MSI GTX 1080 Ti Gaming X %100 kullanımda 82-83 derece normal mi?

• Konuyu başlatan Dunks
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.386
Kasayı bir bilgisayarcıya götürüp yenilettim. Cooler Master marka sürdüğünü küçük bir nokta koyup kapattığını gördüm.
O tür termal macunların piyasa da bolca sahteleri var sana sürdüğü macun da sahte olabilir. En iyi yöntem kendin uygulaman, macun olarak sana arctic mx4 önerebilirim. Fakat bu macunun da piyasa da çok fazla sahtesi mevcut. Güvenilir satıcılardan araştırarak al bu macunu sahtesini alma. GPU'nun üzerinde ki ve soğutucu bloğundaki macunu İzopropil alkol ile temizle. Sonra MX4'ü uygula GPU'nun üzerine elini korkak alıştırma, sürdükten sonra boşluk kalmayacak şekilde dağıt macunu. Sonra geri toparla kartı vidalarını güzel sıktığından emin ol, bu şekilde eskisine göre nazaran daha iyi olacağını düşünüyorum. :)

O tür termal macunların piyasa da bolca sahteleri var sana sürdüğü macun da sahte olabilir. En iyi yöntem kendin uygulaman, macun olarak sana Arctic MX4 önerebilirim. Fakat bu macunun da piyasa da çok fazla sahtesi mevcut. Güvenilir satıcılardan araştırarak al bu macunu sahtesini alma. GPU'nun üzerinde ki ve soğutucu bloğundaki macunu izopropil alkol ile temizle. Sonra MX4'ü uygula GPU'nun üzerine elini korkak alıştırma, sürdükten sonra boşluk kalmayacak şekilde dağıt macunu. Sonra geri toparla kartı vidalarını güzel sıktığından emin ol, bu şekilde eskisine göre nazaran daha iyi olacağını düşünüyorum. :)

Çok teşekkür ederim.
Yarın tekrar bir bakmayı düşünüyorum haber ederim durumdan.
Far Cry 6 ve Assassin's Creed Valhalla oyunlarına girdim 10 dakika civarı takıldım iki oyunda da sıcaklıklar bu şekilde acaba Epic Games'in oyunlarında mı sıkıntı var ki? Çünkü aşırı ısınma sorununu Sifu ve kena oyunlarında yaşadım iki oyunda Epic Games'in oyunu.

@kimakify adlı arkadaşın önerisi üzerine Artics MX4 adlı termal macunu aldım ve sürdürdüm. %100 kullanımda 20 derecelik bir fark oldu kendisine çok teşekkür ederim. Sorun bilgisayarcının sürdüğü macundaymış sahte diye düşünüyorum​

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    957,8 KB · Görüntüleme: 63
  • 2.png
    2.png
    762,8 KB · Görüntüleme: 70
  • unknown.png
    unknown.png
    148,6 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
1 ay önce termal macun yenilettim fakat durum hala aynı.

Termal macunu düzgün sürmemiştir. Ben 2 kez termal değişmiştim spatula ile yayarak sıcaklık düşmemişti. Sonra tekrar çıkardım mercimek kadar ortasına koydum ve oynatmadan bastırdım. Fanları da ıslak mendille temizlemiştim. Corsair XTM50 macun kullandım. Öyle böyle düşmedi sıcaklıklar. 7GB VRAM ve %100 kullanımda 72 derece ve fanlar yüzde 50-53’te. Fan ayarlarını oynamadım fabrika ayarlarında. Size tavsiyem macunu mercimek yönetmiyle tekrar sürün. Gaming X modellerinin soğutması çok iyi. 1000 serisi kartlar çok ısınır ona rağmen yakaladığım değerler beni mutlu etti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı