MSI GTX 1050 Ti sürücü kurduktan sonra görüntü bozuluyor

Ertugrul S.

Hectopat
Daha fazla  
MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G aldım oyunları rah
at oynayabilmek için ama işkence oldu.
Nvidia'nın en son sürücüsünü kurmak istedim (formattan hemen sonra) lakin daha kurulum esnasında ekranda renkler birbirine karıştı. Hiçbir şey okunamaz oldu. Kurulum bitsin düzelir diyerek bekledim, yeniden başlattım, yok sorun devam ediyor.
Ekran beceriksiz bir çocuğun elinden çıkan sulu boya resim gibi karmakarışık mide bulandırıcı.

Bana yardım etmenizi rica ediyorum.

Sistem ve denediklerim şunlar;

• Ekran kartı : MSI GTX 1050 Ti
  • Monitor: Samsung UN28H4500
  • Adata Su800 SSD 120 GB
  • WD Blue 1TB
  • Anakart: ECS H61H2-M12
  • İşlemci: i3 2140

1. Güvenli kipte sürücüyü kaldırıp yeniden kurdum.
  2. Nvidia sitesinden farklı sürücüler indirip denedim. (USA, UK, TR olarak ayrı ayrı)
  3. Windows 10'a sürücüyü güncellettirdim.
  4. HDD'ye kurulum yapmayı denedim.
  5. HDMI kablosunu değiştirdim.
  6. MSI Türkiye'ye danıştım hemen servise yönlendiriyor yeni ekran kartımı servise göndermek istemiyorum.
  7. Samsung ilgilenmiyor.

Ama sonuç yine aynı bulanık ekran.
Windows 10'un içinde yüklü gelen basit sürücüyle çalışıyor.
MSI sitesinden yaklaşık 2 yıl önceki sürücüyü indirdim ve kurdum sorun yok şu an.
HDMI girişle bağlıyorum monitore.
Geçen gün çıkan yeni sürücüyle de denedim yine olmadı.

Yeni sürücü kuruluyken DVI çıkışından başka monitore bağlıyorum onda sorunsuz görüntü alıyorum.
Ama modelini yukarda verdiğim SAMSUNG monitorde güncel sürücüyle sorun hala devam ediyor.Başka monitorüm yok.
Oyun oynayamıyorum. Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlarım yardım edip bilgi paylaşırsa sevinirim.
Saygılarımla.

IMG_1292720p.jpg
IMG_1293 copy.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir monitörde sıkıntı yok demişsiniz. Monitörün çözünürlüğünü değiştirip deneyin.

Görsele ve anlattıklarına bakacak olursak grafik işlem biriminde arıza var. Özellikle sürücü kurulumundan sonra bu görüntü karşına çıkıyorsa arıza kesindir. Kartın HDMI controllerinde bir problem olabilir. Yine de farklı porta sahip monitörde uzun kullanım testi gerçekleştirilmeli.

Görsele ve anlattıklarına bakacak olursak grafik işlem biriminde arıza var. Özellikle sürücü kurulumundan sonra bu görüntü karşına çıkıyorsa arıza kesindir. Kartın HDMI controllerinde bir problem olabilir. Yine de farklı porta sahip monitörde uzun kullanım testi gerçekleştirilmeli.

Eski Sürücüyle hiç problem yok ama

Merhaba ;
"El, elin eşşeğini türkü çağırarak ararmış" >> kendi sorunumu kendim çözdüm yine...
Elbet birgün Çözüme ihtiyacı olan olur burada paylaşıyorum.
Sorun, sürücünün monitorü 12 bit algılamasındaymış.
Nvidia denetim masasından fotoğraftaki menüden 8 bit i seçince sorun ortadan kalktı.

Allah'a Şükür yeni 1050ti m de başka bir sorun görünmüyor..
Saygılarımla

Dosya Ekleri

• Çözüldü.jpg
    Çözüldü.jpg
    68,2 KB · Görüntüleme: 357
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı