MSI GTX 1660 Ti Gaming X sıcaklık değerleri nasıl?

• Konuyu başlatan Reqoda
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.175

Reqoda

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta yazan ekran kartını kullanıyorum. Geçenlerde YouTube'da gezerken Technopat'ın bu kart ile testlerine denk geldim. Sıcaklık değerleri yaklaşık 15, yer yer 20 derece bende daha yüksek. Kartı yaklaşık 2.5 yıldır kullanıyorum. İlk aldığım dönem test yapmadığım için elimde bir veri yok lakin Technopat'ınkiyle aynı varsayarsak, 2.5 yılda bu kadar termal kayıp normal midir? Kasamı 6 ayda bir detaylı temizliyorum. Kablo düzeni biraz dağınık sadece.

Ekte de FurMark ile yaptığım 1 saatlik stres testinin verileri mevcut.

Diğer bileşenlerim:
AMD Ryzen 5 2600@3.85GHz
HyperX Fury 2x8gb@3200MHz CL18.
ASUS B450 TUF Gaming Plus-ıı
Corsair RM850 PSU.
Corsair iCUE 220t Air Flow.

Dosya Ekleri

• 0.png
    0.png
    3,6 MB · Görüntüleme: 121
  • 2.png
    2.png
    3,6 MB · Görüntüleme: 119
Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın termal macunu var hesaba katmamız gereken, onu yenileyip tekrar test edin sıcaklıkları. 2,5 yıldır herhangi bir ekran kartı termal macun değişimi yapılmamış ise normal bu sıcaklıklar.

Kartın termal macunu var hesaba katmamız gereken, onu yenileyip tekrar test edin sıcaklıkları. 2,5 yıldır herhangi bir ekran kartı termal macun değişimi yapılmamış ise normal bu sıcaklıklar.
Ekran kartları biraz kompleks olduğu için yenilemedim termal macununu çekindim biraz ama aklımda bulunduracağım, teşekkürler.
Kasanızı değiştirdiniz mi? Değiştirmediyseniz tozlanmış olabilir. Ya da termal bakımları gelmiş olabilir. Ha normal mi Gaming X için normal değil.
Kasamı 1 yıl önce almıştım yaklaşık. 6 ayda bir de tozunu alıp filtrelerini temizliyorum.

Ekran kartları biraz kompleks olduğu için yenilemedim termal macununu çekindim biraz ama aklımda bulunduracağım, teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber yardımcı olur.

Hocam bende Asus Tuf 1660S var ve bugün test yaptım. 75 dereceydi.
İnternetteki testlerle uyuşuyorsa bir sıkıntı yoktur tahminimce. Tuf serisinin Strix serisinden bir tık daha zayıf soğutmaya sahip olduğunu düşünüyorum o yüzden çok aşırı yüksek gibi gelmedi bana.
Bugün fırsat bulup termal macunu yenileyebildim ve gerçekten kayda değer bir gelişme söz konusu oldu. Eski haliyle 2 dakikada 77 dereceyi, 10 dakikada 80 dereceyi bulan ve %80 civarı fan çalıştıran kart; termal macun yenilemesi sonrası 1 saatlik testte 66 dereceyi geçmedi ve bu süreçte %46'dan fazla fan çalıştırmadı. Bu arada kullandığım termal macun Corsair'in TM30 modeliydi.

Yardımcı olan herkese tekrardan teşekkür ederim :).

Dosya Ekleri

• 4.png
    4.png
    3,5 MB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı