MSI GE60 Apache Oyunlarda Kasma Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
25
MSI GE60 Apache Windows 7 kullanıcısıyım. Sistemimin özellikleri yüksek olmasına rağmen bazı oyunlarda kasma yasıyorum. Özelliklede FİFA 15 oyununda High ayarlarda 100 FPS değeri görmeme rağmen oyunda kasma ve yavaşlama, en yüksek ayarda da en düşük ayarda da aşağı yukarı aynı kasmayı alıyorum. Sorunun Arma 3’deki gibi optimizasyon sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Gamebooster, Game Fire gibi programları kullanmama rağmen kasmayı gideremiyorum. Bazı forumlarda sorunların Windows 7’den kaynaklandığı söyleniyor ama bu kadar büyük bir oyunun böyle bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum.

Bu sorun genelde ısınma sorunudur. PC ısındığında CPU ve GPU, tekrar soğumak için frekans düşürmektedir. CPU ve GPU’ların güç tüketim değeri TDP cinsinden verilir. TDP, o çipin oluşturduğu ısınını Watt cinsine çevrilmiş halidir diyebiliriz. Çip çalıştıkça ortaya ısı çıkacaktır. Ama bu ısı çok yükseldiğinde çip, frekansını düşürecektir soğumak için. Bu frekans düşüşü de oyunda FPS’nin düşmesi ile sonuçlandır. Çözüm ise fanların temizlenmesi ve zamanla kuruyan termal macunun yenilenmesidir. İşletim sistemi tavsiyemiz de Windows 10 64 Bit olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı