MSI GE72 Machine Check Exception Mavi Ekran Hatası

Mert Can Demirci

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1 hafta önce msi ge72 2ql apache laptop aldım ve bazı nedenlerden dolayı moralim bozuldu.
1)Laptop google chrome da bir sayfadayken ya da office de slayt açarken laptop 7-8 saniye donuyor ve hiç bir tuş işlemiyor, bazen 15 saniye feşan sürüyor. Donma sorunu yaşıyorum.
2)Laptopta genellikle office girdiğimde hata alıyorum. Mavi ekran geliyor, machine check exception hatası alıyorum.
3)Birkez de Driver-irql-not-less-or-equal hatası aldım. O da aynı şekilde mavi ekrandı.
4)Sıcaklık bazen google chrome da takılırken 58 derece olabiliyor. Sizce bu normal mi bi laptop için.
5) Boştayken laptop sıcaklığı kaç derece olmalıdır? Oyun oynarken kaç derece olmalı? Laptop için bu bilgileri yazar mısınız?
6) Arkadaşlar bu donma işinden korkuyorum açıkcası yaklaşık 5bin tl verdim ve böyle şeyler beni endişelendiriyor. 30 gün içinde laptopu gönderme şansımda var. Düşüncelerinizi merak ediyorum ve bekliyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

MSİ HATA.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle hayırlı olsun makineniz, güle güle kullanırsınız inşallah.
Yeni bir laptop da donma ve benzeri sorunların olması, hele hele mavi ekran hataları hiç hoş değil. Bir sıkıntının olduğu açık. Acaba donanımsal mı yoksa yazılımsal bir hata mı mevcut?
İşlemci sıcaklığı laptoplar için boşta 45-50 civarında seyreder, endişe etmenize gerek yok. Değerleriniz normale yakın.
Temiz kurulum yapma şansınız varsa dener misiniz? Sorunun yazılımsal olup olmadığı anlaşılabilir. Diğer türlü garantiye göndermeniz daha uygun olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı