MSI GTX 1060 6GB O.C. Yapma

• Konuyu başlatan xLykia
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 7.664

xLykia

Megapat
Daha fazla  
Hortlatıyorum fakat az önce konunuza bakacağımı söylerken buraya geliverdim 1. sayfadan beri okuyarak gülüyorum. Allah iyiliğinizi versin :LOL::LOL:
Bende GTX 1060 6 GB MSI versiyonu var hangi ayarlara O.C. edebilirim? Bu işlerde deneyimli değilim i5 6500 işlemcim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hortlatıyorum fakat az önce konunuza bakacağımı söylerken buraya geliverdim 1. sayfadan beri okuyarak gülüyorum. Allah iyiliğinizi versin :LOL::LOL:
Bende GTX 1060 6 GB MSI versiyonu var hangi ayarlara O.C. edebilirim? Bu işlerde deneyimli değilim i5 6500 işlemcim var.
Sorun değil dostum. :) Eve geçince anlatırım.

Öncelikle O.C.'u adım adım yapmalısın. Her O.C. yapışında bir benchmark testi çalıştırmalısın. Voltaj artırmadan kartın nereye kadar gidebiliyor onu öğrenmen lazım. Çünkü her GPU'nun silikon kalitesi aynı olmuyor. FPS artışı için kesin bir cevap veremeyeceğim, buna sen bakmalısın. :) Diğer önemli nokta ise ibreleri bir anda son vurma, yavaş yavaş artır. Yoksa kartına zarar verebilirsin.

Çok fazla performans artışı olmaz ama zevk işi. Mesela benim yaptığım testte 3-5 FPS artmıştı. :)

MSI RX 570 Default vs O.C. Oyun Testleri

Deneme yanılma yöntemi ile en stabil ayarı bulman gerekiyor kısacası. :)

Deneme yanılma yöntemi ile en stabil ayarı bulman gerekiyor kısacası. :)
Fakat neyi nasıl arttıracağım, ne kadar düşüreceğim konusunda hiçbir fikrim yok. Hangi programı nasıl kullanacağım vs.

Hocam size özelden bir yerden ulaşabilir miyim acaba? Soracağım bir takım şeyler var ve bilgili birisine benziyorsunuz, forumda konu açmıştım da cevap alamadığım birkaç soru var.

Hangi programı nasıl kullanacağım vs.

MSI Afterburner kullanabilirsin: MSI Afterburner

Fakat neyi nasıl arttıracağım, ne kadar düşüreceğim konusunda hiçbir fikrim yok.

Başlangıç için çekirdek hızı ve bellek hızı değerini artırman yeterli. Mesela 25 MHz çekirdek hızını artırarak git, 50 MHz de bellek hızını artırarak git. Bu iki değeri her arttırdığında da bir benchmark çalıştır, kartın stabilite durumunu öğren. Stabilitesi bozuluna kadar bu şekilde devam et.

Hocam size özelden bir yerden ulaşabilir miyim acaba? Soracağım bir takım şeyler var ve bilgili birisine benziyorsunuz, forumda konu açmıştım da cevap alamadığım birkaç soru var.

Özelden yardım istemek yasak. Farklı sorularınız için yeni konu açmanız gerekiyor. :)

MSI zaten kendisi O.C. yap diye program vermiyor mu? Yani MSI Afterburner ile O.C. yapabilirsin.

Kardeşim bence bu işe hiç girmene gerek yok. Benim de ekran kartım MSI GTX 1060 ve işlemcim de i5 6500. Gerek yok O.C.'ye, Gaming APP'de O.C. moda al fazlasıyla yetiyor zati kartı yormaya ve gereksiz riske girme derim. GTX 1060 zati güçlü bir kart.

Kardeşim bence bu işe hiç girmene gerek yok. Benim de ekran kartım MSI GTX 1060 ve işlemcim de i5 6500. Gerek yok O.C.'ye, Gaming APP'de O.C. moda al fazlasıyla yetiyor zati kartı yormaya ve gereksiz riske girme derim. GTX 1060 zati güçlü bir kart.
hocam bende 1060 alıcam i57500 16gb ram var oyun performansı nasıl olur sence ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı