MSİ GE60/70 ısınma sorunu var mı?

MSI ge70 2oe notebooka sahibim. Evet ısınma sorunu VAR. Kim ne derse desin var arkadaşım laptop sonuçta bu keşke almasaydım. Isınma sorunu istemiyorsan GT serisine yönelmelisin. İşlemci Battlefield 3, GTA 4 gibi oyunlarda 90 dereceyi görüyor. Ha bu sorun size özeldir falan derseniz öyle değil. MSI Forumda okudum bir arkadaş bu sıcaklıklar normal mi diye MSI'a mail atmış, bir de pişkin pişkin normal demişler. Peki bu sıcaklıklar normalse biz neden performans düşüşü yaşıyoruz ? İşlemci kendini soğutmak için performansını düşürüyor. Bu da doğal olarak fpsnin düşmesine neden oluyor. Bir çözüm önerisi olan varsa lütfen söylesin. Maximum işlemci kullanımını %80 yapınca sorun düzelmiş gibiydi fakat oyunda araç kullanırken meydana gelen takılmalar yüzünden bu çözüm de işe yaramadı...
Teşekkür ederim arkadaşım. Dediğin sorunları ben de cok duydum hatta msi servisi aradım senınkıne benzer bır olayın olma ıhtımalını sordum doğrudur dediler. Msi 100 dereceye kadar calısır dediler. Ama bence cevap bu olmamalıydı bir "oyun bilgisayarı" 100 derecelere cıkmamalıdır. Çıkarsa da sistemin ömrünü, performansını azaltır. Buna da ıtıraz etmediler gt serisi gibi olmadığını da kabul ettiler. Ben de yavas yavas Acer 772g gtx760mli olan modele yönelmeye başladım . Sırf ısınma sorunu yuzunden

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim düsúncem eger laptop 90 dereceyi görüyorsa, termal macunda sorun var demektir ve onu iyice temizlenmesi gerekiyor ve hic eski macun kalmadan, sonra iyi bir yeni macunla hafifce süreceksin .
Mesela `IC DIAMOND` . Bunu kullandim ve dereceler ortalama 5 derece indi diyebilirim en az. Ama tabiki garantisi yok oluyor ama olsun. Tecrüben varsa sökme işinide yaparsin.

Sizlere `IntelBurnTest` programi test etmenizi isterim. Download IntelBurnTest - MajorGeeks

Dün de söylemiştiniz cevap vermeyi unutmuşum, kusura bakmayın. Program hata veriyor start butonuna bastığımda. Neyse ben de artık termal macun yenilemesinin şart olduğunu düşünüyorum. Tavsiyelerin için teşekkürler.

Teşekkür ederim arkadaşım. Dediğin sorunları ben de cok duydum hatta msi servisi aradım senınkıne benzer bır olayın olma ıhtımalını sordum doğrudur dediler. Msi 100 dereceye kadar calısır dediler. Ama bence cevap bu olmamalıydı bir "oyun bilgisayarı" 100 derecelere cıkmamalıdır. Çıkarsa da sistemin ömrünü, performansını azaltır. Buna da ıtıraz etmediler gt serisi gibi olmadığını da kabul ettiler. Ben de yavas yavas Acer 772g gtx760mli olan modele yönelmeye başladım . Sırf ısınma sorunu yuzunden

Ben MSI'ı ısınma konusunda iyi olduğu için aldım diyebilirim. Hatta fiyatından dolayı kesinlikle sorun çıkarmaz diye düşünüyordum. Ne yazik ki daha çok sorun çıkardı. Acer'ı pek bilmiyorum ama çok iyi araştır benim gibi bir duruma düşme.

Olabilir fark etmez.
Programin hata vermesi şaşirtti cünkü bende sorunsuz oluyor. Neyse , ama tabi termal macunun yenilemensini bende şart olarak görüyorum .

Msi ge60 2pc apache kullanıyorum dying light oynuyorum cpu 96 derece bu iyi değil kasma donma böyle bir sorun yapmadı zalman soğutucu araştırıyordum burda yorumlarınızı gördüm zalman alıcam ben sizde araştırın oyun oynarken kullanıcam normalde cpu derece 50-55 arası felan

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı