MSI Gaming 5 Windows 8.1 Format Sorunu

Burak Çelik

Hectopat
Katılım
24 Eylül 2014
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, MSI Gaming 5 anakartım var ve Windows 8.1 Pro kurmak istiyorum. Forumda Recep Baltaş'ın anlattığı gibi USB hazırladım ama boot menü de UEFI seçince formata geçmiyor direk Windows başlıyor ama normal UEFI ibaresi olmayan USB'yi seçince formata geçiyor BİOS da farklı bir ayar mı var UEFI kurmak için. USB belleğide aşağıdaki ayarlar doğrultusunda hazırladım.

Adsız.jpg


Bu ayarlar şeklinde USB hazırladım ama UEFI kuruluma geçmiyor yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Sorunun ne olduğunu açıklar mısın? Diski GPT'ye dönüştürebildin mi? Kurulumu tamamladıysan UEFI olmadığını nereden anladın? Kurulum dosyaları 64 bit mi? Olmaması için bir neden görünmüyor. Anakart oldukça uygun.
 
@albaywolf Diski GPT'ye dönüştüremedim. Kurulumu UEFI den yapmadım Boot menüde başında UEFI ibaresi olmadan format atmak zorunda kaldım çünkü UEFI seçince formata geçmiyor direk Windows açılıyor. Evet kurulum dosyaları 64 Bit. HDD GPT olmadığı için geçmiyor UEFI kuruluma.
 
Sizin verdiğiniz linkteki MBR diski GPT diske çevirmede USB taktım bilgisayara formata geçtim UEFI seçeneği altında değil ama normal format disk bölümüne gelmeden Shift + F10 yaptım verdiğiniz kodları girdim HDD sıfırlandı PC resetledim. Boot menüden UEFI kurulum seçti girdi bu sefer UEFI kuruluma formatladım bilgisayarda gerçekten performans artışı oldu masaüstüne geldiğimde "Disk Yönetiminde" diske baktığımda yine MBR disk idi ama UEFI formatına girdi şimdi UEFI mi kurduk kurmadıkmı bilmiyorum disk hayla MBR biçiminde.
 
Hay Allah yine klasik kurulum yapılmış. Anladığım kadarıyla dönüştürme işleminden sonra reset atmışsın ondan kaynaklanmış olabilir. İstersen belleği UEFI seçeneğiyle boot edip tekrar dene ama dönüştürme işleminden sonra reset atma. Ya da böyle kullan. Merak etme çok bir kaybın olmaz.
 
UEFI seçeneğine tıklayınca direk Windows açılıyor o yüzden giremiyorum. Normal UEFI siz kurmaya girdim öyle dönüştürdüm sonra reset atıp UEFI seçtim. Evet böyle kalsın bence de yakın zamanda SSD alacağım. Artık ona UEFI kurarım. @albaywolf Kardeş yaptığın tüm yardımlar bana zaman ayırdığın için yardım etmeye çalıştığın vede yardım ettiğin için teşekkür ederim.
 
Rica ederim. Bir de yapabilsek iyi olacaktı. Boot etmiyorsa bellekte bir sorun vardır diye tahmin ediyorum. DVD ile muhtemelen sorunsuz bir şekilde kurarsın. Ama dediğim gibi aman aman bir artısı yok sıkıntı yapma.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı