Çözüldü MSI GL62M 7RD bölüm geçişleri veya harita yüklerken takılma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
  • Kurduğun 1709'un Build numarası nedir?
Build 16299.15

• Intel sürücüsü sürümü nedir?
Görüntü sürücüsünü kastettiniz sanırım; 22.20.16.4771

• Game DVR açık mı?
Kapalı.

• Intel Chipset sürücüsü kurulu mu?
Evet, kurulu.

• Intel AHCI sürücüsü kurulu mu?
Kurulu değil.

Yukarı.

Görüntü sürücüsünü güncelledim fakat değişen birşey olmadı.

Hmmm... Ben de Monster Abra A5 V12.1 var ve hiçbir şekilde oyunlarda takılma sorunu yaşamadım. Sorunun sebebi i5 7300HQ ve GTX1050 ikilisi değil. Sorun neyse başka bir şey.

Hmmm... Ben de Monster Abra A5 V12.1 var ve hiçbir şekilde oyunlarda takılma sorunu yaşamadım. Sorunun sebebi i5 7300HQ ve GTX1050 ikilisi değil. Sorun neyse başka bir şey.
Evet fark ettim, ekran kartına giden güçte bir sıkıntı var voltaj düşüyor olmaması gereken yerlerde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sorunu açıklayan video.

V-Sync açınca iyice kafayı yiyor.

1703'e tekrar döndüm, tüm driverları verildiği sırayla kurdum, sonuç aynı.

Son düzenleme:
Sorunla çok uğraştığını fark ediyorum ve sorun o değil gibi şeyler denince bir miktar kızdığını biliyorum. Ben de Total War Atilla oynuyorum ve tur atlama kısımlarında işi büyük oranda işlemci yapıyor. Yani sorun voltajla alakalı değil demiyorum ama bu sahnede ekran kartı kullanımı işlemciye göre daha düşük oluyor. O veri bu yüzden o şekilde olabilir. Savaşlar sırasında durum nasıl? Afterburner ile bakıyorsan eğer diğer GPU ve CPU kullanım oranları ile birlikte kontrol ettiğinde durum nedir?

Son düzenleme:
Bu sadece bir örnekti, mesela Far Cry 3 oynuyorum diyelim o oyunda haritada uzaklara gidince oyun takılıyor aynı şekilde voltaj düşüyor, sonra devam ediyor, Watch Dogs'da da aynı şey geçerli, Gta 5'te de takılmalar var belli yerlerde, mesela Dark Souls 3'te adım başı bu sorunu yaşıyorum neredeyse. Gerçekten bilgisayarın başına oturup oyun oynamaya kalksanız anlarsınız böyle oynanmayacağını, ben ilk defa oyun oynayan birisi değilim yıllardır oyun oynuyorum, daha önce de bilgisayarım vardı, Playstation 4'üm de var nerede takılıp takılmayacağını biliyorum kısacası, bunlar normal şeyler değil.

Aynen kardeşim çok haklısın. O kadar zaman bende konsol kullandım 30 FPS'ti ama en azından böyle anlık takılmalar yapıp canını sıkmıyordu. Gidip bir sürü para verip bilgisayar alıyoruz konsoldan aldığımız zevki alamıyoruz. Bilgisayarı aldığım gün ki sevinç falan kalmadı. Şu anda 500 TL'lik bilgisarın bile kaldırdığı oyunları oynuyorum yeni oyunlarda maalesef ciddi FPS düşüşleri oluyor. Hiç zevki falan kalmadı. Artık buna yetkililer bir çözüm bulur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…