MSI Gaming notebooklarda sorunsuz Linux kuran ve kullanan var mı?

MSI GE72 7RD laptop sahibiyim. Bugüne kadar hiçbir Linux dağıtımını kurmaktan öte Live USB bile çalıştıramadım.
En son denediklerim:
Xubuntu -> Live USB başlatmak istedim logo geldi kapandı USB'deki yansıma bozulmuş yeni USB hazırlamam gerekti yine aynısını yaptı.
Linut Mint'de 4 -> 3 farklı seçenek var NVIDIA Driver, uyumluluk modu vs hepsini denedim, nomodeset vb. de kullandım masaüstü gelmedi bile CPU#4 stuck for 22S gibi sonuçlar vererek takılıyor.
Manjaro KDE ve birkaç sürüm daha -> nonfree kısmını seçerek vs denedim başlatamadım bile.

En son sıkıntısız kurabildiğimi düşündüğüm ama o kadar performans kaybı yaşayınca yanlış giden bir şeylerin olduğunu düşünüp sildiğim sürüm Ubuntu 18.04.

Bu arada yazdırdığım ISO dosyaların doğrulamasını yapıyorum indirdikten sonra. Windows'ta sanal bilgisayar oluşturup da kurmayı denedim yine çalışmadı, BIOS vs denen her şeyi, videolu bir sürü kurulumu izledim ama anlamadığım bir şekilde hep bir problem yaşatıyor.

Sıkıntısız kullanan çok gördüm ondan bana bu işin inceliği nedir anlatabilecek var mı?
MSI GE76 kullanıyorum. Sorun yaşamadım.

Ekran görüntüsü 2021-05-14 17-31-37.png

MSI gf-63 thin ubuntu kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.

Secure Boot kapalı iken çoğu dağıtım yeni ve eski donanımı kernele entegre şekilde alıyor. Ayrıca başlatamadım bile gibi argümanlar sorunlarınızı biraz savunmasız bırakıyor. Nerelerde hata aldığınızı söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
selamlar konuyla bağımsız buraya yazıyorum ama sitede yeniyim size de ulaşacak bir yer bulamadım profiliniz gizli native linux (arch,ubuntu) kullanabileceğim bir laptop arıyorum laptop seçmek başlı başına bir dert olması bir yana birde uyumluluk sorunu olmayan bir şey bulmaya çalışıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim bütçe en fazla 22.000 olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim

@maxpayne123 Merhaba, ben kullanirken elimde Acer'in basit bir laptopu vardi. Cesitli dagiitmlari donanim uyumsuzlugu gibi sorunlar olmadan kullaniyordum. Oneri olarak pek bir fikrim var diyemem ancak Dell'in bazi laptoplari, Lenovo'nun ThinkPad serisi gibi cihazlari linux kullanmak icin oneriyorlar diye biliyorum. Maalesef fiyatlar hakkinda bilgi sahibi degilim, uzun zamandir laptop kullanmiyorum da.

@maxpayne123 Merhaba, ben kullanirken elimde Acer'in basit bir laptopu vardi. Cesitli dagiitmlari donanim uyumsuzlugu gibi sorunlar olmadan kullaniyordum. Oneri olarak pek bir fikrim var diyemem ancak Dell'in bazi laptoplari, Lenovo'nun Thinkpad serisi gibi cihazlari Linux kullanmak icin oneriyorlar diye biliyorum. Maalesef fiyatlar hakkinda bilgi sahibi degilim, uzun zamandir laptop kullanmiyorum da.

Anladım Thinkpad ve Dell'e baktım Dell fiziksel mağazalarda hiçbir yerde yok. İnternette da olan ya çok pahalı ya da ucuz ama sistemde ekran entegre ekran kartı var MSI almayı düşünüyorum da işte. Sitesinde bazı modelleri yazmışlar sadece diğerlerini test etmemişler. Cevap için teşekkür ederim bayağı bakındım ama kaynak bulamadım Linux'u daha yüklemeden derdine girdik :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı