MSI Gaming Pro BIOS Güncellemesi Sonrası Görüntü Gitmesi

fatih_86

Kilopat
Daha fazla  
Daha önce sizlerle sistem toplayacağımı paylaşmıştım. Sistemi dün topladım. Her şey yerli yerin montaj edildi. Bugün UEFI Windowsla temiz format attım. Ancak AMD'nin sitesine girip anakartın driverlerini kurup Windows'u yeniden başlattığımda görüntü gelmemek üzere gitti. BİOS ekranınada ulaşamıyorum girmiyor. NumLock ışığı yanıyor ama görüntü gelmiyor işlemiyor. Lütfen yardım edin. RAM'lerı ve BUOS pilini çıkarıp taktım ama olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarını tamamen kapatıp açtığında klavyene ışık geliyorsa bil ki ekran kartı, monitör, görüntü kablosu veya görüntü kablosu adaptörü/çevirici gibi bileşenlerde bir problem vardır. Klavyenden Caps Lock gibi ışığı yanan tuştan yanıt alıyorsan monitörünün marka modelini ve kullandığın görüntü kablosunu belirt. Tahminimce DisplayPort kablo kullanıyorsun ve senin gibi bu sıkıntıları yaşayan kişilerin sayısı epey fazla.

Hayır sorun RAM'den kaynaklanıyor. RAM'leri çıkarıp 15-20 dakika sonra taktığımda görüntü geldi. Yani BİOS 3200 Mhzyi ilk başta kabul etmedi. Bende M flashtan BİOS'u güncelledim şimdi 3064 civarında çalışıyor.

Sorun RAM kaynaklıysa açılmayan bir sistemin klavyesine ışık gelmesi ve tuşa basarak yanıt alabilmen imkansız. Merkezi işlem birimi birincil belleğe adresleme yapamadan giriş/çıkış aygıtlarından yanıt alamaz ve veremez. Bilgisayar elektroniğine aykırı.

BIOS'u güncellediğiniz iyi olmuş. Olası bellek ve bellek zamanlaması uyumsuzluklarının önüne geçer. BIOS'dan XMP'yi aktif etmenizi öneririm.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı