MSI GE70 20E vs Monster Q47MS-17631

MoneyTalks_yemre

Hectopat
Arkadaşlar 2 bilgisayar arasında kaldım. Aynı konuyu başka bir teknoloji/donanım forumuna da açtım.

Ge70 20 e hepinizin malumu. Düşündüğüm Monster ise:

Monster Notebook

MSI GE 70 20 E (4700mq + 765m + 17.3" + 8gb ram + 120 gb kingston ssd 550 okuma / 540 yazma ) 3300 - 3400 liraya alabilirim.
Q47MS-17631 (4700mq + 770m + 17.3" + 16gbram + msı gt kasası + eğer yanlış anlamadıysam ilk 15 siparişe 256GB Samsung PM841 mSATA SSD veriyorlar) 4200 lira. Eğer ssd verilmiyorsa 4200+300 = 4500 lira.

Daha önce forumdan birkaç arkadaşada mesajla danıştım, fafamın karıştığı ve fikirlerinizi beklediğim nokta bu iki ürünün arasındaki fiyat farkını vermeli miyim, bu fiyat farkında değecek bir performans ve kalite farkı görebilir miyim?

Yani arada iyi ihtimalle 800, kötü ihtimalle 1100 liralık fiyat farkı var. 765m-770m, 8 GB RAM farkı ve görselliği kısılmış MSI GT kasası için bu fark verilir mi ? Verilirse yanlış yapılmış olur mu?

Öğrenciyim, mobilite pek önemli değil öğrenci yurdunda masada kullanacağım. Kullanım amacım %100 oyun değil. %40 oyun, %35 multimedya (surf+film+müzik), %25 autocad-solidworks-catia ve ofis programları olacak. Ve süre problemim var pazar gününe kadar ürünü almalıyım. Yoksa 2 3 ay daha almama imkan yok ve emektar fırınım ile baş başa kalacağım.

Eğer ge70 20 e alırsam forumdaki arkadaşların dediklerine göre sağlam bir fan da almam gerekecek.

Bir diğer konuda iyimser düşündüğümde Monster ile beraber verilecek Samsung 256 GB PM841 mSATA'nın 550 okuma / 350 yazma hızı var Kingston 550/540'a göre hissedilir bir performans farkı oluşur mu ?

Objektif yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Yerimde olsanız hangisini neden tercih ederdiniz? Fiyat farkını ödeyip Monster alır mıydınız. (hemen teslim)

Okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monster alırsan bilgisayarın sana gelene kadar saçların beyazlar. O yüzden GE70 20e almalısın. Neden sağlam bir fan alma gereği duyuyorsun ki? Isınma sorunu olmaz. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Monster'ın bu modeli MSI GT serisinin kasasıyla aynı galiba görüntü olarak gerçekten çok güzel ve etkileyici, ekran kartı daha iyi, işlemciler aynı zaten
MSI tarafında ise görüntü olarak gayet mütevazi ve şık bir görüntüye sahip donanımsal olarak dediğim gibi hemen hemen aynı sadece ekran kartı bir tık daha iyi Monster'ın ama bide Monster'ın servisine karşı genel bir güvensizlik var ben hiç bilmiyorum ama daha öncede okumuşsundur zaten forumda.
Kısacası iki laptop da çok iyi ikisi de seni yıllarca götürür o yüzden bence ucuz olanını almalısın. :)

770m

NVIDIA GeForce GTX 770M - NotebookCheck.net Tech

765m

NVIDIA GeForce GTX 765M - NotebookCheck.net Tech

Monster'ın teslim tarihi 6 aya sarkabiliyor. Bu konuda bilginiz var mı?

Sitesinde hemen teslim yazıyor ürünle ilgili. cumartesi günü açılıyorlarmış gidip soracağım.

Benim takıldığım nokta;

765m'den - 770m e
8 GB RAM
MSI GT kasası
120 GB Kingston 550/540 SSD'den 256 GB Samsung 550/350

Bu4 fark için 800 lira verilmeli mi Monster'a.

Oyunlarda alacağın 5-8 FPS fark için 800 TL ye değeceğini sanmıyorum. MSI GE70 al gitsin derim.

Arkadaş Autocad gibi programlar da kullanacak. Lütfen yanıttan önce konuyu okuyalım.

Çok profesyonel anlamda kullanmayacağım. Yani tam kapasiteyle autocad-solid-catia kullanımı söz konusu olmayacak orta düzey - tecrübeli öğrenci kullanımı diyelim. :rolleyes: Ben sadece %100 oyun amaçlı almadığımı belirtmek istedim.

Totalde vereceğim 800 liralık farkın hakkını alabilir miyim, yoksa MSI ge70 20e ile o kadar da fark etmez mi, boşa mı fazladan para vermiş olurum merak ettiğim ve danışmak istediğim nokta bu aslında.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı