Çözüldü MSI GTX 1070 Quick Silver performans sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Emre_54

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu indirimlerinde faydasıyla sistemimi bitirdim.

Her şey tamam ama şu an GTA 5'te gördüm Recep abinin de yaptığı testlerde dahil ekran kartı 1080p'de hiçbir şekilde 60 FPS altına düşmüyor. Genel olarak 90-100 FPS seyrediyor. Aynı ayarları yaptım ama bu FPS değerlerini bırakın 23-24 FPS'leri görüyor şehir içi. Ayarları kıstım 1080p low ayarlara aldım şehir içi 40 FPS gördüm. Yani bu ekran kartı GTX 1050 falan değil ki bu değerleri görsün. Ne yaptıysam düzeltemedim. Driverları sildim tekrardan yükledim. VBIOS güncelledim, PC'ye format attım yine olmadı. Ne yaptıysam bu droplar yaşanıyor ve düşük FPS alıyorum. Bizzat siz de dahil olmak üzere Recep abiden de yardım istiyorum çünkü artık son raddesindeyim. Baya uğraştım sinirlendim pazara kadar çözüm bulamazsam ekran kartını iade edeceğim.

Not:GPU Z'den baktım RAM'ler Micron marka.

Çözüm
  • İşlemcine kaliteli bir soğutucu al. 7700 için 70 derece bana yüksek geldi.
  • Windows 10 sürüm 1703'e geç. Sizin kadar FPS alamıyorum diyorsun Windows 8.1 kullanıyorsun. Biz 8.1 kullanmıyoruz 10 çıktığından beri.
  • Bu ikisini yapmana rağmen sorun çözülmezse başka bir PSU ile dene.
Ayrıca verileri böyle detaylı alalım:

Oyundayken sıcaklık ve kullanım değerlerinin net göründüğü birkaç görsel ekle.

Çözünürlüğü 1440P'ye çıkar, FXAA ayarla genel olarak Ultra değilde High ayarla geri kalanları, bu değerlerde GPU kullanımı 99'u görmesi lazım. Aynı zamanda işlemcide 100'e yakın değerler alıyorsan. Gerçi işlemcini belirtmemişsin alabileceğin en iyi performans odur.

Ayarları kökle. GTX 1070'le 1080P oynamamaz arkadaşlar ama değerler gayet düşük dediniz ya GTX 1050 mi bu diye ondan bile düşük performans veriyor... İşlemciniz nedir ? (Bariz bir darboğaz söz konusu)

Benim problemim düşük FPS, FPS düşmesi ve aşırı ısınma. 71 dereceyi gördüm ben işlemci i7 7700.

GPU kullanımı kaçı görüyor yazarsan daha iyi anlarız. Ayarlar maksimumda 70'li dereceler normal bu arada. Örneğin; Rise of The Tomb Raider 2K Max. Settings'de 1070 kullanıyorum, fanları %100 çalıştırıyorum derece 73 de sabit kalıyor. Artığın görselde GPU kullanımı 91 görünüyor ve 1080p'de yüksek bile. Bu yüzden ısındığını düşünüyorum. Dediğim ayarları yaparsanız kullanımın 99 da sabit kalacağını düşünüyorum. İşlemci zaten sıkıntı yaratmaz.

2K'da da problem yok, FPS aynı ama ondada drop yiyorum. GPU kullanımı %99 ama FPS 30 35 iniyor.

Oyunda arabayla son hız giderken git gide FPS düşüyor hatta bazen grafiklerde geç yükleniyor mu? SSD kullanıyor musunuz ve sistemi zorlayacak başka oyunlarda da performans böyle mi?

Oyunda arabayla son hız giderken git gide fps düşüyor hatta bazen grafiklerde geç yükleniyor mu, SSD kullanıyormusunuz ve sistemi zorlayacak başka oyunlarda da performans böyle mi?
Başka oyunda test etmedim ama LOL'de 120 160 arası alıyorum ki az bi değer. SSD kullanıyorum Hi-LEVEL marka. 240GB 550/530 MB/s. GTA V HDD'de kurulu. Map yüklenme sorunu yok sadece FPS düşük.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…