MSI GE60 HDD Kaynaklı Ani Donmalar

ozan_18

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oynadığım oyunlar 60 FPS'den aşağı düşmemesine rağmen bir maceraya girişip BIOS'u doğru şekilde güncelledikten sonra oyunlarda HDD spin up kaynaklı ani donmalar yaşamaya başladım. Oyunlarda kesinlikle kasma yok. Bilgisayarımda BIOS ve Firmware dahil aklınıza gelecek her şey güncel. Bilgisayar gelişmiş güç seçeneklerinden her türlü ayarı yaptım ama hiç birşey düzelmedi. HDD APM kapatmamız gerekiyormuş. Bazı programlar denedim ama randımanlı çalışmadı. Benim merak ettiğim HDAT2 programı ile ilgili videolar gördüm. Sanırım DOS ortamında harddiskin ayarlarını değiştirebiliyoruz. Bunu deneyen ve başarabilen var mı? APM sorunundan bu programla kökten kurtulabilir miyiz? Güvenilir midir? Teşekkürler...
  • MSI Ge60 2OE
  • Windows 10
  • E16GCIMS.520 BIOS
  • WDC WD7500BPKT Harddisk

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 17" olan GE70 modelini kullanıyorum, sana SSD'ye terfi etmeni öneririm. HDD'ler her ne kadar SSD'den daha uzun ömürlü olsalar da bir süre sonra performansları düşüyor.

Ben SSD taktığım 2016 yazından beri laptobumdan çok daha zevk alıyorum.

Sadece HDD varken herhangi bir sıkıntı yoktu. Kingston 128 GB SSD taktım. Klik sesleri gelmeye başladı. Ben o sesten rahatsız değilim zaten de BİOS güncellemesinden sonra donma başlaması canımı sıkıyor.

@Recep Baltaş Hocam format, driver güncelleme, bios güncelleme, firmware güncelleme, windows update hiçbiri takılma sorunumu çözmedi. Yalnız size ek olarak eklemek istediğim bir şey var. Bazı oyunları oynarken örneğin bomba atarken veyahut öldüğümde gibi veya rastgele bir zamanda milisaniyelik donmalar yaşıyorum. Her oyunda olmuyor fakat aynı oyunları msi ge60 0nd bilgisayarımda açtığımda bu takılmaların hiçbirine rastlamıyorum. Yurttaki arkadaşlarımın 1000 serisi ekran kartlarında da benzer sorunlar gördüğüm için benden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Güncelleyeceğimiz bir şey kalmadı her şey güncel temiz kurulum da yaptım oyunu en düşük ayarlarda da açsak milisaniyelik takılmalar gene devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı