MSI GTX 1070 Düşük Performans Sorunu

p01nt

Kilopat
Makaleler
1
Sisemi toplayalı 3 ay oldu. Windows 10 yüklü crack yok ama henüz ürün etkinleştirmesi yapmadım. LoL'de 1080p, en yüksek ayarlarda, anti-alising açık 170-230 FPS alıyorum. Biliyorum, yüksek bir değer ama bu kart için çok düşük. LoL'de bu FPS'i alırsam kim bilir GTA V'de ne kadar FPS alırım. Ayrıca bununla birlikte SSD'ye kurulu olan Windows 18 saniyede açılıyor sanırım bunun da daha hızlı olması lazım. Bilgisayarı ilk aldığımda daha hızlıydı diye hatırlıyorum.
Bugün kasanın içini açtım. Parçaları sökmeden fırça ile tozunu alıp saç kurutma makinesinin en soğuk ayarında uzaktan tozunu kaldırdım. Ancak pek bir performans değişimi göremedim. Sizce format mı atmalıyım yoksa başka bir çözüm yolu var mıdır?

LoL'de kartınız gücünün tamamını kullanmıyordur. Kullansaydı -ki bu daha çok güç harcamak ve dolayısıyla elektrik faturasını şişirmek ve kart sürekli tam yük altında çalışacağı için ömrünün kısalması demek- binlerce FPSlik bir değer görebilirdiniz. Ama kart aldığınız FPS'yi gücünün belki yüzde 15'i ile sağlayabildiği için gücünün yalnızca yetecek kadarını kullanıyor. GTA 5 gibi daha yüksek kas gücüne ihtyaç duyacak oyunlarda kartınız gücünün daha çoğunu kullacak ve sizi üzmeyecektir.

GTA V aldım ve indirdim. Ayarları en yükseğe aldım ve hala düşük performans almaktayım. 1080ı, tüm ayarlar en yüksekte olduğu zaman 40-60 arası FPS alıyorum. Sorun donanımsal mıdır, yazılımsal mıdır? Fotoğrafın sol üst tarafta CPU, GPU ve Ram değerlerini görebilirsiniz. Sizce bir teknisyene göstermeli miyim? Alt tarafta da sistem özelliklerimi görebilirsiniz.
sistem.png

gta 5 performans.jpg

Gtx1070 1080p Kartı değil kartın kendini koruma gibi bir modu var o kadar güçlü ki %100 kullanmak için 2k veya 4k ekran lazım yani siz bu kartı 1080p'de kullanmayın.

GTA V aldım ve indirdim. Ayarları en yükseğe aldım ve hala düşük performans almaktayım. 1080ı, tüm ayarlar en yüksekte olduğu zaman 40-60 arası FPS alıyorum. Sorun donanımsal mıdır, yazılımsal mıdır? Fotoğrafın sol üst tarafta CPU, GPU ve Ram değerlerini görebilirsiniz. Sizce bir teknisyene göstermeli miyim? Alt tarafta da sistem özelliklerimi görebilirsiniz.Eki Görüntüle 202654
Eki Görüntüle 202653
DSR ile 2K'da oynayıp sonuçları paylaşabilir misiniz acaba ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı