MSI GE73VR İşlemci Isınması

Ali Gökçen

Decapat
Merhaba arkadaşlar. MSI GE73VR 7RE Raider oyuncu dizüstü bilgisayarım var. Bilgisayarımın işlemcisi son zamanlarda çok ısınmaya başladı. Şu an bilgisayarı açmamın üstünden 40 dakika geçmesine rağmen sıcaklık 93 civarında. 2 bilgisayar arasında aynı basit oyunları yarım saat oynadık ve benim bilgisayarım 92 civarındayken onunki 60 civarlarındaydı. Fanlar çalışıyor ama bilgisayar ayarsız derecede çok ısınıyor.
Neden kaynaklı olabilir ve nasıl düzeltebilirim? Lütfen yardımcı olur musunuz?

Selam. Ayni urun bendede mevcut sana soruna olan cozumumu anlatayim. Oncelikle stres testinden gpu 84 cpu 94 derece oluyordu, bir kac termal macun denedikten son olalarak arctic mx4 2019 versiyonu n11 uzerinden temin ettim gpu 74 cpu 86 dereceyi gecmedi. Ve birde intet extreme t. Programi ile - 140 mv undervolt yaparak istedigim performansi sicakliklar gpu 74 cpu 84 derecelerde tutarak elde ettim. Ben extea klavye mouse kullanuyorum ge laptopun alt arka kismina ornek 1 sigara paketi ile kaldirdigimda cok fayfasi oluyor. Anlattimlarimdan daha iyi cozum bulamassin ben cok arastirdim simdiden gecmis olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı