MSI GL62M 7RD-609XTR İncelemesi

Herkese merhaba Technopat okurları, daha önceden alıp hatta kısa bir inceleme yapmış olduğum bu dizüstü bilgisayar için şimdi de bir uzun kullanım incelemesiyle karşınızdayım.

Sistemin özelliklerini tekrar vereyim:

  • İşlemci: Intel® Core™ i5-7300HQ (6M Cache 3.50 GHz)
  • İşletim Sistemi: Dos
  • Ekran: 15.6" FHD (1920x1080) Yansımasız
  • Chipset: Intel® HM175
  • Ekran Kartı: GeForce® GTX 1050 2GB GDDR5
  • Hafıza: 8GB DDR4-2400
  • Hafıza yuvası: 2 Slot
  • Maksimum Hafıza: 32GB
  • HDD: 1TB 7200RPM
  • Optik Okuyucu: Yok
  • Ön Kamera: HD type (30fps@720p)
  • Ses: 4x 2W
  • Battery (Cell): 6-Cell Li-Ion
  • Güç adaptörü: 150W adaptör
  • Boyut (WxDxH) mm: 383 x 260 x 22~29 mm
  • Ağırlık: 2.2 kg

Öncelikle kasasından bahsetmek istiyorum:
Bilgisayarın kasası sert plastik olduğundan geçici izler bırakabiliyor aynı zamanda klavyesi de bırakıyor. Bu yazımı bilgisayardaki Steelseries klavye ile yazıyorum ve yazı yazarken insanı yormadan gayet rahat bir şekilde yazı yazılabildiğini söyleyebilirim. Kasası çok hafif aynı şekilde güç adaptörü de hafif olduğundan taşırken pek sıkıntı yaşamadım. Ama ben adaptör taşıyamam diyorsanız performanstan feragat ederek 3 saate kadar pil ömrü sunabiliyor.


Panel:
Bilgisayarda 1080P çözünürlüğünde 60 hertz mat TN bir panel var. Yoğun ışık altında bile ekranı görebiliyorum ve ekranın tepkime süresi oldukça düşük bu da oyunlarda daha iyi bir performans sunuyor.
Tabii ki renkleri IPS bir panel kadar güzel göstermiyor ama gayet tatmin edici bir paneli olduğunu söyleyebilirim.


Oyun performansına gelecek olursak:

Cihaz da şaşırdığım bir özellik oldu benim için normal de dizüstü bilgisayarların fişte olmadığı zaman performans kaybettiğini biliriz bu dizüstü bilgisayarda da geçerli olan bu durum bence fazla gibi geldi.
Bilgisayarı bataryadan kullanırken oyunlarda 10 FPS'e kadar düşüş yaşadım. Ama ben oyun testlerini prizde takılı olarak değerlendireceğim. Yeni çıkan AAA oyunlar da GPU sıkıntı çıkarmasa da VRAM yetersizliğinden RAM'e yükleniyor oyunlar bundan dolayı da RAM kullanımı üst seviyelere çıkıyor. Alacak arkadaşlara tavsiyem ek 8 GB RAM takviye etmeleri. Oyunlar da ki ısı değerleri bir dizüstü bilgisayara göre gayet normal. Yük altında işlemci 75 dereceyi ekran kartı ise 70 dereceyi geçmedi. Ayrıca turbo fan modu sayesinde dizüstü bilgisayarı kısa sürede soğutabiliyorsunuz fakat biraz gürültülü olabiliyor.


HDD performansı:
Bunu yazmamın sebebi daha önce SSD'li bir bilgisayar kullanmış olan arkadaşlar için. Her ne kadar 7200RPM bir HDD olsa da bir SSD değil. SSD ye göre yavaş açılıyor ve oyunlardaki Loading kısımları daha uzun. Alacak arkadaşlar yanında bir de SSD alırsa çok daha iyi olacaktır. Bilgisayarda M2 portu olduğunu da belirteyim.


Genel olarak:
Öğrenciyseniz ya da sık seyahat eden biriyseniz ve oyunlardan mahrum kalmamak istiyorsanız bu dizüstü bilgisayarı alabilirsiniz. Ama sabit bir konumdaysanız daha performanslı ve daha az ısınan bir masaüstü toplamanızı/almanızı tavsiye ederim.
 
Merhaba bende bu bilgisayari aldim 2 ay oluyor ama malesef hala çözümünü bulamadigim bi sorun var oyunlarda fps degerim iyi olmasi gereken gibi anlik fps dususu yasiyorum ozellikle saving chaptet bolum gecislerinde 1 snlik fps dususu yasiyorum windows 10 pro 64 bit tum driverlar guncel ekran kartida dahil sorunu bir turlu cozemedim yardimci olurmusun bana
 
Bende de muadili Monster Abra A5 V12.1 var. Herşey aynı diyebiliriz, sadece bende HDD yerine SSD var. Neden Monster değil de MSI seçtiniz acaba? Kötü bulduğum için değil, sadece fiyat daha ucuz diye soruyorum.
 
Bende de muadili Monster Abra A5 V12.1 var. Herşey aynı diyebiliriz, sadece bende HDD yerine SSD var. Neden Monster değil de MSI seçtiniz acaba? Kötü bulduğum için değil, sadece fiyat daha ucuz diye soruyorum.

MSI ın kullandığı bileşenlerin daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.Bilgisayar sadece CPU GPU ve RAM e göre seçilmemesi gerek bence.Monster alıpta pişman olan birçok arkadaşım var bilgisayarından tam performans alamama teknik servis yetersizliği gibi sorunlar yaşadıklarını duydum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı