MSI GT72S 6QF donma ve mavi ekran sorunu

hypsi

Hectopat
MSI GT72S 6QF kullanıyorum, garantisi yeni bitti ve sorun şöyle. Her sabah ilk boot'dan birkaç dakika sonra ekran donuyor ve mavi ekran alıyorum ve BIOS takılı kalıyor, çıkamıyorum daha sonra kendiliğinden bir şekilde açılıyor ve laptopu bir sonraki kapayışıma kadar hiçbir sorun yaşamıyorum. Tabi bazen BIOS'ta takılma olayı 1-2 defa tekrarlanabiliyor. İlk önce virüs bulaştıgını dusundum Norton kullanmama ragmen, 3 defa format attım ilk 1-2 gün normal daha sonra sorun tekrarlıyor. BIOS'u güncelledim yine fayda etmedi. Daha sonra arkadaşım RAM'dendir dedi ve sitenizdeki rehberden Memtest86 ile test ettim RAM'ler temiz cıktı. Bugun HDD scan ile test ettim bilgisayarımda 1 TB HDD 2xm2 256 RAID şeklinde SSD var HDD'de hiçbir sorun cıkmadı. SSD'de ise hddscan verify testinde 20ms< 3block -- read testinde <10 24block 20< 37block 50< 6block 150< 3 block cıktı bunlar normal degerlermiş sanırım (pek anlamam bu işlerden). Yani çaresizim anlayamadım neden oluyor. Bir de sorunlar baş göstermeden önce gece bilgisayarı açık bırakmıştım ertesi gün başladı sıkıntı, büyük ihtimal gece elektrikler kesildi baglantılı olabilir diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı