MSI GE75 9SF klavye ve USB port sorunu

Mr.Chelsea

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Mimar
11 Eylül 2019'da Hepsiburada'dan MSI GE75 Raider 9SF laptobunu almış bulunmaktayım lakin daha 2 ay olmuşken birkaç sorunla karşılaştım;

1) Ekran da ışık sızması sorunu var başlarda pek sorun etmedim lakin giderek rahatsız etmeye başladı beni.
2) Klavye F10 tuşu RGB aydınlatması bozuldu ve istediğiniz rengi vermiyor kalvyeye bir konfigürasyon atıyorsunuz o farklı bir renkle parlayarak sızı rahatsız ediyor gözünüz takılıyor hep.

3) Güç tuşunun bulunduğu bölgedeki USB portta temassızlık sorunu başladı, zırt-pırt mouse çıkıp giriyor, o portta başka aygıtlarda denedim oda aynı durum diğer portlarda sorun yok.

Bu durum için MSI Global'e yazdım bana direkt garanti servisine başvurun gibi prosedür uyguladılar.
İnternette MSI servisi için pek hoş olmayan şikayetlere rastladım siz Technopat ailesine soruyorum. Cihazı garantiye göndereyim mi yoksa idare mi edeyim? İnsanlar gönderdikleri cihazların kötü bir müdahaleyle geri döndüklerini yazmışlar. Aynısı olmasından korkuyorum şayet daha alalı 2 ay oldu ve bu kadar meblağ verilen bir bilgisayarın bukadar vakitte sorun çıkarması üzücü gerçekten. Siz değerli Technopat'ların kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 43b04b0532ca4f2ba2d5be543d7c0d7f.jpg
    43b04b0532ca4f2ba2d5be543d7c0d7f.jpg
    42,7 KB · Görüntüleme: 137
  • 858aedd01e4f0a4fab5247d38dcb1f25.jpg
    858aedd01e4f0a4fab5247d38dcb1f25.jpg
    73,8 KB · Görüntüleme: 152
  • b4a0c3886ade3c6fe989894a63586a89.jpg
    b4a0c3886ade3c6fe989894a63586a89.jpg
    29,7 KB · Görüntüleme: 146
Son düzenleyen: Moderatör:
11 Eylül 2019'da Hepsiburada'dan MSI GE75 Raider 9SF laptobunu almış bulunmaktayım lakin daha 2 ay olmuşken birkaç sorunla karşılaştım;

1) Ekran da ışık sızması sorunu var başlarda pek sorun etmedim lakin giderek rahatsız etmeye başladı beni.
2) Klavye F10 tuşu RGB aydınlatması bozuldu ve istediğiniz rengi vermiyor kalvyeye bir konfigürasyon atıyorsunuz o farklı bir renkle parlayarak sızı rahatsız ediyor gözünüz takılıyor hep.

3) Güç tuşunun bulunduğu bölgedeki USB portta temassızlık sorunu başladı, zırt-pırt mouse çıkıp giriyor, o portta başka aygıtlarda denedim oda aynı durum diğer portlarda sorun yok.

Bu durum için MSI Global'e yazdım bana direkt garanti servisine başvurun gibi prosedür uyguladılar.
İnternette MSI servisi için pek hoş olmayan şikayetlere rastladım siz Technopat ailesine soruyorum. Cihazı garantiye göndereyim mi yoksa idare mi edeyim? İnsanlar gönderdikleri cihazların kötü bir müdahaleyle geri döndüklerini yazmışlar. Aynısı olmasından korkuyorum şayet daha alalı 2 ay oldu ve bu kadar meblağ verilen bir bilgisayarın bukadar vakitte sorun çıkarması üzücü gerçekten. Siz değerli Technopat'ların kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
Aynı modeli aldım ve bir ton problemi çıktı. Yenisi gönderdiler ama eski problemlere ek olarak SSD 2 hafta içerisinde arızalandı. Bu defa ücret iadesi aldım. Demem o ki, MSI'ın bu modeli oldukça problemli.

Durmaniz hata, iade edin. Ileride baska baska sorunlar da cikabilir. Ayrica sorunlar kronik de olabilir. Belki bir aya diger portlarda da temassizlik baslayacak vs.

Sorun şu ki iade edersem piyasada bu fiyata bu konfigürasyonu zor alırım HB'nin MSİ özel indirimlerinde 12300 gibi bir fiyata almıştım emin olamadım şimdi
Aynı modeli aldım ve bir ton problemi çıktı. Yenisi gönderdiler ama eski problemlere ek olarak SSD 2 hafta içerisinde arızalandı. Bu defa ücret iadesi aldım. Demem o ki, MSI'ın bu modeli oldukça problemli.

Evet MSİ gibi bir markadan böyle sorunlu bir bilgisayarın çıkması gerçekten talihsizlik,
hiçbir markaya güvenemez olduk

O zaman servise gönderin. Portu klavyeyi vs tamir ederler ve size neyin tamir edildiğini söylerler. Eğer benzer arızalar 3 defa olur ise o zaman iade edersiniz. Zate o zaman kusurlu ürün tanımına girer.

Sanırım öyle yapacağım ama şimdi gönderemeyeceğim tam da vize,proje haftasına denk geldi
Bu sorunda cabası oldu, işlemci boostu açtığında cızırtı geliyor bide üstüne bilgisayar donuyor arada, güç tuşuyla kapatmadan olmuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Size tavsiyem, eğer BİOS güncel değilse güncelleyin çünkü BİOS güncellemesi Nvram'lari sıfırlıyor ve (geçici olarak) bu ses ortadan kalkıyor. Yeni versiyonda bu sesi azaltmak için seçenek sundular. Orayı da kullanabilirsiniz.

Size tavsiyem, eğer BİOS güncel değilse güncelleyin çünkü BİOS güncellemesi Nvram'lari sıfırlıyor ve (geçici olarak) bu ses ortadan kalkıyor. Yeni versiyonda bu sesi azaltmak için seçenek sundular. Orayı da kullanabilirsiniz.

BİOS son sürüm, dediğiniz seçenek sanırım ''acoustic noise mitigation'' evet sanki biraz kesiyor gibiydi lakin bunun performansa veya harhangi bir aksamına zararı dokunur mu bilmiyorum.
Ben bilgisayarı seviyorum bayağı güzel lakin işte böyle daha 2 ay doldurmadan temazsızlık, klavye tuşunun bozulması, ekrandaki ışık sızması sorunu hoşuma gitmiyor bu sebeple vaktim müsait olduğunda değişime göndereceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı