MSI gaming laptoplardaki 7.1 ses sistemi

turshusuyu

Hectopat
Katılım
24 Ağustos 2013
Mesajlar
6
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirrtiğim gibi sorum msi g serisis laptoplarının ses sistemi üzerine olacak. Recep Baltaş Bey MSI gt70 incelemesinde 4 adet jak olduğunu ve her birinin 2 kanal ses verdiğini 7.1 ses olduğunu söylüyor.

Bende MSI GT60 onc 004us var. Aynı 4 adet jak bulunuyor. Ben buna 7.1 ses sistemi bağlayabilir miyim. Ya da gerçek 7.1 ve ya gerçek 5.1 ses veren headsetleri kullanabilir miyim? Eğer ses sistemi bağlayabilirsem nasıl yaparım? Yardımcı olursanız çok sevineceğim.
 
SoruMSI oyun bilgisayarımda nasıl 7.1 ses sistemi veya kulaklık kullanabilirim?
Tip Laptop
CevapEğer laptopunuzda 4 adet ses jakı varsa 7.1 ses sistemi veya kulaklık bağlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki konfigürasyonu kullanabilirsiniz.

Realtek HD Audio Manager'dan Speaker Configuraiton ayarını 7.1 yapın.

LbePTwt.png


Hoparlörlerinizi şu şekilde bağlayın:
Hoparlör/Kulaklık (Yeşil) = Ön Hoparlör
Mikrofon(Pembe) = Merkez & Subwoofer
Line In/Hat Girişi (Mavi) = Arka Hoparlör
Line Out/ Hat çıkışı (Gri) = Çevresel Hoparlör
 
Kesinlikle ;) Önemi olan dediğimiz gibi dört çıkış olması ;)
Hocam abarttım biraz ama cidden kusura bakmayın sormam gerekiyor. Razer tiamat 7.1 almayı düşünüyorum ve GT70 2oc-065us laptopum birkaç gün içinde elime geçecek ama bu laptopta 4 tane çıkış var. Siz burada : https://www.technopat.net/forum/diz...msi-gaming-laptoplardaki-7-1-ses-sistemi.html 5 tane jak ile 4 jak çıkışı olan bilgisayara bağlayabileceğimi söylemişsiniz. Acaba bu şekilde tam performans alabilir miyim? Kulaktan sonuçta 1 jak açıkta kalacak. Ve ben zaten bu kulaklığı TRUE 7.1 olduğu için alıyorum. Şimdiden teşekkürler.



Hocam lütfen bir cevap verin söyleyeceklerinize göre alacağım bu kulaklığı. Yabancı forumlarda bir şeyler buldum ama sözlük kullanmama rağmen bir şey anlayamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her bir çıkış iki kanal demektir. 7.1, eşittir sekiiiiz! Böldün mü ikiye? Ne etti? Dört! Bağladın mı? Bağladın. Ne açıkta kaldı peki? Mikrofon! Eh mikrofon olarak da ya USB bir Mic alırsın ya da hey! Laptopun üstünde zaten mikrofon var :) O zaman Razer tiamat hayırlı uğurlu olsun.
 
Ya ben mikrofonu açıkta bırakabildiğimizi düşünememiştim :D Çünkü laptoptaki jak çıkışlarından biri mikrofon çıkışı sonuçta. Çok ama çok teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı