MSI GE72VR 7RF-404XTR Apache Pro Alınır Mı?

Burak İlhan

Hectopat
Daha fazla  
Kardeşime bilgisayarı çok fazla eskidiği için dizüstü bilgisayar araştırmaya başladım. Temiz kullanarak uzun ömürlü olacak (8-9-10 yıl) bir bilgisayar almayı daha uygun gördüğüm için bütçeyi 7500 TL'lik bu bilgisayara kadar çektim fakat kafamda netleşmeyen bilgi eksikliğinden dolayı bazı sorular ve tecrübelerinizden yararlanmam gereken bazı konular var.
17.3" ekran olacak, dizüstü olacak, temiz kullanımla 8-10 sene idare edecek, bütçe 7-8bin civarı.
MSI GE72VR 7RF-404XTR Apache Pro Core i7-7700HQ 32GB 256GB +1TB GTX1060 17.3" Full HD FreeDos | sanalmarketim
Baktığım bilgisayar yukarıdaki, sorularım ve kafama takılanlar da şunlar:​
  1. 3 GB ekran kartının yetersiz kalma ihtimali var mı, sırf 6 GB olan modelleri için 1000-1500TL verilir mi?
  2. 10 sene rahatlıkla kullanılabilir mi? (7-8 sene sonra idare eder mi)
  3. Almışken kesin i7 7.nesil mi almalıyım?
  4. Cihaz nasıl 2.4 KG olabiliyor? (17.3" için az gibi geldi)
  5. GE serisinin +'ları -'leri nelerdir?
  6. Daha düşük veya daha yüksek fiyatlarda altını çizdiğim hususları dikkat alarak tavsiyeleriniz var mıdır?
Şimdiden yardımcı olan, cevap yazan herkese çok çok teşekkür ederim.​

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an hangi teknolojiyi satın alırsan al, teknik olarak 10 yıllık kullanım ömrü olmaz. 10 yıl içinde; ekran kartı - işlemci teknolojileri tamamen değişecek, DirectX bambaşka olacak, hatta VR sayesinde ekranlar bile piyasadan silinecek.

MSI GE72VR 7RF seçimin güzel. IPS ekran, i7-7700HQ işlemci ve GTX 1060 seni epey mutlu eder. 3GB'a fazla takılma, sonuçta oyunları 1080p'de oynayacaksın.

ben bu noteboook u aldım fakat şöyle bi problemim var.
sağ taraftaki fan daha az çalışıyor. bu normal bir durum mu yoksa arıza mı var ?
kullanım deneyimlerinizden yardımcı olursanız sevinirim.

ben bu noteboook u aldım fakat şöyle bi problemim var.
sağ taraftaki fan daha az çalışıyor. bu normal bir durum mu yoksa arıza mı var ?
kullanım deneyimlerinizden yardımcı olursanız sevinirim.
Sağ taraftaki fan ekran kartını, soldaki fan ise işlemciyi soğutuyor o yüzden ekran kartının ısındığı durumlarda devreye giriyor.

Bende GE62VR 7RF var. Herhalde tek fark ekran boyutu. 3GB kart herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Ultrada 60 Fps açıyorum oyunları. Sadece Witcher'da 50ye düşüyor oda aksiyon sahnelerinde çok fazla kişi gelirse.
Eksi olarak sayabileceğim tek nokta fan sesi çok yüksek. Bir yerden sonra alışıyorsun ama ilk kullandığında çok yüksek geliyor. Başka bir sorun çıkartmadı şuan...

Bende GE62VR 7RF var. Herhalde tek fark ekran boyutu. 3GB kart herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Ultrada 60 Fps açıyorum oyunları. Sadece Witcher'da 50ye düşüyor oda aksiyon sahnelerinde çok fazla kişi gelirse.
Eksi olarak sayabileceğim tek nokta fan sesi çok yüksek. Bir yerden sonra alışıyorsun ama ilk kullandığında çok yüksek geliyor. Başka bir sorun çıkartmadı şuan...

İki model arasında panel farkı var. Ge72vr'da panel 120Hz, diğerinde 60Hz.

Bende bu bilgisayarı almayı düşünüyorum nasipse.Memnunmusunuz bir şikayetiniz varmı birde nerden ve kaç tl ye almıştınız acaba satıcıdan memnun kaldınızmı

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı