MSI GE72-2QL Format Sonrası Sistem Otomatik Etkinleşir Mi?

Burak Gönül

Megapat
Yer
Uşak
Daha fazla  
Merhaba,

MSI GE72-2QL marka ve model cihaza sıfırlama işlemi yaptım. Sıfırlama sırasında sık sık karanlık ve sadece altında yuvarlak bir dönencenin olduğu ekranda takıldım kaldım. 12-13 saat beklediğim zamanlarda da geçmedi. Kapatıp, tekrar açarak bu işlemi bir şekilde bitirdim. Yalnız gerek sıfırlama esnasında yaşadığım bu problem ve kurulumla beraber gelen dosyaların gereksiz oluşu beni sıfırdan işletim sistemi kurmaya yöneltti.

Şimdi merak ettiğim şu; Windows Orijinal siteden ISO dosyayı indirip Rufus ile USB hazırladıktan sonra kurulumu UEFI olarak yaparsam hali hazırda kullandığım orijinal işletim sistemimi kaybeder miyim?

Cihaz 6 aylık, sistem giderse canım çok yanar.

Bunun yanında temiz kurulum sırasında cihazı C ve D olarak ayırmak istemiyorum. Şu an cihaz C ve D olarak ayrılmış durumdadır. Bunu kurulum sırasında seçebilecek miyim?

Teşekkür ederim.
İyi forumlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda Fireware güncelleme işlemi için bir reset düğmesinden bahsediyor. GE72 2QL modelinde bu yeri bulamadım. Ayrıca VBIOS olayı çok gerekli midir? MSI sitesinden VBIOS indirmek istesem adı ne olarak geçer?

Bu videoda Fireware güncelleme işlemi için bir reset düğmesinden bahsediyor. GE72 2QL modelinde bu yeri bulamadım. Ayrıca VBIOS olayı çok gerekli midir? MSI sitesinden VBIOS indirmek istesem adı ne olarak geçer?

10 dakikadir senin ve kendim icin ariyorum VBIOS dosyalarini ama bulamadim. :)

10 dakikadir senin ve kendim icin ariyorum VBIOS dosyalarini ama bulamadim. :)
Anladığım kadarı ile BIOS ve VBIOS ortak olarak güncelleniyor bu ve bu gibi modellerde. Bende uzunca bir süre aradım. Hiç yorma kendini.

Şu Frimwire güncellemesi hakkında bilgin var mı? O bahsedilen reset tuşu yoksa ne yapacağız?

*https://www.msi.com/files/pdf/EC_Firmware_Update_SOP_for_Windows_EN.pdf
Anladığım kadarıyla pil çıkmıyor ise bu adımı atla diyor. Adımı atlar isek güncelleme aktif olacak mı acaba. :D

O değil, hiçbir sitede Firmware ile alakalı bir bilgi bulamıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı