060ti ekran kartı mevcut. Sadece tarayıcı üzerinde bu sorunla karşılaşıyorum, ekranın üstündede değişik kararmalar oluyor. DP Kablosunu tekrar takıp deniyeceğim bakalım. Dün 2 saat boyunca 2k çözünürlükte oyun oynadım bu sorunla karşılaşmadım ama tarayıcıda oluyor, tahminimce sadece youtube'de oluyor ve genellikle 2k videolarda ama 1080'de de yaşıyorum.

YouTube videolarını çamur gibi gösterdiğini söyleyen bir arkadaş vardı. Ona takıldı aklım. Acaba monitörde mi soun var diye soruyorum şu an kendime. Olabilir çünkü. Bu yüzden farklı bir sistem iyi olurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı