MSI GL65 Leopard 10SCXR-061XTR sıcaklık değerleri

MSI'da ışık sızması olmayana da daha denk gelemedik. O kadar övülen alet fiyatta yüksek ama sorunları da bitmiyor. Panel kalitesi ayrıca çok kötü ve chi mei panel kullanıyor. 22.000 TL'lik modelinde bile ışık sızması mevcut.

Bende ışık sızması yok. Üstelik IPS panel.

Klasik servis lafları :) ışık sızması kalitesiz kontrolsüz üretimden kaynaklı panel çıtalarının iyi kapatılıp ekran içlerinin izole bant ile düzgün yapılmamasındandır. Fabrikaların tamami ile daha hızlı daha maliyetsiz üretimi için kontrolsüz baştan savma üretim sonucu oluşan bir durum. Dell'de niye bu oran çok düşük, HP'de niye düşük. 7 senelik HP bilgisayar var bende IPS gram sızma yok.

Aynı bilgisayardan arkadaşımda da var. O da yüksek sıcaklık değerlerinden şikayetçi. Aida64 programı ile kararlılık testi yaptığımızda işlemci 97 dereceye kadar çıkıyor.
Eki Görüntüle 717210
Aida64 programını yükleyip kararlılık testi yapabilir misiniz sizde kaç dereceye kadar çıkıyor?
Ayni testi yaptim 96-97 arasinda gidip geliyor. Dragon centerdan balanced yapilinca sicaklik 90-91 dereceye düşüyor sizde de öyle mi

Bende Dragon Center 2.0.86.0 yüklü benim oyunlarda aldığım sıcaklık fakat boşta Google dolaşırken işlemci birden şahlanıyor %50 kullanımları görüyor frekansı 4E çekiyor 70-80I görüyor nadirde olsa ben boştaki bu değerleri anlayamadım.

Bence BIOS Firmware güncel mi bakmalısın. Sonra Windows 20H2 sıfır kurulum yap ve Update ertele. Windows arka planları ve bildirimleri kapat. Windows yardım ve diğer gereksizleri kaldır. Bunlar bilgisayarı sömürüyor. Driverları sitesinden sırayla indir ve kur. En son BIOS'a git ve sağ Shift + CTRL + sol alt + F2 tuşlarını gir. Advanced bölümüne gir, overlooking kısmına git Processor'e tıkla. -90 yap. Programsız undervolt yapılıyor.
Bende Dragon Center 2.0.86.0 yüklü benim oyunlarda aldığım sıcaklık fakat boşta Google dolaşırken işlemci birden şahlanıyor %50 kullanımları görüyor frekansı 4E çekiyor 70-80I görüyor nadirde olsa ben boştaki bu değerleri anlayamadım.

Kusura bakma, 2.0.86.0 diyecektim. Bu sorunlu. MSI forumda konuları açılmış.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. 1 hafta önce aldığım MSI marka cihazım CPU sıcaklıkları bana anormal geldi belki de akıllı fan olayından dolayı olabilir. Şimdi boştayken CPU sıcaklık değerleri 59-70 arası gidiyor ve Afterburner uygulaması ve Dragon Center arasında farklar oluyor alta birazdan Afterburner uygulaması ile oyunlarda aldığım değerleri yazacağım normal mi değilse teknik servise göndereceğim.
Not: Game Center'da balanced moda oynadım.

ARM'a 3 oyununda 70-80 kişilik bir sunucuda, işlemcimin 83 Max 93 ve ortalama 82-84 arası gidip geliyor. Arada bir ani yükselmeler oluyor tabii ekran kartı isemin 50 Max 53 ortalama 52 derece arası Turbo fan ile CPU ortalama 74-77 arası GPU ise 46-48 arası.
Minecraft oyununda ise Survival moda random mapte ilk açılışta bayağı yüksekti 90 civarı ama ARM'a 3'ten çıktıktan hemen sonra girdim CPU'min 85 Max 95 ortalama 82-86 arası gidip geliyordu ani yükselmeler Minecraft'a da oluyordu tabii GPU isemin 48 Max 50 ortalama 48'di Turbo fan ile işlemci ortalama 71-74 arası ekran kartı 42 sabit bir şekilde. Şimdi bu işlemci sıcaklık değerlerinin bu ısı seviyelerinde ve çok fazla olmasa da sıcaklık artıp düşmesi normal mi veya Dragon Center uygulaması sıkıntılı mı?

Bende de aynı model var Valorant'ta 88-90 dereceleri görüyor ayrıca ekranda ışık sızması var anlamadım cihazda mı sorun var yoksa normal mı?

Bu sorun bende de vardi ve gelismis guc seceneklerinden Max CPU kullanimini yuzde 97 yapin hem dengelide hem de yuksek performansta ben yaptim bosta 45-47 derece arasi calisiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı