Çözüldü MSI GE60 BIOS & Firmware Güncelleme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

scorpion42

Hectopat
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarım oyuncu serisi (Gaming Series) modeli. Birçok arkadaşın farklı farklı yorumları bulunduğu fakat benim genel olarak memnun kaldığım bir model. Yalnız son birkaç gündür üzerinde kafa patlattığım fakat çözüme kavuşturamadığım bir sorunum var. Bios ve firmware güncelleme işlemlerini bir türlü yapamadım ve servis garantim bittiği için 25$+KDV isteyince artık iş iyice inada bindi. Bu konu zaten açıldı, yapıldı tanıtıldı vb diyecek olan arkadaşlar içinse benim sorunuma cevap bulamadım ya da göremedim diyerek sorunumu özetliyorum;
Sayafalarca araştırma yaptım bios'tan, boottan ve Windows'tan update etmeye çalıştım fakat hiçbirinde sonuç alamadım.
- GE serilerini genelde bios üzerinde uefi bölümünden, indirilen bios dosyasını göstererek update edebiliyorlar ama benim bilgisayarımda bios ekranı aşırı sade ve o bahsi geçen menülerin hiçbiri yok! Ne security boot ne de uefi bölümü mevcut değil.
- Boot ekranında açılıştan flasha attığım dosyayı gösterip güncellemeyi denedim, bu seferde missin operating system yani işletim sistemi bulunamadı uyarısını verdi.
- En son windows'tan programla yapayım dedim, herkezin çatır çatır kullandığı Msi'in kendi güncelleştirme aracı olan live update 6'yı indirip kurdum. Bu seferde sanki Msi ait programı gidip başka bir markaya kurmuşum gibi Platform bu uygulamayı desteklemiyor uyarısını verdi!
Yukarıdaki işlemler olumsuz kalınca bari dedim firmware'i güncelliyeyim, onu da indirdiğim dosyayı çalıştırıyorum o da "bu dosyanın sürümü çalıştırdığınız Windows sürümü ile uyumlu değil. Bilgisayarınızın sistem bilgilerine bakarak bilgisayarınızın x86 ya da x64 bit sürümlerinden hangisinin gerektiğini belirleyin ve ardından yazılımın yayımcısına başvurun" uyarısını veriyor. İşin saçma olan tarafı ise site üzerinde 32 ve 64 bit için ayrım yok win 7 ve 8 gibi ayrım var ona rağmen bu uyarıyı veriyor. Sırf bu iş için tutup win8 ve 8.1 kurdum dedenim yine aynı hatayı verdi artık Msi'a başladım övgülere.

Arkadaşlar kusura bakmayın baya bir uzun oldu ama gerçekten sıkıntıya girdim bu iş yüzünden ve olmadıkca iyice canım sıkılıyor. Bide yetmezmiş gibi servis sırf bu iş için tutup 100 liraya yakın para istiyor. Buna vereceğim paraya gider bataryasını değiştiriyim yazık mı değil. Emininm ben gibi bu sorunu yaşayanlarda vardır. Sizlerden ricam bu konuda bilgisi olan özellikle sorunu yaşamış ve çözüme kavuşşturmuş arkadaşların yardımcı olmasıdır. Bahsettiğim konuyla ve hatalarla ilgili resimleride ekledim artık sizlerden yardım bekliyorum.
Bu arada msi ın sitesinde GE 60 olarak arattığımda bendeki modeli çıkmıyor sanki evlatlıktan reddetmiş gibi! 0ND olarak aratın ya da MSI Global linkinden bakabilirsiniz. Bios'u da benimkiyle aynı ama firmware benimkinden güncel olması lazım. Sizler farklı linklerden daha güncel versiyonunu bulabilirseniz paylaşın onu deneyelim.

Bilgisayarım GE60

Ön Yüz
1.jpg

Kasa Tanıtım Etiketi
2.jpg

Etiket Tam Model Bilgisi (Ters çekmişim ya neyse:))
3.jpg

Bios Ana Ekran
4.jpg

Bios Bilgisi Ekranı
5.jpg

Bios Gelişmiş Ekranı (İzlediğim videolardaUEFI Bios Update sekmesi var ama bende bu yok)
6.jpg

Bios Gelişmiş-->Usb Konfigüre Ekranı
7.jpg

Bios Boot Ekranı
8.jpg

Bios Güvenlik Ekranı
9.jpg

Bios Kaydet Ve Çık Ekranı
10.jpg

Bios Update Dosyası
11.jpg

Firmware Dosyası
12.jpg

Firmware Güncelleme Hatası
13.jpg

Live Update 6 Program Hatası
14.jpg

15.jpg

Sürçü lisan ettiysem affola...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikler merhabalar, aynı bilgisayarı kullanmaktayım.
Şuan ki BIOS sürümüne CPU-Z indirip bakar mısınız?
Firmware ve BIOS guncellemesini burada ki konuya bakarak yapabilmen lazım, bir daha denemeni öneriyorum. GE60 0ND BIOS güncelleme (Secure boot olmayanlar)

Live Update 6 kullanmıyordum, aynı hata çıkacak mı diye kurdum az önce. Aynı hatayı verdi, sırf sana özel bir hata değil.
 
Merhaba, ilginiz için teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz konudaki link üzerinden Win7 için uygun bios ve firmware indirdim. Yalnız USB boot araçlarının linkleri çalışmıyor yada bende hata veriyor onu tam emin değilim. USB'yi başka bir araçla dos için boot ederek firmware dosyasını açılışta yükledim, onda sorun çıkmadı lakin BIOS update için afuwin64 aracı BIOS dosyasını açmıyor. Programı yönetici olarak çalıştırıp dosyaları RARve RAR'dan çıkartılmış olarak eklemeyi denememe rağmen bir türlü program içerisinde flash seçeneğini aktif edemedim. CPU-Z ile alınmış resimler ve bahsettiğim bios flash aracının uyarı resimleri ekte mevcut.

cpuz1.JPG
cpuz2.JPG
cpuz3.JPG
Ekran Alıntısı.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
10F versiyonu indirdiniz değil mi? Bilgisayarınıza uygun olan o çünkü.
Bu hata konusunda hiç bir bilgim yok.
Belki @Murat5038 karşılaşmıştır daha önce bu hatayla. Yardım edebilir.
 
NookumPie, evet 10F dosyasını indirdim ama update aracı bir türlü açmıyor, anlamadım gitti. Linklerden BIOS dosyasını ve aracını indirip birde siz deneyebilir misiniz? Belki dosyada sorun vardır? Başka bilgisayarda da açmıyor.

Murat5038, bir önceki mesajımda firmware güncellemesi yaptığımı belirtmiştim. Onda sıkıntı olmadı ama BIOS'u flashlayamadım, burda bir sorunum var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Murat5038, bir önceki mesajımda firmware güncellemesi yaptığımı belirtmiştim. Onda sıkıntı olmadı ama biosu flashlayamadım, burda bir sorunum var.
Resimler size ait ise güncellenmemiş.
Yazılanlara uyma konusuna gelince muhakkak ki bir düzenin sağlanması için koyulmuş kurallardır buna sözüm yok ama gereksiz ve art niyet içermeksizin yapılan şeylere uyarı verilmesi
Siz nereden bahsediyorsunuz ben nereden. Rehberdeki sıraya göre gideceksiniz diyorum sen site kurallarını söylüyorsun.
 
Siz nereden bahsediyorsunuz ben nereden. Rehberdeki sıraya göre gideceksiniz diyorum sen site kurallarını söylüyorsun.
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Kusura bakmayın mesajınızı ben yanlış anlamışım. Konuya dönecek olursak @NookumPie nin verdiği linkte yazan adımları tekrar ederek bıos ve firmware güncellemelerini yaptım. Emeği geçen yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Konu kapatılabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı