MSI GS60 2PC Ghost İncelemesi

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
54.015
Çözümler
18
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
GS60 oyuncu dizüstü bilgisayarını sizler için inceledik. Ghost olarak isimlendirilen yeni GS60 ile MSI notebook tasarımı da performansı gibi güçleniyor. İşte...
fvOWcf1G-os


Daha fazlası...
 
Ali bey, incelemenizi okudum. Bende GS60i büyük bir hevesle alıp büyük hayal kırıklığı yaşadım..Pc idle durumdayken cpu kullanimi yüzde 2 civarinda olmasına rağmen cpu fanı çok sesli çalışıyor, 3300rpm seviyesinde ve cpu sicakligi 47-48 derecelerde...bios update, firmware update yaptım hiçbir şey değişmedi..Nette windows 7 yükleyip problemi çözenler olsa da bu kadar para verip orjinal 8.1 yüklü pcyi kullanamayacak mıyım? Bios'ta hardware monitor yada fan ile ilgili bir ayarda olmadığı için oynama yapılamıyor. Tavsiyeniz nedir, yardımcı olursanız sevinirim.
 
Dizüstü bilgisayarda bu sorunu yaşayan bir kullanıcının konusunu buldum burada: MSI GS60 Ghost/ Ghost Pro Thread - Page 133 Kendisi fan kontrol profili oluşturup paylaşmış. Program bağlantıları da konuda yer alıyor. Çeviriye ihtiyacınız varsa konuyu çevirebilirim.

Bizim başımıza gelmedi, testlerde Windows 8.1 kullandık, genel kullanımda da çok da iyi sonuçlar verdi. Oyun oynarken fan sesi yükselse de sizin bahsettiğiniz seviyede yükselmedi. İncelemeden sonra ürün hazır elimizdeyken bir de güncelleme rehberi hazırlamıştık:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonrasında da bir sorun çıkmadı. Sizin güncellemeniz de bu şekilde mi acaba? Şu an ürün elimizde olsa yukarıda paylaştığım yöntemi de deneyebilirdim.

Tavsiyeme gelince, zamanınız yoksa iade edebilirsiniz ama şahsen başıma gelse bu yöntemleri denemeden bu laptopdan vazgeçmek istemezdim. Şu an kullandığım GE60'a göre GS60'ın soğutması ve mühendisliği çok üstün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ali bey cevap için teşekkürler. Güncellemeleri sizin inceleme videonuzu izleyerek yaptım. İade süresi zaten 1 hafta gözüküyor benim 10 gün oldu, iade etme düşüncem yok açıkçası bir çözümü olmalı..Yoksa çok güzel bir laptop bir önceki laptobumda GE 60 dı bu hafifliğe ve sağlamlığa geçmek çok güzel oldu. İşin ilginç yanı bu problem prize takılıyken olur, pilde bu durumu yapmıyor browserlar açık olsa dahi.. pildeyken 42 derece cpu ve 2750-2800 rpm seviyelerinde ve gayet sessiz çalışıyor..Kafaya da taktım sesi çözmeden içim rahat etmeyecek. EC edit programları var çözümler gördüm yabancı sitelerde ama yanlış bir ayar yapıp anakart yada cpu ya zarar vermek de istemiyorum. Vermiş olduğunuz sayfayı okuyup bir denim, ama başka çözüm bulur da paylaşabilirseniz çok sevinirim. Tekrar teşekkürler..
 
Ali bey, göndermiş olduğunuz sitede ki profil uygulamasını denedim sorun çözüldü ama inşallah problem çıkarmaz sonrasında :) Arkadaş CPU 52 dereceye gelene kadar fanı çalıştırmıyor, 52 dereceden sonra fan çalışmaya başlıyor..Sadece browser açınca bile fana 3300 rpm olurken şimdi browserda 6-7 tab açıkken, youtube ve başka yazılımlar çalışırken cpu 43-44 , fan 2800 rpmde dolaşıyor ve pc gayet sessiz..Bu problemi yaşayan arkadaşlarda uygulayabilirler.
 
MErhaba forland sorunu nasıl çözdünüz ben anlmadım yardım edecek varmı aynı sorun bende de mevcut :(
Merhaba, öncelikle hangi model msi bilgisayara sahipsiniz? bu işlem için 2 tane program kullanılıyor. Bir tanesi bilgileri görmek için diğeri editlemek için. Daha onceki mesajlarımda paylaşmıştım. Eğer model benimkiyle aynı ise uğraşmadan tek programla sadece profilleri içeri atabilirsiniz. Zaten programlardan svet kepler ücretli bir program. Bilgilerinizi paylaşırsaniz yardımcı olmaya çalışırım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı