MSI GL62 6QD 079XTR'ye SSD Önerisi

xLithium

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar MSI GL62 6QD -079XTR modeini aldım. SSD takmak istiyorum ama nasıl takacağımı bilmiyorum. Aldığım PC şu:
Beğendiğim SSD şu:
Yardımcı olursanız sevinirim. Takabileceğim SSD modelleri varsa bir yardımcı olun.

Bilgisayarımın özellikleri:

Ekran Alıntısı.PNG

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada SSD montajı var ama montajı yapınca garantiden çıkar mı bilmiyorum.

Garantiden çıkması konusunu servise sorman lazım kasayı çıkartırken sticker varsa çıkaracağın bölgede servise sorup çıkartma derim bide windowsu nasıl kurdun?

Vidalardan birinin üstü stickerlı kasayı açtığında sticker mecbur yırtılıyor ama servis ne der bilmiyorum.

Bende bu bilgisayar yok onun için windows kurmadım ama recep abinin kurulum videosu var onu izleyerek rahatlıkla kurabilirsin :)

Şimdi bu laptopun SSD arayüzü PCI-e destekli. Yani PCI-e arayüzü kullanan bir SSD takarsanız çok astronomik okuma yazma hızlarına ulaşabilirsiniz. Ama bu SSD'ler çok pahalı.
Mesela;Samsung MZ-V5P256BW 950 PRO Serisi 256GB PCIe NVMe M.2 Dahili 2" SSD 2200MB/900MB | sanalmarketim
Şahsi tavsiyem bu işinizi görür; Samsung MZ-N5E250BW 850 EVO M.2 250GB SSD 540Mb/500Mb | sanalmarketim
Garanti konusuna gelirsek. Bende MSI GE70 kullanıyorum. SSD takmak istediğimde arkadaki Sticker'ı fark ettim. MSI ile iletişime geçtim bu sorunu anlattım. Onlarda upgrade yapmak için laptopu açabilirsiniz ama içindeki herhangi bir parçaya zarar verirseniz garanti gider dediler. Yani garanti dışı kalmaz. Bir SSD takacağız diye bilgisayarı parçalayacak halimiz yok :)

Peki M.2 portuna değil de CD ROM'u çıkarıp oraya taksak herhangi bir fark olur mu hız yönünden hem etiket yırtılmamış olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı