MSI G274QPX monitörde görüntü bozuluyor

troken

Decapat
Daha fazla  
MSI G274QPX monitörümde görüntü bozulmaları yaşıyorum. Ekran bazen kayıyor, şekiller üst üste biniyor ve renkler bozuluyor. Sorun, monitörün çerçevesine veya sağ tarafına hafifçe vurunca geçici olarak düzeliyor ama bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor.

Bağlantı kaynaklı bir sorun olmadığını düşünüyorum.

2 farklı DisplayPort kablosu denedim, sorun devam ediyor.

HDMI ile de test ettim, aynı sorun var.

Bu nedenle panel veya iç bağlantılarda temassızlık olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca monitörde 1 adet ölü piksel de mevcut.

Şu an sistemimde ekran kartı yok, görüntüyü işlemci üzerinden alıyorum. Ekran kartlık bir sorun değil yani.

IMG_20250328_130758.jpg

MSI G274QPX monitörümde görüntü bozulmaları yaşıyorum. Ekran bazen kayıyor, şekiller üst üste biniyor ve renkler bozuluyor. Sorun, monitörün çerçevesine veya sağ tarafına hafifçe vurunca geçici olarak düzeliyor ama bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor.

Bu nedenle panel veya iç bağlantılarda temassızlık olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca monitörde 1 adet ölü piksel de mevcut.

Şu an sistemimde ekran kartı yok, görüntüyü işlemci üzerinden alıyorum. Ekran kartlık bir sorun değil yani.

Eki Görüntüle 2455809

Aynı monitör bende var hiç sorun yaşamadım anakart portunda bir sorun olabilir monitör bozulmuş olabilir.

Eki Görüntüle 2455809

Hocam bir ekran Hertz'ini 120 de değilse 120'ye çeker misiniz düzelirse haber edin.

Hocam monitöre vurduğunuzda düzeliyorsa ya monitörün içindeki bağlantılarda bir problem olaiblir ya da görüntü portunda yani bağlantı kısmının ağzında. Aynı monitörü bir de evde varsa eğer tv alıcısına bağlayın. Yani farklı bir görüntü kaynağına. Aynı sorunu yaşıyorsanız problem monitörde diyebiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı