MSI GL72 6QF-641XTR Nasıldır?

Monsterı bugün aradım ve bana şöyle bir açıklama yaptılar Control Center ile alakalı. Bu programın olmaması bir eksi değilmiş. Şöyle ki istenilen ayarlamaları Control Center üzerinden eskiden yapabiliyorken yeni çıkan seride bunu cihaz otomatik olarak yapıyormuş. Bu nedenle koyma ihtiyacı ortadan kalkmış. Bilginize.

Merhaba, yaklaşık olarak geçtiğimiz Haziran ayından beri 3500 TL ile 4500 TL civarında oyuncuların tercih ettiği bilgisayarları incelemekteyim. İnsan dişinden tırnağından arttırıp bir şey alacağı zaman daha detaycı olabiliyor hali ile. Seçeneklerim bütçemi ayarlamak için geçen sürede Monster, Dell ve MSI aralığına indi. Fiyat olarak ve genel donanım özellikleri olarak birbirlerine yakın bu 3 üreticiden MSI'da karar kıldım. Öncelikle belirtmek istediğim bir husus var gerek bu forumda gerek ise internet üzerinde diğer takip ettiğim forumlarda ne yazık ki çok yanıltıcı, taraflı ya da farklı sebeplere dayalı yorumlar var. Sanıyorum ki bir çok forum kullanıcısı yazdıklarının internet ortamında kaç kişi tarafından okunabileceğinin farkında değil. Çünkü bir çok bilgisayar ve üretici hakkında çok haksız yorumlar ve paylaşımlar ile karşılaştım. Bunlar doğal olarak bir şeyler öğrenmek bilgi edinmek için çabalayan insanları yanıltabiliyor.

Benim şahsi tavsiyem imkanını bulduğunuz sürece 1. elden canlı şekilde test etmeniz ve ihtiyaçlarınıza karşılık verip vermediğini gözlemlemeniz. Misal ailemizden 2 kişi Monster kullanıcısı idi lakin cihazlarından memnun kalmadıkları için hep bir ön yargım vardı bu firmayı gündemime alırken. Ayrıca bir çok olumsuz ve karamsar eleştiride beni korkuttu. Gittim Monster kullanıcısı arkadaşlarım ile Monster firması ile görüştüm. Ürünleri deneme fırsatı buldum ve ne kadar yanıldığımı fark ettim. Kendilerini gerçekten çok iyi bir seviyeye getirmişler. MSI tercihinde bulunmasam kesinlikle alacağım bilgisayar Monster olacaktı bundan eminim ki hala kararsızlığımın etkilerini yaşıyorum. Aynı şekilde MSI içinde internet ortamında yazılanları görünce galiba bunca zamandır bu adamlar oyuncu bilgisayarı üretiyoruz diye bizi kandırıyor dedim. Hani koskoca firmaları üreticileri resmen maymun etmişler. Aklım almıyor doğrusu. Şu foruma ve diğerlerine üyelik açıp bunları yazmamdaki sebepte tam olarak bu. Belki bir daha forumda paylaşım yapmayacağım ama en azından bunları dile getirmek istedim. Uzun lafın kısası sizin tercihlerinizi zevklerinizi sizden iyi kimse bilemez deneyin, kullanın kesinlikle fikir de alın başka kullanıcılardan ama unutmayın kullanacak olan sizsiniz. Bu yüzden kendi kararınızı kendiniz verin.

Son olarak konu başlığında ki bilgisayara gelelim. Şunu da belirteyim buradaki yazıların yarısı konu başlığındaki soru ile alakasız ne yazık ki. Kullanmayı, almayı düşündüğümüz bilgisayar hakkında bir şeyler öğrenmek için açılmış başlıkta rakip firmaların ürünlerinin incelenmesi biraz enteresan olmuş doğrusu. Bilgisayara dönecek olursak internet ortamında yazanlardan en büyük gerçeklik payı olanı parmak izi konusu. Klavye ve çevresinde çok göze batmasada ekranın arkasında bulunan yüzeyde çok belli oluyor temiz tutmak ve düzenli temizlemek gerekiyor. Klavye tabiki bir mekanik klavye değil ama plastik malzemeden bu denli bir kullanım sunmaları beni açıkçası şaşırttı. Gayet memnun kaldım. Bu forum mu başka forum mu emin olamadım ama bir arkadaş vardı MSI bilgisayarının ekranı ve bilgisayarın kendisi hakkında "çöp" , 6 aydır kullanıyorum memnun değilim gibi görüşler bildirmişti. Bunları görünce çekiniyorsunuz doğal olarak ama ben ekrandan çok memnun kaldım. Direkt olarak ekrana güçlü bir ışık kaynağı tutulmaz ise çalıştığınız, oyun oynadığınız ortam güçlü spot ışıkları ile aydınlatılmıyor ise çoğu zorlu koşulda gayet güzel sonuçlar veriyor ekranımız. Beni bu bilgisayar ile ilgili esas hayrete düşüren ise soğutma kısmı oldu. Zaten kararımda en etkili nokta buydu. Bilgisayar gerçekten ısınmıyor. Kendi klavyesini kullansanız dahi elinizin altında hissedeceğiniz sıcaklık değeri kesinlikle rahatsızlık vermiyor. Bunun aldığım yerden Türkiye'ye özel bir model olduğunu belirttiler. normalde MSI GL serilerinde çift fan kullanmıyormuş sadece MSI GL72 6QF-641XTR'a özel bir durum imiş. Gerçi daha benimde çift fanı kullanmamı gerektirecek bir durum olmadı. Esas sınavını yaz sıcaklarında verecektir diye tahmin ediyorum. Oyunlar o ekran kartı ile orta seviye ya da düşük seviyede anca oynanabilir diyenler olmuş. Bir çok oyunu önerilen maksimum ve yüksek ayarlarda rahatlıkla akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Shadow of Mordor, GTA V, Batman Arkham Knight, FALLOUT 4, TES Online, Dark Souls 3, Mad Max, DOOM ve Witcher 3 şu ana kadar denediğim oyunlar. Dediğim gibi yazılanlardan sonra beklentilerimi o kadar düşürmüştüm ki böyle doyurucu grafikler karşısında şaşkına döndüm. Klavye ışıksız ama bunun neden bu kadar önemli bir eksiklik olduğunu hala anlayabilmiş değilim. Görsellik açısından şık dursada performansı etkilemediğinden benim için önemli bir nokta değil idi belki sizin için önemlidir. Fiyatını aşağı çeken hususlardan biriside metal alaşım yerine plastik kullanılması kasada. Plastik dediğime bakmayın gerçekten sağlam bir görünüş ve hissiyat veriyor kasa. Dokununca ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Bilgisayarın kullanıcısı ve sahibi olarak kesinlikle tavsiye ediyorum merak ettiklerinizi cevaplamaktan mutluluk duyarım. Birde eklemek istediğim bilgisayarın donanımsal özelliklerini kafanıza çok takmayın. Tabi ki 3. nesil işlemci yahut 500 serisi bir ekran kartı görünce aman olur o kadar deyip almaya kalkın demiyorum ama donanımsal özelliklerin gücü kadar sistemin stabil çalışması ve en önemlisi niyetiniz oyun oynamak ise soğutma ve uzun kullanıma uygunluk süreleri de donanımsal gücü kadar ön plana çıkıyor. Benim kullanıcı olarak tavsiyem niyetiniz bütçenizi çok aşmayacak şekilde kaliteli bir oyun bilgisayarı ise tercihinizi Monster ya da MSI olarak belirlemeniz olacaktır. Dell ne kadar aynı fiyat aralığı ve benzer donanımları sunuyor olsada Monster ve MSI markalarının bu işteki tecrübeleri onları bir adım daha ön plana çıkarıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir okuma zahmetine girdiğiniz için teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı