MSI GE60 Apache Isınma Sorunu

Kardeşim naptın ? neden msi aldınız ?
önce hayırlı olsun diyim tabi kaliteli ama oyun masaüstünde oynanır. Bende de msi ge 70 var 18 aydır kullanıyorum o zaman 3400 gibi bir fiyata almıştım. Ben şöyle düşündüm hem oyun oynarım hem de taşınabilir olsun. Fakat pişman oldum neden dersen biliyorsun ki oyun oynarken zevk alabilmen için oyunu en yüksek ayarlarda ve fps düşüşü olmadan akışı bir şekilde oynayabilmelisin. benim laptop kartı gtx 765m 128 bit 900 mhz lik çekirdek hızı var. seninki de hemen hemen benimki gibi galiba 850m olması lazım. Dolayısıyla yüksek ayarlarda bizim laptopların performansları maalesef yeterli olmuyor. Oynadığında bunu göreceksin. Ben bu zamana kadar çoğu oyunu akıcı bir şekilde oynadım ama bundan sonra oynayamayacağım çünkü oyun motorları değişti. unreal engine vb. duymuşsundur. Bunların istediği sistem gereksinimleri yüksek olduğu için maaelesef bu laptoplarla şansımız yok. ve yine benim anladığım işin içinde ticaret var ekran kartı-oyun pazarı. Oyun şirketleri oyunlarını üst düzey kartlara göre optimize ediyor. yani laptopların kullandığı mobil entegre kartlara göre değil masaüstü pclerin kullandığı güçlü kartlara göre. Oyun özelliklerine bakıyorsun yani sistem gereksinimlerine çoğu artık yeni nesil oyunlar için söylüyorum istedikleri kartlar gtx 760-780 ve daha üstü. Gerçi bilmiyorum çok oyun oynuyor musun ama bizim kartların ömrü max. 1 sene sonra bitecek. Umarım moralini bozmamışımdır. Ama yine güzel bir laptop çoğu oyunu güzel oynarsın. ben şuan yeni bir sistem kuracağım. gtx 970 takıp keyfime bakıcam. Bu da maalesef elimde kalıcak. Satmaya çalışsan vallaha 750 milyon vermiyorlar. Teknoloji çok acımasız. Neyse bu böyle gider ama yinede laptop hayırlı olsun. Takıldığın birşey olursa sor bu arada sıcaklıkların gerçekten yüksek işlemci kontrlüne bir bakar mısın minimumda kaça ayarlı max %95 min %5 olacak yüksek performansta. Gta 5 i oynadım max sıcaklık 78 civarıydı. bak ona göre konuşalım. Ama yine korkma bu laptoplar güçlü tasarım itibariyle dayanıklı laptoplar birşey olmaz. ben düşün başlangıçta bu turbo fan olayını bilmiyorum oyun oynuyorum anam bi bakıyorum klavyeye yumurta pişirirsin:) bir 2 ay falan böyle oynadım asla performansı etkilemedi. sonra hallettim bişey olsa benimkine olurdu...

önce hayırlı olsun diyim tabi kaliteli ama oyun masaüstünde oynanır. Bende de msi ge 70 var 18 aydır kullanıyorum o zaman 3400 gibi bir fiyata almıştım. Ben şöyle düşündüm hem oyun oynarım hem de taşınabilir olsun. Fakat pişman oldum neden dersen biliyorsun ki oyun oynarken zevk alabilmen için oyunu en yüksek ayarlarda ve FPS düşüşü olmadan akışı bir şekilde oynayabilmelisin. benim laptop kartı GTX 765m 128 bit 900 MHz lik çekirdek hızı var. seninki de hemen hemen benimki gibi galiba 850m olması lazım. Dolayısıyla yüksek ayarlarda bizim laptopların performansları maalesef yeterli olmuyor. Oynadığında bunu göreceksin. Ben bu zamana kadar çoğu oyunu akıcı bir şekilde oynadım ama bundan sonra oynayamayacağım çünkü oyun motorları değişti. unreal engine vb. duymuşsundur. Bunların istediği sistem gereksinimleri yüksek olduğu için maaelesef bu laptoplarla şansımız yok. ve yine benim anladığım işin içinde ticaret var ekran kartı-oyun pazarı. Oyun şirketleri oyunlarını üst düzey kartlara göre optimize ediyor. yani laptopların kullandığı mobil entegre kartlara göre değil masaüstü pclerin kullandığı güçlü kartlara göre. Oyun özelliklerine bakıyorsun yani sistem gereksinimlerine çoğu artık yeni nesil oyunlar için söylüyorum istedikleri kartlar GTX 760-780 ve daha üstü. Gerçi bilmiyorum çok oyun oynuyor musun ama bizim kartların ömrü max. 1 sene sonra bitecek. Umarım moralini bozmamışımdır. Ama yine güzel bir laptop çoğu oyunu güzel oynarsın. ben şuan yeni bir sistem kuracağım. GTX 970 takıp keyfime bakıcam. Bu da maalesef elimde kalıcak. Satmaya çalışsan vallaha 750 milyon vermiyorlar. Teknoloji çok acımasız. Neyse bu böyle gider ama yinede laptop hayırlı olsun. Takıldığın birşey olursa sor bu arada sıcaklıkların gerçekten yüksek işlemci kontrlüne bir bakar mısın minimumda kaça ayarlı max %95 min %5 olacak yüksek performansta. GTA 5 i oynadım max sıcaklık 78 civarıydı. bak ona göre konuşalım. Ama yine korkma bu laptoplar güçlü tasarım itibariyle dayanıklı laptoplar birşey olmaz. ben düşün başlangıçta bu turbo fan olayını bilmiyorum oyun oynuyorum anam bi bakıyorum klavyeye yumurta pişirirsin:) bir 2 ay falan böyle oynadım asla performansı etkilemedi. sonra hallettim bişey olsa benimkine olurdu...

Ge60 Apache Pro da GTX960 var performans konusunda hiçbir problem yaşatmıyor. Tamam bir computer GTX970 e bedel değil ama laptop kategorisinde üst seviyelerden.

Kardeşim naptın ? neden msi aldınız ?

Çok fazla bilgisayara baktım birkaç kez Asus / Lenovo arasında gidip geldim fakat ekran kartı için GTX960 olan MSI ve Monster denk geldi. İstanbul da yaşamadığım için bir sıkıntı olunca gidip yüz yüze görüşemeyeceğim için Monster almayıp MSI aldım ve Allah'a şükür hiçbir problemle karşılaşmadım klavyesi / driverları / yardımcı programları / dış kasası çok kaliteli ayrıca 90 derecenin üstüne çıkmıyor ve 90 derecede kasma yapmıyor. Performasn konusunda şüphesiz çok iyi GTX970 comp olan arkadaşım yeni çıkan ARK : Survival Evolved da benden 5 fps fazla alıyor oyunda optimizasyon problem olmasına rağmen kasma yapmıyor.

Arkadaşlar konu eski biliyorum ama sizce MSİ'nin böyle ısınması normalmi.Monsterin soğutması iyi değil diyolardı MSİ aldım.MSİ de kötümü?Soğutucu mevcut cooler boost açık işlemci hep turboda çalışıyor ama onun sebebini çözemedim (3.40ghz) eğer teknik bir hataysa servise danışacağım

Arkadaşlar konu eski biliyorum ama sizce MSİ'nin böyle ısınması normalmi.Monsterin soğutması iyi değil diyolardı MSİ aldım.MSİ de kötümü?Soğutucu mevcut cooler boost açık işlemci hep turboda çalışıyor ama onun sebebini çözemedim (3.40ghz) eğer teknik bir hataysa servise danışacağım
Bence de danış muhtemelen bilgisayarı kontrol etmek isterler.

Merhaba bende Msi GE70 kullanıcısıyım aynı sorun bendede var çok ısındığından bilgisayarın ekran Kartı zarar gördü servis soğutmayı deiştirdi ama durum aynı bu eski GE60-70 serisi tek fanlı olduğundan kaynaklanıyor bu sorun 62-72 serisinde bu sorun çözüldü.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı