MSI GE70 İşlemci Hızının Düşmesi

Burak_835

Hectopat
Daha fazla  
MSI GE70 modeli gaming notebook'unu 4 senedir kullanmaktayım. Bu zamana kadar sorun yaşamadım fakat ilginç bir sorun yaşamaya başladım. PUBG oynuyorum daha ilk maçta işlemci hızım dibi görüyor. İşlemcim i7 4710HQ. Isınma sorunu olduğunu ben de tahmin ettim fakat yok iki kere bakım yaptırdım soğutucu aldım fakat ısınma sorunum yok. Sorun ne olabilir nasıl çözerim?

PUBG optimizasyon olarak kötü bit oyundu ilk çıktığında sonradan güncelleme geldi düzeltildi dediler tam olarak sorun çözüldü mü bilemiyorum PUBG daha önce oynamadım. Sıcaklık değerlerin iyi. Eğer bir sorun olsaydı diğer oyunlarda da aynı durum olurdu.

Oyunun optimizasyonu kötüyken bile bu sorunu yaşamıyordum. Yeni başladı. Acaba konu hakkında bilgisi olabilecek kişileri etiketleyebilir misin? Ben aranıza yeni katıldım da.

Yakın zamanda bios güncellemesi yaptınız mı ? Ondan kaynaklı olabilir.

Ayrıca işlemci ısınızın 68-71 olduğunu söylediniz, bu frekans düştükten sonraki sıcaklık değerimi ? işlemci aşırı ısındığı için cpu frekansını düşürüp soğutmaya çalışıyor olabilir, aldığınız sıcaklık değerleri soğuduktan sonraki değerler olabilir.

Offset voltage düşürerek ısınmasını engelleyip sürekli yüksek frekansta çalışmasını sağlayabilirsiniz ancak sağlıklı ve stabil değerleri bulmak için biraz uğraşmanız gerekecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yakın zamanda bios güncellemesi yaptınız mı ? Ondan kaynaklı olabilir.

Ayrıca işlemci ısınızın 68-71 olduğunu söylediniz, bu frekans düştükten sonraki sıcaklık değerimi ? işlemci aşırı ısındığı için cpu frekansını düşürüp soğutmaya çalışıyor olabilir, aldığınız sıcaklık değerleri soğuduktan sonraki değerler olabilir.

Offset voltage düşürerek ısınmasını engelleyip sürekli yüksek frekansta çalışmasını sağlayabilirsiniz ancak sağlıklı ve stabil değerleri bulmak için biraz uğraşmanız gerekecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aldığımdan beri bios uptade yapmadım bozmaktan korktuğun için. Offset voltage dediği olayı nasıl yapabilirim? Bu arada sıcaklık düşmeden öncede aynı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı