MSI GF65 Thin laptopa UV yapmak

24k

Femtopat
Katılım
22 Aralık 2020
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. MSI GF65 Thin 10SDR-638XTR adlı oyuncu laptopuna sahibim.

Özellikleri:
16 GB RAM
i5-10300H CPU
1660 Ti GPU.

Laptopu alalı aylar oluyor ve RDR2 - GTA 5 benzeri AAA oyunlarda sıcaklık değerleri 70-85 arasında seyrediyor (oyundan oyuna değişmekte). Forumlarda aynı laptopa sahip kişilerle, MSI servisiyle vs. konuşarak almıştım bu laptopu ve bu sıcaklık değerlerinin normal olduğunu, bilgisayarda hiçbir sorun yaratmayacağını söylediler ki dedikleri gibi de oldu. Fakat ister istemez alüminyum alaşım yapılı biri kasaya sahip olduğu için ister istemez ısıyı üst yüzeylere de taşıyor ki bu da bir süre sonra rahatsızlık yaratıyor.

Konuya dönecek olursak, Undervoltage işlemini gerçekleştirip sıcaklık değerlerini düşürmeyi planlıyorum fakat konu hakkında hiçbir bilgim yok, sistemden sisteme ayarların da farklı olduğunu duymuştum. Yardımcı olabilecek var mıdır?
 
70-85 aslen normal duruyor.

Altına soğutucu ve destek standı alıp takviye yap macun yenile.
Bence bu ikisiyle bile çözersin.
Macunu zaten yenilemiştim + olarak soğutucu sadece alt kısma bir hava akışı veriyor fakat sistemimin ordan bir çıkışı yok o yüzden soğutucu bir işe yaramıyor.
 
Yok, yazılımsal olarak bazen stabiliteyi bozabilir.

Ben undervolt yapılı halde kullanıyorum stabil oyunlarda ama bazen sistem boştayken bir hata veriyor bilgisayara zarar verecek bir şey değil Windows ile alakalı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.

Ben undervolt yapılı halde kullanıyorum stabil oyunlarda ama bazen sistem boştayken bir hata veriyor bilgisayara zarar verecek bir şey değil Windows ile alakalı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.

Ayda 1-2 maksimum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
merak ettiğim şey neden böyle bir şey söyledin undervoltageın herhangi bir zararı mı var ?


ThorottleStop veya Intel Extreme Turning programı kurup voltaj değerlerini kademeli olarak düşürüp R20 ile test edeceksin.
Sonra, en az hata ve çökme seviyesinde olan voltaj değeri ile kullanacaksın.


35W TDP'ye kadar düşürmen mümkün.
 

Geri
Yukarı