MSI G321Q nasıldır?

herkese hayırlı akşamlar bende ilk olarak bu ürünü aldım LG UltraGear 32GN600-B kargoyu açtığımda açılmış bir üründü ve 1 piksel ölü çıktı bende iade ettim internetten birçok satıcı ile konunuştum sıfır kutu mu gönderiyorsunuz diyorum işte biz test için açtık diyorlar çoğunun elinde tek kalmış iadeler var birilerine saplamaya bakıyorlar sonra şansa bu ürünü gördüm tam bir f/p dı aynı gün gaming gen tr yi aradım stoklarını kontrol ettirip direk mağzalarına gidip aldım ürün kutusu tertemizdi daha önce hiç açılmamış lg de ki tercubeden sonra tests edip almak istedim mağza görevlileri burada test yapamazsınız dedi müşteri memnuyeti olarak 0 ama verdikleri ürünü gerçekten güzel yerlerde muhafaza ediyorlar kutuda çizik yoktu alıp eve getirdim testleri yaptım gerçekten çok güzel kendimi sinama salonunda gibi hissediyorum tavsiye ederim zam gelmeden alın bana gaming gen tr nin zam yapmayı unutmuş gibi geliyor :)
şuan leptopa bağladım 60 hz alabiliyorum yarın masa ustüm gelicek kargoda onunla test edince detaylı bilgi vermeye çalışıcam.

evet kasa geldi yazıların etrafında farklı renklerde pikseller yanıyor fotoğraflarda görülen sorunu yaşıyorum bunun sebebi ne olabilir ekran kartı msı rtx 4060 dp dan bağladım

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-10-28 at 15.59.37 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-28 at 15.59.37 (1).jpeg
    216,4 KB · Görüntüleme: 236
  • WhatsApp Image 2023-10-28 at 15.59.37.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-28 at 15.59.37.jpeg
    203 KB · Görüntüleme: 230
  • WhatsApp Image 2023-10-28 at 15.59.36.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-28 at 15.59.36.jpeg
    235,6 KB · Görüntüleme: 237
Son düzenleme:
Monitörü dün teslim aldım. 8800 TL'ye satın almıştım. Ölü piksel yok, çok az bir ghosting var bence hiç önemli değil. Sol alt ve sağ alt köşelerden çok az bir ışık sızması var sadece siyah ekranda gözünüz farkedebiliyor onun dışında görünmüyor bile. Herhangi bir arıza bozukluk vs. yok çok şükür.

Monitör 32" olduğu için derinliği 80-90 cm olan bir masada kullanılması gerekiyor. Aksi halde konforlu bir kullanımı olmuyor. Monitörün yükseklik ayarı yok, eğim ayarı var. Bunun da bir problem olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu boyuttaki bir monitörü hareket ettirme ihtiyacı hissedileceğini zannetmiyorum.

Renkler harika, paneli çok beğendim. monitörün genel kalitesi de güzel. Gözüme çarpan herhangi bir olumsuzluk olmadı. Monitörü 170 hz kullanabiliyorsunuz fakat bunu 8bit'te çalıştırabiliyor. Eğer 10bit(8bit+frc) ile kullanmak isterseniz 120 hz değerine düşürmeniz gerekiyor. Piyasada birkaç monitöre daha baktım ve onlarda da aynı durumun olduğunu farkettim. Çıkabildiği en yüksek hz değerinde 10 bit alamıyorsunuz bu fiyat bandındaki monitörde. Bunu da kabul edilebilir buluyorum.

2K çözünürlük ve 32" boyutunu çok uyumlu buldum. Şunu da söyleyeyim; 32" bir panelde 1080p çözünürlükteki video ve oyunlar işkenceye dönüşüyor. Görüntü sanki çamurluymuş gibi oluyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Eğer sisteminiz 1080p ile tam performans veren bir sistemse daha düşük inç monitörlere yönelmeniz mantıklı olabilir.

Rekabetçi oyunlar için satın almak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama hikayeli oyunlar, bu renk canlılığı ve 32" boyutundaki bir monitörde gerçekten harika, kesinlikle tavsiye ederim.

ASUS Tuf Gaming VG27AQ1A İle msi g321q arasında kaldım hangisini önerirsiniz hem balodan hem hikayeli oyun oynuyorum.​

ASUS Tuf Gaming VG27AQ1A İle msi g321q arasında kaldım hangisini önerirsiniz hem balodan hem hikayeli oyun oynuyorum.​

MSI almadan önce birkaç gün asus vg27aqz kullandım, 27 inç oyuncu için daha uygun olabilir ama birçok özelliğinden ötürü ben msi dan yana tercih kullandım. 2 adet asus vg27aqz satın aldım 2sinde de ölü piksel, flicker gibi sorunlar yaşadığım için iade edip msi aldım ve bir sorun yaşamadım. bu da önemli bir etken.

MSI almadan önce birkaç gün asus vg27aqz kullandım, 27 inç oyuncu için daha uygun olabilir ama birçok özelliğinden ötürü ben msi dan yana tercih kullandım. 2 adet asus vg27aqz satın aldım 2sinde de ölü piksel, flicker gibi sorunlar yaşadığım için iade edip msi aldım ve bir sorun yaşamadım. bu da önemli bir etken.
Valorant ve hikayeli oyun oynuyorum. Valorant oynarken ekranı 32 inçten 27 inç seviyesine indirme şansım olur mu. Ekran boyutunu buna göre ayarlama yapabilir miyim?
Hangi özelliklerinden ötürü msi tercih ettiniz?

Valorant ve hikayeli oyun oynuyorum. Valorant oynarken ekranı 32 inçten 27 inç seviyesine indirme şansım olur mu. Ekran boyutunu buna göre ayarlama yapabilir miyim?
Hangi özelliklerinden ötürü msi tercih ettiniz?
İnç değeri monitörün fiziksel olarak boyutlarını tanımlıyor bunu küçültüp büyütme şansın doğal olarak yok. Monitörlerin özelliklerinin neleri tanımladığını öğrendikten sonra karar vermen senin için daha iyi olur. Msi tercih etme sebebim 32inç ve 10bit olmasıydı. Bildiğim kadarıyla asus vg27aq serisi 8bit.

İnç değeri monitörün fiziksel olarak boyutlarını tanımlıyor bunu küçültüp büyütme şansın doğal olarak yok. Monitörlerin özelliklerinin neleri tanımladığını öğrendikten sonra karar vermen senin için daha iyi olur. Msi tercih etme sebebim 32inç ve 10bit olmasıydı. Bildiğim kadarıyla asus vg27aq serisi 8bit.
Ekran boyutunu fiziksel olarak değil de sadece fps oyunları oynarken ekran boyutunu dijital olarak küçültebilir miyim?

Ekran boyutunu fiziksel olarak değil de sadece fps oyunları oynarken ekran boyutunu dijital olarak küçültebilir miyim?
Yazılımsal olarak yapılabileceğini zannediyorum fakat ne kadar verimli olur ne kadar sağlıklı çalışır onu bilmiyorum. Monitörü koymayı planladığın masa derinliği 80-90 santimetreden azsa 32inç ile rahat kullanamazsın çok büyük gelir. Ayrıca fps oyunlarını yoğunlukla oynayacaksan 32 yine büyük gelir. Çevrendeki mağazalardan farklı marka da olsa kurulu olan 32inç monitörleri incelersen sana çok daha iyi fikir verebilir.

@nevzat_metin Merhaba, sizden bir sey rica etsem olur mu? Ben de bu monitoru almayi dusunuyorum ve arastiriyorum da, panel bilgisini paylasma imkaniniz var mi? Asagidaki yontemi uygulayarak panel bilgisini ogrenebiliyoruz.

MERHABA
Kullanan arkadaşalr memnun musunuz? Bende Serie X var onun için almaya değer mi? İnternetten oyun oynamıyorum zaten genelde tek kendim veya arkadaşlar ile Fifa, NBA veya kendim Call of duty, Gears 5 vs serisi ve Cyberpunk tarzı oyunlar oynuyorum.
Önerir misiniz? Yoksa 32 inç şunu al bunun yerine diyebileceğiniz bir şey var mı?

Bir de bazı monitörler 4k Da 60 hz ye düşürek de 4k görüntü veriyor bunda öyle bir olay var mı acaba?

Uzun vadede monitör bize ne yaşatır bilmem ama bu fiyata alınabilecek en iyi seçenek. 32" olup bu özelliklerde başka monitör bulamadım ben. Yalnız pubg gibi rekabetçi oyunlarda çok beklenti içine girmeyin hocam. Tn panel diğer monitörümle kıyasladığımda çok daha geç tepkiler veriyormuş gibi hissediyorum.
@nevzat_metin merhaba, 6 aydan uzun süredir kullanıyorsunuz diye tahmin ediyorum. Fikirlerinizde bir değişiklik oldu mu? Bu fiyada hem ips hem 2k hem de gayet iyi bir tazeleme hızı görünce insan bir işkilleniyor. Orta vadedeki kullanım deneyiminizi paylaşır mısınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı