MSI GTX 960 2G vs MSI R9 380 4G

semiramis

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yakın zamanda yurt dışındaki arkadaşım Amerika'ya gidecek ben de bunu fırsat bilip ekran kartını oradan getirtmeyi düşünüyorum ve hangisi olacağına karar veremedim. Gönlüm Nvidia tabanlı bir ekran kartından yana fakat AMD'nin 256 bit olması biraz kafamı kurcalıyor. Walmart.com'a baktım MSI GTX 960 2GB 235 $ civarı. R9 380'in 2GB modelini bulamadım, 4G modeli 253 $. Karar veremiyorum. Dediğim gibi gönlüm GTX 960'dan yana ama fikirlerinizi almak istiyorum. Very High ayarlarda ya da High ayarlarda bu iki kart ile maksimum kaç Fps alabilirim?
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Nvidia'nın avantajı, AMD'nin zaafı olan yazılım konusunda AMD gelişme kaydetmeye başladı, R9 380 tercih ederdim.

Son düzenleme:
Ürün: https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/STRIXGTX960DC2OC4GD5/

Benchmarks;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R9 380 FPS konusunda ortalama 5FPS önde görünüyor. Fakat bana göre NVIDIA'nın sunduğu yazılım desteği ve teknolojilerini de göz önünde bulunursak STRIX GTX960 4GB modeli daha iyi olacaktır. Ayrıca ekran kartı ne kadar eskirse eskisin NVIDIA yazılım güncellemelerini AMD'den daha uzun süre destek veriyor. Bence her şeyi FPS olarak düşünmemeliyiz.

Gtx 960 R9 380' in üstüne çıkamayacak. Özellikle Dx. 12 desteği farkı olarak da 380 önde. Özellikle Nvidia optimizeli oyunlarda Nvidia' nın yaptığı çakallıklar sayesinde performans farkı kapanıyor. Nvidia, AMD ile rekabet ederken AMD kullanıcılarına ve oyun sektörüne zarar veriyor. Zaten internette araştırırsanız Nvidia' ya çok fazla tepki olduğunu göreceksiniz. Şahsen Nvidia' yı biraz araştırınca çok soğudum. Artık AMD farkı kapattı ve bazı fiyat aralıklarında daha fazla tercih edilir hale geldi. Bizi Nvidia tekelinden kurtaran AMD' yi bir kenarı atmayın. Aynı fiyata alacağınız AMD, Nvidia' dan daha fazla performans verir. Kulaktan dolma bilgilerle AMD yazılımda çok geride gibi düşüncelere kapılmayın. Nvidia bir adım daha önde diyebiliriz buna bende katılırım ama sadece bu tercih sebebi olmaz.

Ben ASUS R9 380 4GB OC kullanıyorum ops3 Very High ayarlarda 40-50 FPS alıyorum bence başarılı bir ekran kartı,aynı özelliklerde Nvidia kartlar 100-200tl daha pahalı ve bence değmez

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bende fps konusunda amd'nin önde olduğunu düşünüyorum fakat arada öyle dağlar kadar fark yok sanırım. Yani 5-6 fps için değer mi bilemiyorum. Toplamak istediğim sistemi uzun yıllar kullanmak istiyorum. Öyle 2-3 sene de bir ekran kartını değiştirmek gibi bi lüksüm yok. O yüzden yazılım desteği ne kadar uzun süre olursa benim için o kadar iyi olur. Bu yüzden de N-vidia daha iyi bi seçenek gibi geliyor. Sanırım Gtx 960'ı alıcam.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim..

Yurtdışından ürün alacaksında garantisi ne olacak? Evga Gtx 960 4G aldır arkadaşına. Yurtdışından alsanda Türkiye'de de garantisi geçerli olur. Evga yurtdışından alsan da sitesinden kayıt yaptırdığında burası için de garanti veriyor. Diğer markalarda bu yok diye biliyorum.

R9 380 daha güçlü DX.12 desteği sayesinde daha uzun ömürlü olacaktır zaten. Gtx 960' ın daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak bir şey yok gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…